De president moet er sportief uitzien

Jeugdig, fit, viriel en tomeloos energiek moeten moderne wereldleiders er uitzien, ook al zijn ze meestal al op leeftijd. Bij de Franse president Nicolas Sarkozy ging het afgelopen weekeinde bijna mis - hij werd omwel tijdens het hardlopen - waardoor zijn imago een deuk heeft opgelopen.
Het sporten is volgens De Pers niet zozeer bedoeld om de stress te bestrijden, als wel de gunst van de bevolking te winnen. (In het geval van Sarkozy hebben de Britten overigens een andere verklaring, zie de tweede link.) Leiders moeten kracht uitstralen. De Chinese leiders doen dat door hun haar zwart te verven. In Italië liet Silvio Berlusconi een haartransplantatie uitvoeren en onderging hij ook plastische chirurgie.
De Russische president, nu premier, Vladimir Poetin (56) liet zich in afgetraind bloot bovenlijf kieken terwijl hij stond te vissen. De sterke man van Rusland heeft de zwarte band in judo en is enthousiast skiër en tennisser. Tony Blair deed het op zijn eigen manier: hij kreeg op 47-jarige leeftijd nog een kind met zijn vrouw Cherie.
Maar volgens De Pers verslaat Barack Obama iedereen. De Amerikaanse president zou een echte fitness- en gezondheidsfreak zijn. Iedere dag een intensieve work-out met cardiosessies, krachttraining, en een potje basketbal.
Lezers die meer voorbeelden kennen, plaats ze in de reacties hieronder. Alvast een voorzet: Ook de vorige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder liet zin haar verven. En zou het haar van Jan Peter Balkenende werkelijk van nature zo vrij zijn van grijs?

Bron(nen):   De Pers  Daily Mirror