Battle of the Giants

Een jaar geleden stal Nicolas Sarkozy de show in binnen- en buitenland met zijn nieuwe buit, met Carla Bruni.
Voormalig fotomodel, succesvol zangeres, ex van Eric Clapton en Mick Jagger; ja, je kunt wel Bianca Balkenende heten of Sarah Brown, maar dat zijn toch niet meer dan figuranten op het strijdtoneel van de First Ladies.
Natuurlijk, u vindt dit banaal en besides the point, maar Welingelichte kringen is zo vrij om te denken dat politici in het tijdperk van spin en pr uiterst gevoelig zijn voor deze zogenaamde bijzaken die, wie weet, inmiddels tot hoofdzaak zijn gepromoveerd.
Maar dit terzijde. Snel terug naar wat volgens The Times nu uiterst urgent is.
Carla Bruni heeft maar kort kunnen genieten van haar eenzame hoofdrol, want inmiddels heeft zich een tweede gigant gemeld: Michelle Obama is de naam.
De vrouw van de Amerikaanse president is mooi, charmant, ijdel, slim en bovendien de moeder van hun beide kinderen. Misschien is het derhalve niet gewaagd om te denken dat zij in dit concours een neuslengte voor ligt op de Frans-Italiaanse Bruni. De eerste vergelijkingen met Jacky Kennedy zijn al gemaakt en Carla moet niet raar opkijken als Michelle ook in de modewereld nog een bijzondere positie gaat verwerven.
Maar laten we onze conclusies niet te snel trekken. Want de Franse mentaliteit in het algemeen en die van president Sarkozy in het bijzonder mogen we inzake uiterlijk vertoon nimmer onderschatten.
Vandaag ontmoeten Bruni & Obama elkaar in Straatsburg bij de verjaardag van de NAVO en alles is nog mogelijk. Waarbij één detail zeker in onze gedachten dient te blijven: frappez toujours is wel degelijk een Franse uitdrukking.

Bron(nen):   The Times