Over een dienstauto, een kunstenaar en de zonnebril van Wouter

De afgelopen weken leerden we de Duitse sociaal democratische minister Ulla Schmidt kennen. Ze had zich door haar chauffeur in haar dienstauto tijdens haar vakantie in  Alicante laten rijden. Logisch: ze ging in dat huis aan de middenlandse zee werken, dus het ging om een dienstreis.
Fijn was ook dat de minister van dat werkhuis gratis gebruik kon maken, dat scheelde de belastingbetaling weer geld.
Maar Die Welt is toch maar eens gaan uitzoeken hoe dat precies zit en kwam tot de vaststelling dat het Spaanse huis eigendom is van een vriendin van minister Schmidt. Het ministerie of de minister heeft inderdaad niet betaald voor gebruik van het huis. Maar de overheid heeft wel op verzoek van Ulla Schmidt voor 3.555 euro een kunstwerk van de vriendin aangekocht. De vriendin die eigenaar is van het huis in Alicante.
Engeland heeft Labour-politici die landhuizen declareren en onderhoud aan tennisbanen en niet bestaande huizen, de Duitse socialisten hebben een rommelde minister die reisjes maakt op kosten van de staat en inkopen doet bij een jeugd vriendin die schildert. De Nederlandse sociaal-democraten moeten het doen met de zonnebril van Wouter. 
Er is voor alles een maat.

Bron(nen):   Die Welt