VVD rekent af met overloper Gijs de Vries

Toen Mark Rutte besloot de macht te gaan delen met Geert Wilders in het desastreuze kabiner Rutte/Verhagen/Wilders was er een enkele dissidente stem in de VVD. De meest prominente was die van Gijs de Vries. Hij werd uit boosheid lid van D66. Maar Rutte neemt wraak. Gijs de Vries, nu Nederlands vertegenwoordiger bij de Europese Rekenkamer, mag daar na drie jaar zijn biezen pakken, bericht het FD. Dit ongebruikelijke bericht kreeg hij onlangs te horen van het ministerie van Financiën. Kennelijk moet de rekening van zijn overstap naar D66 alsnog worden voldaan. Het is hoogst ongebruikelijk dat Nederland zijn vertegenwoordiger bij de Europese Rekenkamer terugroept. De voorgangers van De Vries zaten daar meerdere termijnen van zes jaar. Maarten Engwirda zat ruim 12 jaar op de post. Maar dat is zijn opvolger De Vries niet gegund. De Vries was veertien jaar lid van het Europees parlement, staatssecretaris Binnenlandse Zaken in het kabinet Kok II en de Europese anti-terrorisme coördinator.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. massimoq

  duidelijk geen vriendje van Van Rey, die Gijs de Vries

 2. Templein

  De directeur van de Nederlandse Bank is gekozen door Rutte.
  De directeur van de SER is gekozen door Rutte.

  Er zijn waarschijnlijk vele voorbeelden van ergerlijke vormen van nepotisme. Wie gaat er nu benoemd worden?
  Rutte maakt zich verdacht met allemaal ja-knikkers in zijn omgeving.

  En toch, toen Wim Kok aan de macht was, zocht hij ook zijn vrinden uit. Toen had ik er minder moeite mee. Ik ben dus gekleurd. Dat brengt me tot de vraag:

  Hoeveel mensen op dezelfde golflengte en hoeveel dwarsdenkers en friskijkers zijn er nodig op zulke belangrijke functies?
  Is daar wel eens onderzoek naar gedaan?

 3. kletsmajoor

  Uiteindelijk zal Gijs de Vries waarschijnlijk het langst lachen want na de volgende verkiezingen wordt D66 groter dan de VVD.

 4. Arie

  Verwacht iemand iets anders van dat incestueuze stelletje in Den Haag?

Reacties niet toegestaan