‘Spermadonor moet ook alimentatie betalen’

Ook spermadonoren lopen het risico alimentatie te moeten betalen voor hun kind. Daarvoor waarschuwt hoogleraar familierecht André Nuytinck zaterdag in het Leidsch Dagblad. Hij reageert daarmee op het nieuws dat grote gemeenten jacht maken op vaders van niet-erkende kinderen. Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Maastricht willen van bijstandsmoeders weten wie de verwekker van hun kind is, de biologische vader kan dan om een financiële bijdrage gevraagd worden. Alleen al in Maastricht betalen zo'n vijftig vaders sinds vorig jaar mee aan het onderhoud van hun kinderen. Maastricht bespaart daarmee twee tot drie ton per jaar op uitkeringen aan bijstandsmoeders.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. snowyboyclub

  Dit gaat gewoon te ver hoor. De recht op privacy met wie je seks hebt gehad waar een baby verwekt wordt. Soms kunnen het meerdere mannen tegelijkertijd zijn. Moet je dan hun dna materiaal opeisen voor wat alimentatie? Neddrland wordt arm door veel geld te schenken of fraude mrt PGB. Dit kost miljarden belastinggeld brtaald door de burgers.

  Ik ken een 19 jarige student die sex heeft gehad met een 38 jarige bijstandsmoeder. Hij is namelijk mijn neef en heeft het met zekere trots verteld in de buurt cafe. Ze hadden dlkaar leren kennen via een datingsite. Onder de foto stond een tekst; Wie maakt mij direct zwanger? De vrouw had haar vruchtbare periode en de donor gesms te komen.

  Hij sliep 8 dagen met haar en ejaculeerde elke dag in haar vagina. Buiten het feit dat ze geweldige geslachtsgemeenschap hadden, is ze na zijn geslaagde missie week zwanger geworden. Hij hoefde dus niet meer terug te komen de volgende maand bij de bijstandsvrouw.

  Via een spermabank waren kosten aan verbonden die ze niet kon betalen. Hij ziet de vrouw en het kindje die nu 4 jaar is in het dorp. De student heeft nu zelf een relatie met een meisje. Stel je voor hij wordt opgespoord, hoe reageert zijn partner erop. En dat hij vervolgens gesommeerd wordt voor de alimentatieplicht? .Een rib uit zijn lijf voor de arme wetksyudent die een vrouw haar baby wens heeft vervuld.

  • Peter

   Sorry hoor, die jongen heeft haar niet geholpen, maar liep achter z’n pik aan. Bij een bijstandsmoeder notabene, en ik mag betalen. Ik hoop dat ze ‘m vinden en laten betalen.

   (in antwoord op snowyboyclub)
   • Peter Rokers

    Waar lul jij nou over ?
    Wel eens van KI gehoord ?
    Als de man onvruchtbaar is of er is helemaal geen man dan mag een vrouw een kind krijgen.
    Daar gaat geen diskussie over.

    Wel lullig voor zo iemand als dat inderdaad zou gebeuren.
    Maar ja, de vraag hoeveel van die vrouwen in de bijstand zitten.
    Als ze nou met werk geholpen worden dan besteed je gemeenschapsgeld redelijk goed.
    Maar dat kunnen we niet in dit land.
    Wel nutteloze projekten opstarten en dan ons verwonderd afvragen waar het geld blijft.

    (in antwoord op Peter)
    • Peter

     Lees het verhaaltje nog een keer zou ik zeggen. Het verhaaltje gaat juist over spermadonoren en mee laten betalen etc.

     (in antwoord op Peter Rokers)
     • Peter Rokers

      Tsja, ik had het over een spermabank. 😉 IVF kost ook niks ?
      Ik nam altijd aan dat die mannen bij een bank anoniem zijn.

      (in antwoord op Peter)
 2. FritsB

  Deze waarschuwing van André Nuytinck is tamelijk onzinnig. Een spermadonor komt in beeld bij een echtpaar waarvan de man onvruchtbaar is, of een lesbisch paar. In beide gevallen wordt het kind door de partner erkend en aangenomen. De spermadonor heeft daar verder niets meer mee te maken, tenzij het door hem “geholpen” paar met hem afspreekt dat hij bij de opvoeding van het kind betrokken mag zijn. Er is dan geen enkele reden om de spermadonor aansprakelijk te stellen wanneer de moeder in de bijstand komt. Er is immers een officiële echtgenoot of partner.
  In het voorbeeld van de student die een bijstandsmoeder op haar verzoek bezwangerde is de situatie heel anders. Daar is inderdaad sprake van een onbekende vader en kunnen aanspraken op alimentatie gesteld worden. Net goed, zou ik haast zeggen. Een vrouw die op kosten van de belastingbetaler een kind wil krijgen is een parasiet.

  • snowyboyclub

   Wat is het verschil tussen een alleenstaande bijstandsmoeder die een donor zoekt. En een samenwonend bijstandskoppel waar de man onvruchtbaar is. In beide gevallen moet de belastingbetaler ervoor op draaien. Geld ook voor een lesbisch meisje die in de bijstand zit en haar beste homo vriend zijn zaad schenkt!

   Dus het is wel okay als een huisvrouw 9 kinderen heeft en leeft met haar partime werkende man van de kinderbijslag??

   Tsssssss

   (in antwoord op FritsB)

Reacties niet toegestaan