Wie zijn de doden in Syrië?

Algemeen wordt beweerd dat er in de Syrische burgeroorlog de afgelopen twee jaar 100.000 mensen het leven hebben gelaten, burgers en strijders opgeteld. Maar niemand die het echt weet en de verdeling van de doden over burgers en strijders en tussen de ene en de andere partij is gebaseerd op gissingen. Het meest precies zijn de cijfers die de Syrian Observatory for Human Rights geeft. Een organisatie die aan de kant staat van de opstandelingen, maar toch vrij betrouwbaar zou zijn. Volgens deze Observatory zijn er ruim 110.000 doden te betreuren. 40.000 daarvan zouden burgers zijn, al is aan de kant van de opstandelingen het verschil tussen burgers en strijders soms niet altijd even scherp. Er zouden 22.000 strijders aan de kant van de rebellen zijn omgekomen. De verliezen in het kamp van de regering zouden dus veel hoger zijn. 28.000 reguliere militairen van het Syrische leger zouden zijn gesneuveld en 18.000 leden van meevechtende militia, waaronder Hezbollahstrijders. Omdat deze cijfers uit de koker komen van sympathisanten van de rebellen zijn ze niet zonder meer betrouwbaar. Maar andere cijfers zijn er niet.

Bron(nen):   The Atlantic      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. LikoedNederland

  Meer dan 2.000 doden zijn Palestijnen. Maar daar hoor je niemand over, ook bekende ‘pro-Palestijnen als Anja, Gretta en Dries niet, want Israel kan hiervan niet de schuld gegeven worden.

 2. herauthon

  Getallen – stel dat er 10 soldaten* dood waren en 10 opstandelingen* en 10 burgers – dan schreef er niemand over of een klein kadertje – eerst moeten de getallen kloppen.. 100.000 klinkt niet slecht.. maar we wachten nog even – Bommen droppen – ben ik tegen – want daar >moet< je tegen zijn – ook al is er geen andere oplossing – uiteindelijk gooien we (dan) met de steen – en gokken.

  Uiteindelijk doet een bom niets goed – er gaat iets of iemand kapot
  het verstard en vervormt een mening een poging tot maning.
  Het ergste is al gebeurt – daar zijn we al aan voorbij.

  Maar ik denk dat er een betere oplossing is
  1. namelijk het uitspreken dat er een betere oplossing is
  2. er eens voor gaan zitten – staakt het vuren
  3a. Alle partijen dreigen met het allerbeste
  3b. Alle partijen dreigen met het allerslechtste

  Laat die strijdende partijen kiezen voor het beste of slechtste
  Een solomon's oordeel is het zwaard en klieven
  of het kind afgeven aan diegene met de wijsheid.

  Als er geen wijsheid is – is er ook geen toekomst
  Want diegene die de lakens uitgereikt krijgen
  moeten ze ook leren strijken voordat hij/zij ze
  uitdeelt.

  En diegene die nooit hebben leren strijken
  weten niets van de huishoudelijke orde.

  En zo zal het zijn *boing*

  *) is een semafoor

 3. PLONederland

  Ik heb special voor Likoed een account aangemaakt, het zijn altijd dezelfde die zielig lopen doen he en zieltjes proberen te winnen. Ga een leven zoeken man!

Reacties niet toegestaan