De heer en mevrouw Berlusconi

Gisteren zorgde echtgenote Veronica voor de krantenkoppen: ze wilde scheiden van haar man Silvio Berlusconi. Vandaag is hij weer aan de beurt: ze moet zich schamen en hem excuses aanbieden.
Hij zegt dat in een interview met de hoofdredacteur van de grootste Italiaanse krant de Corriere della Sera, dus dat zijn geen halve maatregelen. Het is alsof Pieter Broertjes Balkenende interviewt over diens huwelijk en zijn minnaressen en het interview dan afdrukt op de voorpagina van de Volkskrant. Dat zou opzien baren en bijzonder zijn. Maar het Berlusconi-kamp is dan ook erg bang dat het opbreken van zijn tweede huwelijk Berlusconi politiek geen goed zal doen.
De woede van Veronica was gewekt door een serie incidenten waarbij Berlusconi en jonge meisjes waren betrokken. Vooral zijn bezoek aan het verjaardagspartijtje van de 18-jarige Noemi Letizia (zie foto) zette bij mevrouw Berlusconi kwaad bloed.
Op zijn beurt  heeft de premier ook iets aan te merken: "Ik weet niet of mijn huwelijk nog te redden is. Veronica zal dan publiekelijk haar excuses moeten aanbieden. Dit is de derde keer dat ze me dit flikt midden in een verkiezingscampagne. Ik heb er nu echt genoeg van."
In andere kranten laten Berlusconi-getrouwen weten dat ze bang zijn dat mevrouw Berlusconi de openbaarheid zal zoeken en in bladen en op televisie allemaal vervelende schandalen gaat openbaren.
Wordt vervolgd.

Als geheugensteuntje herinnert  The Guardian in een kader aan een aantal andere wereldleiders met affaires:

  • De vele vrouwen van John F. Kennedy
  • De meisjes van Bill Clinton
  • De minnares van John Major
  • De buitenvrouw van Francois Mitterand
  • De vele vrouwen van Jacob Zuma

Bron(nen):   The Guardian