Mark Rutte wekt beroering in Israël

Het plan van VVD-leider Mark Rutte om de vrijheid van meningsuiting in Nederland zodanig te verruimen dat ook ontkenning van de holocaust niet langer strafbaar is, leidt in Israël tot beroering. De Israëlische krant Haaretz beweert dat naaste medewerkers van VVD’er Hans van Baalen hebben gezegd dat Van Baalen het plan van Rutte niet steunt.
Haaretz sprak over de heikele kwestie ook met Ronny Naftaniel, de directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël, door de krant aangeduid als ‘Nederlands grootste zionistische organisatie’. Naftaniel uit tegenover Haaretz kritiek op Rutte en zegt dat de VVD-leider de intensiteit van de pijn onderschat die holocaustoverlevenden ondervinden als de jodenvernietiging in twijfel wordt getrokken of ontkend.
CDA-prominent en oud-parlementariër Henk de Haan reageert op de site van Haaretz ook op het voorstel van Rutte. Hij stelt eveneens dat het ontkennen van de holocaust strafbaar moet blijven. "Een persoon als Mahmoud Ahmadinejad mag namelijk nooit toegelaten worden tot Nederland."

Bron(nen):   Haaretz  Dageliijkse Standaard