De Amerikaanse NSA bekijkt 1,6 procent van alle internet verkeer

In een poging het oproer over de afluisterpraktijken te dempen heeft de regering-Obama twee documenten vrijgegeven die beschrijven wat de NSA en andere diensten feitelijk doen. Uit een van die documenten blijkt dat de  NSA dagelijks 1,6 procent van al het internetverkeer bekijkt. Dat is 1,6 procent van de 1826 petabytes die dagelijks rondgaat. (Een petabyte, afgekort PB, is 1000 terabytes ofwel 1.000.000.000.000.000 bytes) Volgens de documenten toont dat aan dat het wel meevalt met de spionage. Bovendien wordt van de 1,6 procent slechts 0,025 procent geselecteerd voor nader onderzoek. 'Als alles wat er gebeurt op het internet zo groot is als een basketbalveld,' zegt een van de memo's, 'dat is wat onderzocht wordt zo groot als een munt'. Het memo verklaart dat het programma is gestart omdat na de aanslagen op het WTC werd gezocht naar middelen om dit soort aanslagen te zien aankomen in een stadium dat er nog iets aan te doen was.

Bron(nen):   The Verge      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Een afleidingsmanoeuvre. Het gaat er niet om hoeveel ze aftappen. Het gaat erom dat ze jarenlang gelogen hebben over wat ze doen. Ze schenden de privacy van hun eigen burgers via geheime wetten en beschouwen niet-amerikanen als tweederangs burgers.

  • Dutchy

   inderdaad, doet er niet toe hoeveel er getapt wordt, het gaat om de democratische waarborgen die worden ingebouwd om misbruik te voorkomen en onschuldige burgers te beschermen tegen de macht van de overheid.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Pim Pandoer

  Wie gelooft die mensen nog ?

 3. Captain Caveman

  Dit zal nog niet eens het topje van de ijsberg zijn.

 4. André Somers

  Als je eerst alle porno en kattenplaatjes eruit filtert, dan is die 1,6% toch zo ongeveer wat er over blijft?

Reacties niet toegestaan