Weer een schandaal bij de Republikeinen

De Republikeinen krijgen geen kans om op adem te komen. Het schandaal over senator John Ensign - die een affaire had met een van zijn medewerksters die getrouwd was met een andere Ensign-medewerker - ligt nog vers in het geheugen en nu dient zich al weer het volgende schandaal aan.
Gouverneur Mark Sanford van South Carolina was enkele dagen van de aardbodem verdwenen en de Republikeinse politicus maakte het nog erger door terug te komen - zo grapt The New York Times. Woensdag moest de gouverneur erkennen dat hij helemaal niet was gaan bergwandelen, zoals zijn medewerkers hadden beweerd, maar dat hij naar Argentinië was gevlogen. Daar had hij een liefdesrelatie met een andere vrouw dan zijn eigen echtgenote.
Twee seksschandalen in nauwelijks één week is wel erg veel voor de Republikeinen die huwelijkse trouw hoog in het vaandel hebben staan. De twee schandalen hakken er hard in omdat zowel Sanford als Ensign werd genoemd als mogelijke presidentskandidaten. "Persoonlijke omstandigheden hebben de kandidatenlijst voor 2012 met dertig procent doen krimpen," aldus een medewerker van de Republikeinen.
The New York Times constateert dat recentelijk al een hele waslijst aan mogelijke kandidaten is afgevallen, om uiteenlopende redenen. De reeks varieert van Sarah Palin - gouverneur van Alaska en de gewezen kandidate voor het vice-presidentschap die weinig serieus wordt genomen - tot de gouverneur van Utah, Jon M. Huntsman jr. De laatste aanvaardde onlangs een benoeming tot ambassadeur in China en beroofde de Republikeinen daarmee van een van hun rijzende sterren.

Bron(nen):   The New York Times