VS ontdekte dreiging door afgeluisterde chats

Gesprekken en chats op internet tussen leden van al-Qaida of verwante terreurbewegingen hebben de Verenigde Staten op scherp gezet. Ze vormen de aanleiding voor de VS om wereldwijd te waarschuwen voor mogelijke terreuraanslagen in augustus.  Eerst was al bekend dat de ambassades van de VS dicht zullen zijn in het 'werkgebied' van Al Qaida. In ieder geval zondag - in de Arabische wereld een werkdag - maar mogelijk ook daarna. Daarna kwam de oproep aan Amerikanen  die waar ook ter wereld op reis zijn om extra waakzaamheid te betrachten.  De waarschuwing voor terreur geldt vooralsnog voor de hele maand augustus. De ambassades en consulaten gaan vooralsnog slechts één dag dicht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt over informatie te beschikken dat de terreurbeweging al-Qaeda en haar bondgenoten terreuraanslagen blijven plannen in het Midden-Oosten en daarbuiten. Mogelijk zullen zij zich richten op de hele maand augustus.

Bron(nen):   New York Times      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Rest de vraag of het waar is, of dat dit alleen gedaan wordt om de tegenstanders van al dat afluisteren in diskrediet te brengen.

 2. Herman

  Dit is puur in scene gezet om de zaak van Snowden te rechtvaardigen.

  • Heldoppantoffels

   Ja uiteraard, maar het werkelijk interessante is om eens na te denken over waar wij in de maling zijn genomen door berichtgeving en het niet opmerkten…..

   (in antwoord op Herman)
 3. Marcel B.

  Nogal doorzichtig zo’n trucje om je foute afluisterpraktijken en de flagrante schijding van onze privacy te rechtvaardigen. De wereld is er absoluut niet beter op geworden met Mr. Obama, de knuffelbeer van links Nederland:
  “YES WE SCAN”
  And now you know it too !!!
  Mr. Obama keeps watching You
  And Al Qaida is my perfect deception blue

 4. Pim Pandoer

  De VS steunt volop de Syrische vleugel van Al Qaida (Al Nusra). Waarom vragen de VS het daar niet wanneer de ‘heren’ denken toe te slaan ?

  • Heldoppantoffels

   Huh??? In Syrië steunt Amerika toch lieve vrijheidsstrijdende burgers? Zou de main stream media dan overal over liegen? 😛

   (in antwoord op Pim Pandoer)

Reacties niet toegestaan