Niet elke Amerikaan houdt van Obama

Het aantal loftuitingen aan het adres van Barack Obama is ontelbaar. Hij is sinds woensdag 100 dagen president en lijkt louter positieve recensies te krijgen. In de Nederlandse media was de afgelopen dagen amper aandacht voor de critici van Obama, die weldegelijk bestaan.
Volgens peilingen steunt 65% van de Amerikanen het beleid van de president, maar dus is 35% van Amerika niet blij met zijn ‘change’. Het opiniemagazine National Review vroeg een aantal conservatieve prominenten om hun mening.
De algemene teneur: Obama verontschuldigt zich teveel voor het gedrag van Amerika, smijt geld over de balk, bedrijft symboolpolitiek (hóe gaat hij Guantanamo nou sluiten?), verloochent Amerika’s waarden door aan te pappen met dictators en schuift pijnlijke bezuinigen voor zich uit. Commentator Jay Nordliner telt nu al de dagen die Obama nog regeert (‘Only 2,820 days to go’).
De talkshowhosts van FOX hebben het ook al helemaal gehad met Obama. Bill O’Reilly, Glenn Beck en Sean Hannity maken dagelijks gehakt van deze ‘socialistische’ (Hannity) en ‘fascistische’ (Beck) president.

Bron(nen):   National Review