Amerikaanse volk wil niet ingrijpen in Syrie

Terwijl de regering Obama, vermoedelijk met tegenzin, opschuift in de richting van militair ingrijpen in Syrie, blijkt uit een peiling dat het Amerikaanse volk daar bar weinig in ziet. Uit een enquête blijkt dat maar negen procent vindt dat president Obama in actie moet komen, ook als blijkt dat er inderdaad gifgas tegen de bevolking is gebruikt. Zestig procent van de Amerikanen wil niet dat de VS zich bemoeit met de burgeroorlog in Syrië. De steun voor interventie is na de beelden van de mogelijke gifgasaanval in Syrië alleen maar afgenomen. De weerzin tegen Amerikaanse interventie in het midden oosten is de verklaren uit de kater die is overgebleven van de oorlogen in Irak en Afghanistan. In de ogen van veel Amerikanen is in die twee oorlogen niets bereikt en stonden de Amerikaanse belangen niet centraal. Weinig Amerikanen hebben zin in een nieuw buitenlands avontuur.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  En gelijk heeft het volk:
  Chicago Tribune: VN heeft aanwijzingen dat rebellen gifgas gebruikten
  http://articles.chicagotribune.com/2013-05-05/news/sns-rt-us-syria-crisis-unbre94409z-20130505_1_chemical-weapons-sarin-syria

 2. Anna

  Hussein Obama wel , uiteraard , dat verwondert me niet , de hypocriet heeft in zijn cluppie meerdere leden van de muslim brotherhood , blijkt zelfs in het bezit te zijn van een ring (is op verschillende foto’s te zien ) die veel van zijn vreeTzame islamitische vriendjes dragen Vandaar zijn vele miljarden naar zijn extreem islamitische maatjes in Egypte , schandaal van Benghazi enz enz . Het Amerikaanse volk wordt wakker .

  • Jasper_B

   Kunt weer snel uw aluhoedje opzetten? Bij voorbaat dank.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Ik lees veel Amerikaans nieuws ,krijg info van familie die daar al 25 jaar woont , kijk naar video’s en filmpjes en had de huichelaar al lang door , nooit de buiging voor die Saoedische baard gezien ? Nooit ontdekt hoe hij erbij staat als het Amerikaanse volkslied wordt gespeeld ? Niet gelezen dat hij 5 Biljoen aan die fijne moslim broederschap doneerde ? Video nooit gezien waar hij zich verspreekt over zijn religie ? Een blinde had al jaren geleden kunnen weten wat dit mannetje drijft !

    (in antwoord op Jasper_B)
  • Oneens

   Haha … Ik moest lachen om je reactie. Dat je dat gelooft.

   (in antwoord op Anna)
 3. LikoedNederland

  Waarom zou het Westen ook partij moeten kiezen in een islamitische godsdienstoorlog, soennieten tegen sjiieten, waarbij beide partijen de meest verschrikkelijke oorlogsmisdaden begaan?

  • Oneens

   Voor het eerst ben ik het met Likoed (als moslim zijnde) mee eens. Het Westen moet niet mee bemoeien met het Midden Oosten. Net zo min als Israel zich moet bemoeien met Syrië.

   (in antwoord op LikoedNederland)
  • ikookeven

   Helemaal mee eens! En de VS is alleen maar geinteresseerd omdat het weer om de olie gaat.

   (in antwoord op LikoedNederland)

Reacties niet toegestaan