Verdient Reagan een standbeeld?

Er zijn vergevorderde plannen om in Londen een standbeeld van Ronald Reagan te plaatsen. En aldus de voormalige Amerikaanse president te eren als de man die een einde maakte aan de Koude Oorlog zonder een schot te lossen. Locatie: de Amerikaanse ambassade op Grosvenor Square in de Britse hoofdstad. 
De vorige Amerikaanse ambassadeur, Robert Tuttle, betoonde zich enthousiast voor dit plan, maar dat was dan ook een afgezant van president Bush, en in februari werd hij teruggeroepen door de nieuwe regering. Sindsdien houdt de ambassade zich muisstil wat een door Barack Obama benoemde opvolger is nog niet gearriveerd, maar het zal toch niet zo zijn dat de nieuwe ambassadeur van de zo progessieve huidige president blij is met een manshoog beeld in de tuin van een rechtse diehard als Reagan. 
Het bronzen beeld (drie meter hoog) zal ruim duizend kilo gaan wegen en de initiatiefnemers hebben haast. Graag zouden ze het project binnen zes maanden afronden, zodat er een gerede kans is dat de weduwe-Reagan en Margareth Thatcher de onthulling van het beeld nog kunnen verrichten.

Bron(nen):   The Times