Oud-medewerker: ‘Huwelijk van Donald en Melania Trump is prima. Ivanka is het probleem’

De boeken met 'grote onthullingen' over leven en werk van de Trumps vliegen je om de oren. Morgen verschijnt er in de VS weer eentje. Deze keer is het niet president Trump zelf die er van langs krijgt, maar zijn dochter Ivanka.

In het boek van Stephanie Winston Wolkoff, getiteld Melania and me: The rise and fall of my friendship with the first lady klapt de voormalige vriendin en medewerkster van Melania uit de school over de spanningen tussen de First Lady en de dochter van de president, Ivanka. Die laatste staat op een voetstuk bij de Amerikaanse president.

En daar maakt ze gebruik van. Ivanka pikt steeds meer kantoorruimte in van Melania en wil overal vooraan zitten, schrijft Wolkoff. Ze bestudeert de gastenlijsten en zet zichzelf vervolgens ergens prominent aan tafel. Melania zou haar 'de prinses' noemen.

Melania was zelfs bezig met de 'Operatie Blokkeer Ivanka’. Ze bestudeerde camera-opstellingen om ervoor te zorgen dat Ivanka zo min mogelijk in beeld kwam en op foto's te zien zou zijn.

Boze blik
Over het huwelijk van de Amerikaanse president en Melania is Wolkoff opvallend positief. Zo vertelt ze over de boze blik van Melania richting Donald, waarin de hele wereld het bewijs zag van een slecht huwelijk: "Melania fronste plotseling en keek naar beneden en naar rechts, omdat haar zoon Barron haar per ongeluk tegen de enkel had geschopt.” Ze had vervolgens geen zin om het beeld recht te zetten in de media. "Ik ben hun geen verklaring verschuldigd.”

Goed huwelijk
Melania en Donald zouden op de gebruikelijke schermutselingen na een prima relatie hebben. Zo werd Melania boos toen Donald op verzoek van zijn zoons het verbod op de import van jachttrofeeën uit Afrika wilde opheffen. "Melania stond niet sympathiek tegenover de lobbyactiviteiten van ‘de jongens’ voor geweren en jagen of de bizarre noodzaak om een dode dierenkop aan de muur te hangen. Die avond lobbyde ze zelf en haar smeekbede aan Donald werkte echt.” Trump twitterde dat het besluit werd uitgesteld.

Plagiaat
Eerder werd al onthuld dat Wolkoff suggereert dat Ivanka achter het plagiaat van Melania zou zitten. In haar speech op de Republikeinse conventie van vier jaar geleden waren hele passages hetzelfde als die van een toespraak van Michelle Obama. Dat wist Melania zelf niet. Ivanka zou daar achter zitten.

Bron(nen):   AD