Prins Charles beschuldigd van machtsmisbruik

Waarschijnlijk komt het door persoonlijk ingrijpen van Prins Charles dat in Londen een miljardenproject voor de bouw van huizen de nek is omgedraaid. De architect die het lucratieve project aan zijn neusheeft zien voorbijgaan, is daarover meer dan woedend en eist een onderzoek naar ‘machtsmisbruik’ door de Britse kroonprins. Hij wordt daarin bijgevallen door een voormalig minister, die het gedrag van de prins omschrijft als ‘bijna feodaal’.
Al langer was duidelijk dat Prins Charles, die zich zeer bekommert om architectuur, niets moest hebben van de plannen om 552 nieuwe woningen te bouwen in Chelsea, een wijk in Londen. De prins maakte zijn bezaren ook kenbaar in een persoonlijke brief aan de koninklijke familie van Qatar, die het project zou financieren. Of het komt door de brief is niet zeker, maar feit is dat de investeerders uit Qatar vorige week plotseling afzagen van het bouwproject, waar meer dan tweeënhalf jaar aan is gewerkt. Een stichting van Prins Charles is nu gevraagd alternatieve plannen te ontwikkelen.
In een interview met The Guardian toont de betrokken architect Sir Richard Rogers zich zeer verontwaardigd. "De kroonprins heeft het bouwproject volgens Rogers ‘in zijn eentje’ de nek omgedraaid. "Zijn eigen stichting, zijn eigen jongens als je wilt, nu erbij betrekken, is ongelooflijk dubieus," aldus de architect. "Ik denk absoluut dat dit niet acceptabel is. Het is najagen van zijn eigenbelang en het is ongrondwettelijk."

Bron(nen):   The Guardian  The Guardian