G20, eten en drinken

De G20, het grote spektakel waarvoor de wereldleiders een maand geleden in Londen bijeen kwamen om deze planeet te redden is al bijna weer uit ons geheugen verdwenen. 
Dat is aan een kant goed, maar het Franse Liberation komt vandaag met een kort artikel, waardoor we toch nog even stil moeten staan bij dit onvergetelijke evenement. 
Middenin de economische crisis zijn de deelnemers er namelijk in geslaagd om 500.000 pond (570.000 euro) op te maken aan eten en drinken. 
De diners aan de vooravond van de bijeenkomst kostten 66.000 pond. Gordon Brown en Barack Obama zaten in Downing Street 10 te smikkelen, de rest (vrouwen, wat vips) gingen wat kamers verderop aan tafel onder leiding van Sarah Brown. 
Aan het fornuis deed de grote Jamie Oliver zijn ding en op het menu stond: Engels lam, nieuwe aardappelen van Jersey, asperges van Cornouailles. Een en ander werd besprenkeld met de nodige flessen Château Pichon Longueville Comtesse De Lalande 1986, 140 pond per fles. 
Dan waren daar nog de ministers van Buitenlandse Zaken die bijeen kwamen in Lancaster House, elders in Londen, en die een honderdtal 'bijzondere gasten' aan tafel hadden. En toen moest de eigenlijke top nog beginnen. 
Eenmaal met elkaar in gesprek, hebben de deelnemers daarna nog een keertje getafeld in Excel, een conferentieoord in oost-Londen en toen was de genoemde 500.000 pond opgegeten en -gedronken. 
Veel geld? Op zich wel. 
Maar als je bedenkt welke immense problemen daar in Londen door Brown, Balkenende en andere grote leiders zijn opgelost, mag het allemaal geen naam hebben.

Bron(nen):   Liberation