‘Sluit het parlement deze zomer op’

Laten we het Hogerhuis afschaffen, het onmogelijk maken dat parlementsleden zich verrijken en het kiessysteem zo veranderen dat de huidige crisis zich niet kan herhalen.
Nick Clegg, leider van de Liberaal Democratische Partij, roept in The Guardian de politici op hun vakanties op te schorten en zichzelf de komende honderd dagen ‘op te sluiten’ totdat ze het verrotte politieke systeem van Groot-Brittannië hebben vervangen door een nieuw systeem.
Engeland is in de ban van een almaar groeiende affaire waarin duidelijk wordt dat honderden politici, zowel leden van het Lagerhuis, de adel van  het Hogerhuis, als minsters zich met declaraties hebben verrijkt. Niet bestaande huizen zijn in rekening gebracht, pornofilms, tuinmannen, wc-borstels.
De kwestie heeft al koppen laten rollen, waaronder die van de Speaker of the House (foto), maar het volk wil meer. Omdat Engeland door een veel diepere economische crisis gaat dan de meeste andere Europese landen, waren politici toch al niet popuplair, maar deze affaire brengt het land in de richting van een revolutie.
De gedachte van de leider van de liberaal democraten (in de peilingen nu de tweede partij van het land) zal dus aanslaan: sluit het parlement deze zomer op tot ze hun eigen troep hebben opgeruimd.

Bron(nen):   The Guardian