Erdogan: Israel zit achter de staatsgreep in Egypte

Volgens de Turks premier en sterke man Erdogan zit Israel achter de coup in Egypte, waarbij de gekozen president Morsi werd afgezet en gevangen genomen. Volgens Erdogan was Israel vanaf het begin bevreesd voor een regering van de moslimbroeders in het buurland en heeft het gezorgd dat deze werd verwijderd. Sinds Erdogan aan de macht is verslechteren de betrekkingen tussen Turkije en Israel steeds verder. Erdogan vergelijk het zionisme als met fascisme en kiest onvoorwaardelijk de kant van de Palestijnen in de strijd tegen Israel. Erdogan was een aanhanger van Morsi, in wie hij en bondgenoot zag in een democratische regering met sterke wortels in de Islam. Ook de president van Venezuela, Maduro, heeft uitgesproken dat Israel, gesteund door de VS, achter de coup in Cairo zat. Ook Venezuela heeft zijn ambassadeur teruggeroepen.

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Rokers

  Het is altijd hetzelfde liedje. Wat is de wereld toch voorspelbaar.
  Ik had ziener moeten worden. 😉

 2. Diederdick

  Erdogan al net zo’n fanatieke haatbaard. Denk dat Erdogans agenda ook steeds duidelijker wordt, Is hij bijgeval niet ook een moslimbroeder?

 3. Captain Caveman

  Jazeker, het moet Israel wel zijn of anders het westen,want de mensen daar zijn zoooooooo vredelievend en zullen zelf nooit beginnen

 4. Jetserin

  Erdogan is echt een moslimbroeder.
  Langzaam toewerken naar het Kalifaat.
  Het lullige is dat de EU en de VS hem steunen

 5. Niegol

  Ongeloofelijk. In 3/4 van het middenoosten bevechten soenieten en sjieten elkaar, in het laatste kwart proberen islamisten hun geloof aan de rest op te dringen dmv Sharia, en t is allemaal de schuld van Israel.
  Ik vind het echt knap hoe ze dit bij elkaar kunnen verzinnen!

  Erdogan heeft een maandje of wat duidelijk laten zien dat hij bij het rijtje geweldadige dicatoriale middenoosten leiders hoord. Dat hij nu vergelijkbare onzin als die halve gare Ayatollas begint te spuien verbaast me bij nader inzien niets (al verbaas ik me wel nog steeds dat het volk de steeds belachelijkere claims gelooft)

 6. Karel Kritisch

  Tijd dat die Erdogan ook afgezet wordt door het volk. Wat een halve gare.

 7. DiscuJohn

  Al die brandhaarden daar: ik vind het onderhand wel eng worden…. Ze zijn allemaal zo gek als een deur en geven per definitie een ander de schuld van alles. Zolang ze zelf maar geen verantwoordelijkheid hoeven dragen voor hun eigen idiote gedrag. Het is een kwestie van tijd voor wij hier in Europa betrokken worden in dezelfde bloederige strijd. Het heeft er alle voortekenen van. God (met nadruk niet Allah) sta ons dan bij.

  • floveoland

   Met een reden dat ze de schuld geven aan het Westen of Israel Lees dit artikel: https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/212713/cia-erkent-bij-zaten-achter-de-iraanse-coup-in-1953.html

   BTW Noem het maar hoe je het wil noemen. Moslims noemen het Allah en jij noemt het God. We hebben het allemaal over dezelfde 😉

   (in antwoord op DiscuJohn)
   • Captain Caveman

    Ik noem het geen Allah en geen God.
    Ik ben van het gezonde verstand, dus hebben we het zeker niet over hetzelfde

    (in antwoord op floveoland)
   • DiscuJohn

    Hadden we het maar over hetzelfde…

    (in antwoord op floveoland)
  • OptimusPrime

   Ik proef in je reactie haat tegenover moslims(andersdenkenden)

   (in antwoord op DiscuJohn)
   • DiscuJohn

    Yeah, right. Gaat u rustig slapen, beste OptimusPrime. En zoek als u weer wakker bent eens uit wat ‘haat’ precies voor staat. Wellicht plakt u dat labeltje dan op een andere plek… Welterusten.

    (in antwoord op OptimusPrime)
    • OptimusPrime

     Haat is tegenovergesteld van liefde. Bij liefde ben je samen en ben je één Dus bij haat ben je tegenovergesteld en afgescheiden. Aangezien jij met nadruk zegt:” God sta ons bij (met nadruk niet Allah) Scheid je “jouw” God af met die van de “moslims”. Scheid je jezelf af van moslims en dus proef ik (on)bewuste haat in je post. En dus plak ik het labeltje op jou.

     (in antwoord op DiscuJohn)
     • DiscuJohn

      1. Het tegenovergestelde van liefde is indifferentie. 2. Eenieder heeft het recht op zijn eigen god, zo ook ik. Uit de dagelijkse stroom verontrustende nieuwsberichten blijkt dat ‘die andere god’ niet veel goeds voortbrengt onder de gelovigen (= moslims) 3. Ik haat helemaal niemand. Ik vrees wel serieus voor onrust. Dat lijkt mij niet vreemd, gezien de ontwikkelingen. Bij haat vallen er doden. Ik heb totaal geen behoefte om in die geweldsspiraal mee te doen, maar ik mag er wel een afkeurend (!) oordeel over hebben. Er vallen doden. Laat dat even tot je doordringen.

      (in antwoord op OptimusPrime)
     • OptimusPrime

      Dat je jouw mening laat vormen door met kleur geselecteerde nieuwsberichten over moslims en je angst laat aanpraten door TERRORisten en de media en daaruit uit je geest afkeuring voor moslims en “God” ontwikkelt en tegelijkertijd zegt “ik doe niet mee aan de geweldspiraal”. Dan heb je toch nog maar een klein verzetje nog nodig om op een partij te stemmen die haatzaait en waaruit geweld voortkomt? Hoezo doe je dan niet mee aan de geweldspiraal? Je zit er middenin?

      (in antwoord op DiscuJohn)
     • DiscuJohn

      Lees mijn een na laatste zin nog eens. Het gaat niet om mij of mijn mening. Laat staan om mijn veronderstelde stemgedrag. Het gaat om wat er gebeurt. Nu in de wereld, op heel veel plekken.

      (in antwoord op OptimusPrime)
     • OptimusPrime

      Het gaat mij wel over het effect wat de pers heeft op bijvoorbeeld jouw. Dat je meteen bang wordt en eng vindt en dus ook mee doet aan dit fenomeen. Jij bent een onderdeel van de wereld en je bent meteen bang en denkt die andere god heeft niks goeds gebracht en dus de moslims en het geloof keur je af.

      (in antwoord op DiscuJohn)
     • DiscuJohn

      Nogmaals: Er vallen doden. Dat is een keihard feit. Verder laat ik het hierbij.

      (in antwoord op OptimusPrime)
 8. Robin

  Religie en politiek idealisten en politiek. Altijd onderdrukking, haat, verderf en domheid. Cynisme en politiek, dat werkt.

 9. LikoedNederland

  Speciaal voor de laatsten die nog dachten dat Moslimfundamentalisten redelijk zijn.

 10. Cornelis Berend

  In oktober gaan de onderhandelingen weer van start om Turkije toe te laten tot de EU. Het lijkt me dat als je een land toelaat, dat je er wel een soort van WIJ-GEVOEL mee moet hebben. Nu het toch al zo erbarmelijk met het wij-gevoel is gesteld in Europa, lijkt het me niet verstandig om er een land met een denkraam uit het jaar 1300 bij te laten.

 11. disqus_cDEBEY6Kl8

  Erdogan is wel een solidaire moslimbroeder, maar de Israël plaat is onderhand wel heel erg grijs gedraaid.
  De onwetende Turkse plattelandsbevolking kun je nog wel voor de gek houden, maar voor de rest van de wereld is Erdogan definitief door het ijs gezakt.
  Wat tevens duidelijk maakt, dat Turkije onder de huidige leiders niet bij Europa thuis hoort.

Reacties niet toegestaan