Top van de Amerikaanse online wereld op bezoek bij Obama over afluisteren

Op uitnodiging van president Obama waren Tom Cook van Apple, Randall Stephenson, de baas van AT&T en andere toppers van de IT- en onlinewereld gisteren op het Witte Huis om te praten over de omstreden afluisterpraktijken van de NSA en over de wijze waarop bedrijven worden gedwongen daaraan mee te doen. Volgens Politico, dat  onthult dat de 'geheime' bijeenkomst plaatsvond, nam Obama zelf ook deel aan het gesprek. Noch het Witte Huis, noch de bedrijven die aanwezig waren willen vertellen hoe de gesprekken verliepen. Obama had vorige maand, na de onthullingen over het massale afluisterprogramma, beloofd dat er meer maatschappelijk debat zou komen over de vraag of het onvermijdelijk en geoorloofd is dat de Amerikaanse staat haar burgers (en die van andere landen) op zo'n grote schaal afluistert. Volgens Politico was de bijeenkomst met Cook niet de eerst geheime samenkomst. Blijkbaar wil het Witte Huis het maatschappelijk debat over het afluisteren allereerst in het geheim voeren

Bron(nen):   Politico      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Floris Maaskant

  Wat is deze Obama ontzettend door het ijs gezakt zeg… met z’n ‘Change you can belief in’, ik zou zeggen meet the new boss, same as the old boss. Als hij straks zijn oorlogje mag voeren in Syrië is hij echt niks anders dan zijn voorganger Bush, wat een flapdrol!

  En natuurlijk willen de US IT-knakkers niks kwijt over deze ontmoeting. Zij weten al lang dat ze in hun apparatuur en software al jaren verplicht speciale ‘backdoors’ inbouwen om deze afluister praktijken zo makkelijk mogelijk te maken. Hun probleem is dat als het grote publiek daar achter komt ze met hun spullen blijven zitten en het publiek opzoek gaat naar bedrijven die aan kunnen tonen dat ze dat niet doen. Om het nog maar niet te hebben over beurs waar ze massaal bij de eerste geruchten hier over om die reden de aandelen zullen dumpen. DIt kan een catastrofe worden voor de hele Amerikaanse IT industrie…

  • Niegol

   Koop eens een koffer op schiphol, je weet wel, zo eentje met een code slot.

   Er zit altijd zo’n gek slotje op voor een sleutel. Maar die sleutel krijg je er niet bij.
   Dat is (echt waar) zodat de US customs je koffer kan openen.
   En dat zit erop geinstalleerd als je t in Nederland koopt…

   De VS heeft een wet aangenomen waarin ze Den Haag mogen aanvallen.
   Ze chanteren iedere EU regering over onze prive informatie (wordt gewoon doorgegeven, ook al is dat tegen de eigen wetten in)
   bespioneren bondgenoten terwijl we juist een menings verschil proberen op te lossen.
   etc etc.

   America has no friends, it only has interests.
   Henry Kissinger.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Dead Silence

    Ik was een paar maanden terug zo naief te vragen in de winkel naar het sleuteltje van mijn nieuwe Samsonite. Toen kreeg ik te horen dat alleen de US douane die had. Ik had het koffer laten staan als ik een goed alternatief had.

    (in antwoord op Niegol)
    • Floris Maaskant

     Verbazingwekkend hoe degene die ik op de lagere school leerde kennen als ‘De Geallieerden’ en ‘The Good guys’ basicly veranderd zijn in ‘The Bad Guys’… Republikeinen en Democraten, het maakt niet uit, twee staarten van dezelfde draak… Van deze knakkers gaan we binnenkort nog veel horen als de Russen en Chinezen de Dollar als wereld reserve munt gaan dumpen —nou ja dat doen ze al in stilte— maar als ze dat ook publiek gaan maken…

     Symbolisch denk ik dat ik ik die ene US-Dollar — die ik nog heb van mijn laatste vakantie op Aruba — ook maar in de sloot werp! Fuckers!

     (in antwoord op Dead Silence)
    • Jeroen Biegstraaten

     Europa kan nog terugvallen op een lange culturele,intellectuele en artistieke rijkdom.

     USA als nieuwe wereld land heeft dat nog niet,en wat ze hebben kwam mee als bagage uit Europa.
     Wat is nu de Amerikaanse cultuur?

     Bigger, fatter,greater?

     De USA is een handelsnatie, grotendeels bevolkt door mensen die rijkdom zoeken.
     En daarom is het niet gek dat ze onbeperkt aan imperialisme en expansie doen.

     Zo waren de founding fathers;grote ondernemers en handelaren en zo zijn ze nu nog steeds.

     Geef het nog even tijd en America is compleet een land dat bestaat uit opportunisten die alleen hun eigen belang zoeken.
     Obama is gewoon de trekpop van de hebzuchtige geldwolven achter de schermen.

     Inhoudsloze natie met een arme en schrale cultuur die heel timide en leeg is.

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. Glorix

  Odrama

Reacties niet toegestaan