Syrische regime staat inspectie toe

De Syrische regering is akkoord met een bezoek van de VN aan buitenwijken van de hoofdstad Damascus waar woensdag gifgas is gebruikt. Dit heeft de staatstelevisie zondag gemeld. Afgelopen zondag kwamen VN-wapeninspecteurs naar Damascus om onderzoek te doen naar claims over de inzet van chemische wapens elders in het land. Woensdag meldden rebellen dat ze in plaatsen aan de oostrand van Damascus met gifgas zijn bestookt en dat er honderden doden zijn gevallen. Het geeft de Amerikanen enige lucht. President Obama denkt na over de vraag of hij zijn eigen dreigement moet uitvoeren. Hij had gezegd dat als Syrie de rode streep over zou gaan van chemische of biologische wapens ingrijpen noodzakelijk zou kunnen worden. Als er daadwerkelijk inspecties komen zal Amerika op de uitslag daarvan moeten wachten.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Waarom is dit nieuws, waarom!!! Burgers waaronder volwassenen,jongelingen, kinderen en ouderen worden al heel lang, voor het oog van de camera, vermoordt, verkracht en gekweld en moeten vluchten, aan alles is tekort en hun bezit is uit elkaar geschoten.Welke periode in de Wereldgeschiedenis je er ook op naslaat overal dezelfde verschijnselen,structuren,strategie ( nu zijn wel de burgers steeds de klos ) driften, hopeloosheid en hulpeloosheid. Net zoals Irak, hebben alle hoog technische media- producten, geen donder aan een snelle oplossing bijgedragen. Stille diplomatie ( R.S.Zaharna,M.Leonard ) , behalve uit Ned., door hoog intelligente in denk-doorbrekende- patronen, zou dat helpen? Eigendom van iedereen afschaffen?, Chips/ nano’s ( lekker door de aderen laten sjeesen) inbrengen tegen mensen, die moordzuchtig zijn? Wie worden hier beter van?
  Het is wel krachtig/ dapper, dat leden van VN aandurven een bezoek te brengen.Moedig.

  • Prikker

   Da’s zeker moedig van die VN-inspecteurs, want als die inspecteurs iets onwelgevallig zouden melden zoals voorheen bijvoorbeeld Scott Ritter in Irak (die meldde dat er helemaal geen WMD in Irak waren) dan word je privéleven wel helemaal grondig kapot gemaakt en word je binnen no time als pedofiel of iets dergelijks veroordeeld.
   Stel je voor dat die inspecteurs zouden ontdekken dat die chemische aanval van Israëlische origine was lol… dan kun je maar beter gelijk vluchten naar Rusland of zo…

   (in antwoord op marianne martens)
  • Karel Kritisch

   Beetje een onsamenhangend verhaal van je?

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    zal het even corrigeren, het heeft er wel allemaal mee te maken maar je hebt wel gelijk. Veel te associatief.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
   • marianne martens

    je hebt wel gelijk, zal het corrigeren, een beetje al te associatief geweest,
    de kern zou moeten zijn dat alle super -moderne middelen in het heden niet perse een spoedige oplossing bieden voor onschuldige bevolkingsgroepen. Plankje enigszins misgeslagen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 2. Karel Kritisch

  Ik vind die gifaanval toch een raar verhaal. De regering van Assad stond altijd als seculier en vrij gematigd bekend. Bij de rebellen zitten ook nog eens hele enge groepen zoals Al Nusra etc. die ook alle middelen zouden in zetten om te winnen en God weet wat die lui al veroverd hebben. Ze zijn uiterst manipulatief. Ik weet niet of het westen er wel bij gebaat is als de rebellen winnen. Het is een ordinaire machtstrijd tussen islamitische stromingen.

  • Pietje_Precies

   bovendien leek Assad aan de winnende hand. Dan ga je je de Amerikanen toch niet op de hals halen?
   Al Nusra kan best gedacht hebben: een paar martelaartjes extra meer of minder maakt niet uit voor de goede zaak……
   Heel erg. het is een wespennest. in oorlog sterft de waarheid als eerste…

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Karel Kritisch

    Ik hoop dat de VN inspecteurs er nog wat van kunnen maken. Ze zijn zo tegen gewerkt. Dat spreekt op zich weer niet voor de Syrische regering.

    (in antwoord op Pietje_Precies)

Reacties niet toegestaan