Franse politicus tegen Roma: “Hitler heeft niet genoeg van jullie gedood”

Kamerlid Gilles Bourdouleix van de centrumrechtse UDI heeft het niet op Roma. Al eerder trok hij de aandacht door voor te stellen hen allemaal te deporteren. Zondag ging hij een stapje verder. Hij bezocht (onder politiebewaking) een illegaal Roma-kamp in Cholet, de plaats waar hij loco-burgmeester is. De Roma provoceerden hem door hem de nazigroet te brengen. En Bourdouleix liet zich provoceren. 'Hitler n’en a pas peut-être pas tué assez… ', Hitler heeft er niet genoeg van jullie gedood. Hij had de pech dat er een ijverige journalist in zijn gevolg alles vastlegde en een transcript openbaar maakte. Toen een van de Romamannen vroeg hoe hij dat durfde te zeggen beet Bourdouleix van zich af: "Jullie vergelijken mij toch met Hitler..." En passant beschuldigde hij de Roma ook van incest. Volgens hem zijn veel van de kinderen verwekt door vaders en grootvaders. De leiding van zijn partij zit met de uitlatingen in zijn maag. Bourdouleix zegt wat veel Fransen denken, dus hem hard veroordelen is niet wijs. Hij is daarom een beetje veroordeeld. Hij werd geprovoceerd, maar had dit toch niet moeten zeggen  

Bron(nen):   Slate Frankrijk      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Engerd

  • Jorden

   Vermoorden is niet de juiste oplossing maar dat is ook niet gezegd. Als de Romeinen nu eens alle christenen (en moslims) vermoord hadden dan hadden we er nu geen last van. Ja vreselijk.. Toch is het zo.

   (in antwoord op Diederdick)
 2. catchit64

  Fijne vent. Fijn land met dit soort bestuurders.

  • knier

   Idd,fijn land;daar wordt dat Roma tuig gewoon het land uit geflikkerd als ze zich misdragen.
   Maar de NL aanpak spreekt u meer aan?

   (in antwoord op catchit64)
   • zo maar iemand

    “Hitler heeft er niet genoeg van jullie gedood.” Dat lijkt je een betere aanpak dan wat we in Nederland doen? En over welk ‘Roma-tuig’ in Nederland heb je het met name?

    (in antwoord op knier)
    • Kristi

     Heel nare uitspraak. Maar als je het artikel goed leest zie je dat het werd gezegd na ‘n escalatie: hij liet zich provoceren omdat ze hem de Hitlergroet brachten. Nu is dat geen excuus, vooral voor ‘n professional niet, maar het is wel ‘n verzachtende omstandigheid. Jammer is dat het de discussie vervuilt en de monden smoort – er is in Frankrijk wel degelijk ‘n groot probleem met Roma. Heel erg stomme actie dus, van die man.

     (in antwoord op zo maar iemand)
    • FMYO

     Als je toch genuanceerd wilt zijn dan is het ook niet nodig om Knier uitspraken te verwijten die hij niet gedaan heeft.

     Het is goed dat die fransen niet over zich heen laten lopen. De NL aanpak is te soft en is gebaseerd op een soort respect dat men hier in NL zou (niet iederen voor iedereen en toch ook niet altijd 🙂 ) hebben. De andere partij – Roma – heeft hier geen last van. Kortom de fransen gebruiken dezelfde hardheid asl in hun cultuur gebruikelijk is. Dqt heeft als voordeel dat de andere partij niet misbruik kan maken van onze rechtsorde en alle bureaucratische nadelen ervan en daarmee dus ons met kosten, disrespect en alle andere issues opzadelen.

     (in antwoord op zo maar iemand)
 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  De sociaal democratische burgemeester van het stadje in la douce France waar mijn schoonmoeder woont werd enkel jaren geleden, met zijn ambtenaren, van het veld waar de Roma neerstreken, weggeslagen.
  De brave burgervader verzocht de Roma te vertrekken naar een locatie buiten de stad waar wel voorzieningen waren en de Roma niet in de tuinen van de omwonenden hun behoeften hoefden te doen.
  Laten we de verdere overlast van deze sociale mensen verder maar onbesproken.
  Vechtpartijen met de lokale Maghrebijnse jeugd boden de autoriteiten uiteindelijk de uitweg uit deze ellende voor de omwonende burgers.

 4. Karel Kritisch

  Roma’s hebben geen goede reputatie. En wie de wet overtreed moet aangepakt worden maar voor zulke uitspraken is nooit een excuus. Er is maar een juiste maatregel: biezen pakken en een ander vak gaan uitoefenen.

 5. Viper

  Het Roma volk is door Hitler net zo hard vervolgd als Joodse mensen Na de oorlog heeft niemand zich over deze groep ontfermt . Hoe een mens zich ook gedraagt Je kunt niet een heel volk afschrijven ! Maar we hebben na de oorlog wel meer fijne fouten gemaakt……………..

Reacties niet toegestaan