Minister Opstelten wil ons bespieden met drones

Als het aan minister Opstelten ligt krijgt de politie de beschikking over drones om het gedrag van mensen vanuit de lucht te kunnen bespioneren. Drones zijn onbemande vliegtuigjes die op afstand worden bestuurd. Dat schrijft gratis dagblad Metro. Drones worden nu bij hoge uitzondering ingezet voor opsporing, maar als het aan de regering ligt gaat dat vaker gebeuren. Vast cameratoezicht is momenteel aan allerlei regels gebonden, waardoor er niet snel geschakeld kan worden. Er zijn vergunningen nodig, zodat bij een plotselinge calamiteit, zoals als in Haren, vaste camera's geen soelaas bieden. Bovendien hangt de apparatuur soms op plaatsen waar dat niet nodig is, of ontbreekt het waar wel wat gebeurt. Toezicht met flexibele camera's, waaronder drones, moet dat veranderen. ,,Het is niet mogelijk om in gebieden waar een verhoogde kans op verstoring van de openbare orde doorlopend aanwezig is, constant mankracht in de vorm van politieambtenaren of bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) in te zetten'', vindt Opstelten. Hij wil boa's ook met handcamera's op pad sturen.

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Hoeveel mensen zullen nog reageren met ‘Ik heb niets te verbergen’?

  • knier

   Ik heb niets te verbergen,maar daar heeft niemand wat mee te maken!
   (uitspraak van een gs reaguurder)

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Helemaal mee eens. Privacy is een belangrijk goed. Veiligheid ook, maar het evenwicht tussen die twee ogenschijnlijke tegenstrijdigheden is weg.

    (in antwoord op knier)
  • Heldoppantoffels

   Heel stom van die mensen.
   Ach wie weet zijn een aantal van die reacties wel van door software gecreëerde accounts om de mening van mensen te beïnvloeden…. Dit medium bestaat en wordt ook gebruikt, zelfs onze eigen EU heeft er wel eens gebruik van gemaakt in een campagne om de mening over de EU te beïnvloeden.

   (in antwoord op Templein)
 2. Anton van Haasteren

  Big brother is watching you………

 3. Captain Caveman

  Even los van de privacy:
  Hoeveel middelen ze ook willen inzetten voor orde handhaving, indien de strafmaat achterblijft heeft het naar mijn idee weinig zin.

  • Templein

   Het gaat niet alleen om afstraffen, het gaat ook om investeren in mensen, door een gezond maatschappelijk klimaat bijvoorbeeld.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 4. addicoco

  Langzaam maar zeker sluit het net van de alom meekijkende en -luisterende overheid zich. En dat die niet te vertrouwen is weten we uit zowel een ver als nabij verleden. En als dat maar met kleine stapjes gaat laten we het nog gebeuren ook. Brr.

  • Heldoppantoffels

   Ja precies, hoopgevend vind ik de vele wakkere geluiden van mensen die reageren. Spread the word, dat is een mooi vreedzaam wapen.

   (in antwoord op addicoco)
 5. Paulraw

  ”Als het aan minister Opstelten ligt krijgt de politie de beschikking over drones om het gedrag van mensen vanuit de lucht te kunnen bespioneren. ”

  Je voelt echt dat je door echte liberalen wordt bestuurd

  Not…

  Echte criminelen.Die worden pas echt aangepakt door onze liberalen..

  http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/8/Ongeloofwaardige-Fred-Teeven-verdient-electorale-straf-1339515W/

 6. Cornelis Berend

  Laat 1984 eens 2084 worden, het zal er op uitdraaien dat een natuurlijke overlevingsdrang strafbaar wordt. En wat is nou 100 jaar in het licht van de eeuwigheid.

 7. Anastacia

  Lijkt mij een nogal achterlijke ‘investering’ in tijd van crisis, waar een regering megalomane bezuinigingsplannen heeft!! Hoog tijd voor een fikse bezem door Den Haag!

 8. BeelaTeismar

  But you voted them in, those cocksuckers! Elk volk krijgt de regering die het verdient, ja dit is een door denkertje.

  • Heldoppantoffels

   Hahaha voor dit onderwerp maakt het echt niets meer uit wie je kiest hoor!

   (in antwoord op BeelaTeismar)
   • BeelaTeismar

    Precies, er valt ook niets te kiezen. Dat is nou juist de illusie die mensen die naar de stembus gaan hebben, dat ze kiezen en het verschil kunnen maken.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
  • OptimusPrime

   Privacy is een illusie…… Dat is pas een doordenkertje 😉

   (in antwoord op BeelaTeismar)
 9. Roel van Breugel

  All animals are equal, but there are some animals how are more equal then others…

  Animal Farm.

  Liberaal of niet, als het om de bescherming gaat van de (liberale) mens dan mag ineens alles. Rechts blijft natuurlijk rechts en wil net als uiterst links totale controle. Welkom in de politiestaat.

 10. BeelaTeismar

  Binnenkort willen ze ook af van al die pasjessystemen. Pinpas, Ov-chipkaart, ID-kaart, Paspoort, Zorgverzekeraar etc. Veel te veel gedoe allemaal. Op een dag moet iedereen zich melden bij het gemeente kantoor; dag meneer, we komen u een onderhuidse chip aanbrengen. Maar eerst moet de tijd hier rijp voor zijn, we zijn al een aardig eind op weg hoor.

 11. Dead Silence

  Ivo? De man die niet eens weet wat een browser is, gaat het hebben over drones?

  • BeelaTeismar

   Ivo is dan ook een pion. Zijn ‘adviseurs’ weten wel waar ze mee bezig zijn. Politiek is een schijnvertoning, de echte macht zit bij de multinationals en andere belanghebbenden.

   (in antwoord op Dead Silence)
 12. janneke123

  Zijn er nog onbewoonde eilanden waar ik me rustig terug kan trekken. Wat een pannenkoeken die overheid van ons.

 13. tukan14170

  waarom niet gelijk een chip in je voorhoofd?

  • Heldoppantoffels

   Begrijpelijke en vooruitziende opmerking, wat veel mensen nog niet weten is de campagne om precies dat er bij de mensen door te krijgen al klaar ligt.

   De chip komt overigens niet in je voorhoofd maar in je pols, dat is uit praktische overwegingen, betalen en andere controles.

   Een van de vele methoden om de mensen te overtuigen zal voortkomen uit het gebruiken van de troefkaart angst. Overheden kunnen natuurlijk veel beter terrorisme voorkomen en criminaliteit aanpakken als van iedereen op de planeet te achterhalen is, waar deze zich op enig moment begeeft. (uiteraard slaat de historie dan ook op)

   In je paspoort zit ook al een chip zit en dat is vaak al afdoende om je te kunnen volgen. Mobieltjes, laptops, ergens inloggen.

   Privacy is al overleden, de vraag is alleen nog hoe men dit de mensheid gaat verkopen.

   (in antwoord op tukan14170)
   • tukan14170

    mee eens. het was ook ironisch bedoeld-dat voorhoofd!echter is de vraag, hoe kun je je verzetten?verlichte individuen is niet genoeg, vooral als je merkt dat je omgeving zich in de slaapmodus bevindt. om een paspoort te bemachtigen MOET je gewoon je afdrukken afgeven, anders kun je niet reizen.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • OptimusPrime

    Wat een grote onzin is dit zeg! Ze zijn klaar met chippen, het complot van de overheid. oooeeehhh zulke type mensen zijn er juist die angst zaaien! Ja de overheid moet goed gecontroleerd worden en moet het volk dienen, maar om nou dit soort onzin uit te kramen kom op zeg…

    BTW privacy is een illusie;)

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Als het onzin is, waarom is privacy dan een illusie?

     Denk jij dat de overheden te vertrouwen zijn? Om maar even een paar recente berichten aan te halen: 1 De luxemburgse veiligheids dienst pleegde aanslagen om de aanschaf van betere apparatuur af te dwingen. (bron NOS notabene)

     2 De CIA heeft toegegeven achter de staatsgreep in Iran te hebben gezeten om de Sjah de macht te geven.

     De meest ernstige zaken komen nog niet aan het licht en hopelijk gaat dat niet lang meer duren.

     Voel je vrij om lekker verder te slapen hoor, ik kom ook graag op voor jouw rechten.

     (in antwoord op OptimusPrime)
     • OptimusPrime

      Wat jij zegt, dat het plan ligt al klaar om het door te drukken en ze zullen het doen door angst. Waar haal je dit soort onzin vandaan? En dat het al een plan is om de chip in je arm te doen. Huh? Je bent paranoïde. Er is geen plan en het is ook geen doel om je te gaan chippen.

      En de dingen met CIA en falseflag gebeuren al sinds mensengeheugenis. Dat is een onderdeel van de politiek. Vroeger waren het spionnen op paarden en in een mantel gedekt. Nu is het gewoon in een andere vorm.

      En trouwens Je hoeft je niet hypocriet voor te doen door te zeggen dat je ook voor mij rechten opkomt want dat doe je niet. Ik ben namelijk moslim en dus volgens jouw per definitie anders en minderwaardig dan jou. Sinds wanneer kom jij ook op voor moslims?

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Dat jij moslim bent doet voor mij helemaal niet ter zake, ik denk niet in de beperking dat een persoon met een (ander) geloof onwaardig is.

      Voor mij ben jij even waardevol als ieder ander, het is namelijk niet jouw geloof dat respect kan afdwingen, maar de daden en het hart van een persoon. Tot nog toe kan ik alleen concluderen dat je vertrouwen in overheid haar overheidsapparaten misplaatst is, daarover mogen wij het oneens zijn en dat is prima.

      Niet dat het ter zake doet, maar als je het echt wil weten hoe mijn standpunt in relatie tot moslims en de Islam is:

      Westerse landen hadden niets te zoeken in Irak, onder valse voorwendselen zijn er legers heen gegaan. Ook dit waren leugens van regimes die zogenaamd onder de vlag van democratie acteren.
      In Afghanistan heeft het westen ook niets te zoeken, het argument dat de Taliban aan de macht waren en gevaarlijk zijn, is voor mij geen reden om een land binnen te vallen.
      Kortom in het Midden-Oosten heeft hebben westerse landen niets te zoeken.

      Immigratie/toelaten van mensen uit een andere cultuur is wat mij betreft uit den boze. Niet omdat deze mensen ongelijk zijn van waarde, maar omdat er een te grote ongelijkheid is mbt het wereldbeeld tussen de bestaande cultuur en de denkbeelden van deze mensen.

      Als je armere mensen wil helpen, of een armer land, dan doe je dat maar ter plaatse. Als je namelijk kennis, kunde uitwisselt dan breng je andere landen op een gelijk kennis niveau. Ondertussen geef je een ander de ruimte voor de ontwikkelingen die zij denken te moeten maken.

      Helaas is er wel gekozen voor het toestaan van immigratie uit culturen die er een ingrijpend ander wereldbeeld op nahouden. Naar mijn mening is de positie van de moslims in Nederland niet goed genoeg. Dat heeft wat mij betreft grotendeels te maken met het (te) grote verschil mbt wereldbeeld.
      Ik zou er een voorstander van zijn indien vrouwen een sterkere positie krijgen binnen de islamitische leefgemeenschappen binnen en buiten NL. Ik zou het fijn vinden als de harde randjes van de Islam gemeenschap zouden verdwijnen.

      De pers en radicalen aan iedere kant hebben een uitzonderlijk negatieve invloed op het beeld dat wij over elkaar hebben. Die invloed wordt zo regelmatig uitgeoefend dat ik van mening ben dat wij bewust tegen elkaar opgezet worden om maar onrust te blijven creëren. Een burger met onrust is een burger die beïnvloedbaar is, dat is een burger die bereid is om privacy op te geven zolang deze maar ‘veilig’ is, dat is een burger die draconische maatregelen voor lief neemt zolang het maar een maatregel lijkt tegen de onrust of gevoel van onveiligheid.

      Op alles wat ik schrijf zijn natuurlijk uitzonderingen te bedenken, het gaat even om het algemene plaatje.

      Tenslotte ben ik per definitie een tegenstander indien er situaties zijn waarin religie boven mensenlevens gaat, waarin macht boven mensenlevens gaat, wanneer geld boven mensenlevens gaat. Uiteindelijk gaat het om deze vragen als, welke wereld wil jij je kinderen achterlaten? En voor mij, waar wil ik op terug kunnen kijken op de dag dat ik mijn kist dicht trek…

      (in antwoord op OptimusPrime)
     • OptimusPrime

      Dat is mooi. Mijn excuses dat ik je hypocriet noemde.

      Ik ben het eens met je dat de overheid niet altijd te vertrouwen is. En dat het goed gecontroleerd moet worden. Ik vind het alleen verbazingwekkend dat diegene die de ander beschuldigen van angst, zelf ook angst zaaien. Door te zeggen pas op, de overheid gaat je chippen en er ligt een plan klaar om de mensen te besturen en het zal op zo een manier gebeuren. Ze weten dan zogenaamd alle details al. Dan denk ik je voedt de angst op basis van wat?

      Ik heb inderdaad geen nare ervaringen gehad met de overheid, maar zelfs positieve ervaringen. Het is niet de overheid die gevaarlijk is, maar sommige mensen in de overheid die met verkeerde motieven zitten. Je kan niet alle mensen binnen de overheid over één klam scheren. Sommige zitten juist te vechten voor een goede zaak en ja soms zitten er rotte appels tussen. En daarom moet het ook goed gecontroleerd worden.

      Altijd als er over politici gesproken wordt en overheid is het meteen van ja ongeloofwaardig en cynisme. Terwijl wij hier een goed gezondheidszorg hebben goed infrastructuur, redelijk goede welvaart. goed veiligheid.

      Wat betreft de grens tussen privacy en veiligheid die wordt door technologische ontwikkelingen sowieso al vager en vroeg of laat zijn we allemaal met elkaar verbonden en beïnvloeden we elkaar. Dan wordt het moeilijk om niet met andere culturen in te mengen. Als we dan elkaar accepteren en in waarde laten en niet in angst leven zijn we al een stuk verder.

      Het is ook opmerkelijk dat de burgers die in angst leven en dus gebrainwashed zijn door de media geen enkel probleem hebben als hun privacy wordt ingeperkt. Dan heb ik het over mensen die bang zijn voor de Islam en hun medeburgers van een andere afkomst. Ik heb ze niet op dit soort berichten zien reageren.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Top dat je er op bent terug gekomen, dank je wel!

      (in antwoord op OptimusPrime)
 14. malky

  De obese faalliberaal is weer terug van vakantie.

Reacties niet toegestaan