Ex-PVVer start islamitische politieke partij

Arnoud van Doorn, ooit PVV-er, nu bekeerd tot de islam, heeft een partij opgericht met de grondslagen van de islam als uitgangspunt. Hij hoopt dat het kabinet niet te snel valt, zodat hij tijd heeft van zijn partij een succes te maken. Het moet een grote, moderne partij worden, maar wel trouw in de leer. In de tijd dat Arnoud van Doorn van de PVV  was, dacht hij uiteraard kritisch over de islam. De islam was volgens hem een intolerante godsdienst, waarin vrouwen en mannen geen gelijke rechten hebben en homo’s worden onderdrukt. ‘Ik neem het mijzelf nu kwalijk dat ik destijds te gemakkelijk ben meegegaan in dat gedachtegoed, zonder dat ik me echt heb verdiept in de ware islam’, aldus Van Doorn bij Knevel en Van de Brink. Nadat Van Doorn uit de PVV is gestapt ging hij zich verdiepen in de islam, niet om zich te bekeren maar om er meer over te leren. Van Doorn ging veel lezen over de islam, bezocht de moskee en ging het gesprek met moslims aan. ‘Eigenlijk was ik aan het zoeken naar de waarheid’, aldus Van Doorn.  ‘Wat mij boeit in de islam is dat het een hele vredelievende en wijze religie is. De islam geeft veel structuur en duidelijkheid’.

46 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Leestip voor deze man: Oikofobie van Thierry Baudet.

  • MoMeta

   Goh, de intelligentsia van Geenstijl reageren hier ook.

   Deze man heeft iets gedaan wat meer Nederlanders zouden moeten doen. Je eerst ergens in verdiepen voordat je gaat lopen roepen. Ik kom dit gedrag vooral tegen bij Amerikanen en helaas ook bij Nederlanders. (Het roepen, niet de nuance)

   (in antwoord op DiscuJohn)
   • DiscuJohn

    Maar een labeltje op mij is snel geplakt…. Tja.

    (in antwoord op MoMeta)
    • Calhoun84

     De islam kan wel degelijk samen met het westen denk ik, er zijn denk ik alleen te weinig “verlichte” stromingen. Het christendom heeft ook een lange weg moeten bewandelen voordat we kwamen tot onze huidige normen en waarden.

     Ben het wel met je eens dat de politieke islam vaak nog problemen opleveren zolang ze vast houden aan de strikte sharia. Ik zie echter geen probleem in de partij van Van Doorn. De islamitische gemeenschap is te versplinterd om samen te gaan in een enkele partij. Hetgeen overigens ook geldt voor de christelijke partijen.

     @MoMeta Mensen die zich ergens in verdiepen hoeven dan niet meteen dezelfde mening als u te hebben natuurlijk 😉

     (in antwoord op DiscuJohn)
     • MoMeta

      Moslims zijn inderdaad te versplinterd om samen te gaan in een enkele partij. En vooral iemand als van Doorn zal weinig kiezers trekken door zijn verleden en heden. Als PVV’er trok hij naar het extreme en nu doet hij het weer als moslim. Sommige mensen houden nou eenmaal van de rand.
      @Calhoun84 dat hoeft inderdaad niet, maar mensen die zich ergens in verdiepen hebben een mening die gebaseerd is op feiten en kennis ipv kreten en vooroordelen. Ik durf te wedden dat meneer DiscuJohn het boek dat hij aanraadt niet eens heeft gelezen. Het boek is namelijk echt heel slecht.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Karel Kritisch

      Het probleem is de leer dat de koran het letterlijke woord van ‘God’ is. En dus verkondigd wordt als een ‘absolute waarheid’. Kritiek is meteen een belediging en strafbaar. Binnen het christendom is dat toch wel anders en heb je van ‘religie is mensenwerk’ (theoloog Harry Kuitert) tot ‘openbaring van God’ (theoloog Karl Barth) en is een historisch-kritische benadering vrij algemeen.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Really

     Sorry labeltje op jouw??
     Labeltje op een marokaan of een moslim bedoel je is snel geplakt. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet

     (in antwoord op DiscuJohn)
 2. jimdhed67

  Inderdaad, uit het nieuws wat we iedere dag voorgeschoteld krijgen komt duidelijk naar voren dat het een hele vredelievende en wijze religie is, uit welk sprookje zou dit komen ?

  • Really

   Het is nieuws omdat het bijzonder is . Dat is de essentie van het nieuws. Met andere woorden het is niet normaal.

   (in antwoord op jimdhed67)
   • jimdhed67

    noem mij 1 nieuwsbericht waaruit blijkt dat de islam vredelievend is en ik neem mijn woorden terug en nu niet aankomen dat de islam altijd in een kwaad daglicht wordt gezet, het nieuws belicht alle diverse kanten, dus dan zal de islam toch wel één keer positief in het nieuws zijn geweest ?

    (in antwoord op Really)
    • Really

     * Moslims staan aan top in Groot Brittannië wat betreft liefdadigheid
     * In London verbreken moslims het vasten met daklozen
     * Imams bezoeken Auswitch

     * Een geheime moslim donor helpt een synangoge in Groot Brittanië

     (in antwoord op jimdhed67)
     • Anna

      Taqqiyya , man man je staat ermee op en gaat er mee naar bed . Ze staan op 1 met stip wat betreft verkrachtingen , uitbuiting en het verhuren van blanke niet moslim meisjes , de gevangenissen puilen uit van islamieten , 55 % hangt in de een of andere uitkering , die nb. hoger is dan de toelagen die terug gekeerde Engelse , vaak gewonde soldaten krijgen .

      (in antwoord op Really)
     • Karel Kritisch

      Hoho vergeet de Antillianen niet he.

      (in antwoord op Anna)
     • Captain Caveman

      je zal wel bedoelen een moslim die anoniem donateur is..
      maar goed, vertel eens waarom deze persoon dat anoniem doet?

      (in antwoord op Really)
     • Really

      Omdat hij het puur onzelfzuchtig probeert te doen. Als je het met naam enzo bekend maakt dan streelt het zijn ego en dat probeert hij te vermijden. Hij hoeft er niks voor terug, geen naamsbekendheid geen dank geen glimlach puur onzelfzuchtig.

      Wat ook wel je nafs bestrijden genoemd worden.(jihad= je ego bestrijden) uit pure liefde

      (in antwoord op Captain Caveman)
     • Captain Caveman

      hmmm, een meer realistische reden is omdat die persoon anders ergens bovenaan een dodenlijst komt te staan

      (in antwoord op Really)
     • Really

      Nee het heeft toch te maken met geloof? en dit is waar het geloof uit bestaat ego spiritualiteit en liefde.

      (in antwoord op Captain Caveman)
     • Karel Kritisch

      Een mooi voorbeeld van een ‘waarde’ welke een grote toevoeging kan zijn in iemands leven.

      (in antwoord op Really)
   • Karel Kritisch

    Daar heb je wel een belangrijk punt inderdaad. Maar we kunnen ook documentaires zien waarin je ziet dat in sommige landen er wel dergelijk religieuze intolerantie bestaat. En waar er dwang uitgeoefend wordt. Bijvoorbeeld Iran of Saoedi-Arabie. De bevolking vindt dat ook niet prettig.

    (in antwoord op Really)
 3. Captain Caveman

  Ik word altijd huiverig van mensen die ineens menen “het licht gezien” te hebben.
  Overigens zijn de meeste religies intolerant. Zij prediken zelf de enige en ware te zijn en zien anders gelovigen als ketters en heidenen.

  • Karel Kritisch

   Je hebt gedeeltelijk gelijk. Radicalen en sommige orthodoxen kunnen inderdaad vaak zo denken. Maar veel gelovigen denken natuurlijk niet zo. Veel christenen claimen niet de absolute waarheid in pacht te hebben en zien ieder mens als een gelijkwaardige. Het is maar net welke waarden je het meeste gewicht geeft, of je de symbolische betekenis ziet of alles letterlijk neemt etc etc

   (in antwoord op Captain Caveman)
 4. Anton van Haasteren

  Ach wat mij betreft mag iedereen geloven wat hij wil. Leven en laten leven. Mensen doen dat nu eenmaal graag, en als je gelooft dat het helpt moet je dat vooral doen.

  • DiscuJohn

   Als liberaal ben ik het met je eens, echter kunnen sommigen de weelde van vrijheid niet aan. Die ‘laten niet leven’ waarmee ze in mijn ogen rechten verspelen. Ze discrimineren zichzelf….

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
  • Karel Kritisch

   ‘Zingeving’ noemt men dat..

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 5. Anna

  Juist omdat ik veel heb gelezen ( en kranten lees en TV kijk en internet uitpluis ) weet ik wat een onverdraagzame, bloeddorstige en wrede (275 miljoen doden in 1400 jaar ) woestijn ideologie het is ! Heb dit mannetje gezien bij PenW , toen ze hem vroegen over bv. de regels in SA houdt ie wijselijk zijn mond , de huichelaar , vreeTzaam en wijs ??? Ja hoor zien we elke dag , fijn cluppie !

  • Really

   Als je je wereldbeeld laat vormen door wat er in de kranten en op de TV is dan zegt dat genoeg over jou.
   Dan zouden de amerikanen het beeld hebben gevormd over Nederland dat het op iedere straathoek een hoer is en dat er ook drugs te verkrijgen is. Ook worden er ouderen constant aan de lopende band vermoord(euthanasie).

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Nigeria 185 Christenen gruwelijk afgeslacht door moslims , Syrie in Maaloula vorige week een aanval door islamieten , dringen een christelijk dorp binnen , aantal doden onbekend , Egypte , Christenen verjaagd en afgemaakt , aantal onbekend , Jemen meisje van 8 jaar uitgehuwelijkt aan een baardman van min. 40 jaar , kind overleden aan inwendige bloedingen enz enz . Hoe dik is de eeltlaag op jouw voorhoofd ?
    Taqqiyya werkt bij mij niet .

    ps
    Geen antwoord op 275 miljoen doden gepleegd door de volgers van mo de bloeddorstige ??
    Oh ja , dat noemen ze vreeTzaam , wijs en zoooo liefdevol .

    (in antwoord op Really)
 6. Templein

  Bij Knevel en V.d.Brink zei Van Doorn wel iets bijzonders. Hij was geraakt door de passie die er in de moskee was. Het was een echte gemeenschap. Dat miste Van Doorn in de kerken. Die waren bloedeloos geworden, zei hij tegen de katholiek Bodar.

  Als dat de diepere reden is van Van Doorn, dan hoop ik dat de katholieke kerk met de nieuwe paus aan het hoofd, ook weer een nieuw elan krijgt.

  Dan hoop ik ook dat Van Doorn de door hem ervaren armoede aan passie in de Nederlandse cultuur kan aanvullen. Wat mij betreft kan een islamitische partij zo wel zinvol zijn. Jeugd bijvoorbeeld helpen goed te studeren, maar dan wel met sociaal maatschappelijke intenties, zonder religieuze intolerantie.

  • Really

   Je hebt de essentie en de bron van Islam geraakt, namelijk liefde. De passie(liefde) die er in de moskee was. En een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij; helpen de jongens uit de straat te halen en ze een opleiding geven(liefde) Respect hebben voor andere geloven(liefde).
   Armoede bestrijding of vangnet voor de armen(liefde)

   Islam kan dus prima integreren in Nederland.

   (in antwoord op Templein)
   • Captain Caveman

    De islam en integratie, dat is een contradictio in terminis

    (in antwoord op Really)
   • PaulusJ

    Ja de minderheden, homo’s christenen, joden, vrouwen, kinderen, gevangenen in de 52 Islamitische staten voelen de liefde van de Islam dagelijks. De liefde van de soenieten voor de sjiieten en andersom is ook ontroerend.
    Zeggen dat pikzwart wit is, aarde water helpt hier niet hoor Really. Dat werk allen in de moskee. De onderworpenen daar geloven alle leugens wel.

    (in antwoord op Really)
    • Really

     Zeggen dat pikzwart wit is gebeurt alleen in de media en in de politiek. Waar jij de slachtoffer van bent geworden. Jij gelooft alle leugens. En het verbazingwekkende is dat jij het niet eens door hebt.

     (in antwoord op PaulusJ)
     • Karel Kritisch

      Met alle respect. Ik geloof best dat jij de islam zo belijdt en vele anderen met jou. Maar wat PaulusJ zegt is een andere kant van religie die bij vele aanhangers van de islam ook veelvuldig voorkomt. Dat zijn geen leugens, dat is een probleem waar wij met zijn allen keihard aan moeten werken. Net zoals bij elke religie heb je radicalen aanhangers. Zij maken de islam nu kapot, zij vormen het beeld van de islam in het Westen. Dit beeld en dit gedachtegoed is wat de moslims moeten aanpakken. Niet altijd maar wijzen naar Israel of het Westen maar eens in de spiegel kijken en afvragen wie nu werkelijk de interne problemen veroorzaakt.

      (in antwoord op Really)
 7. BeelaTeismar

  Van Doorn blijkt met terugwerkende kracht het Trojaanse paard binnen de PVV. Hoe oprecht zijn bedoelingen zijn weet ik niet natuurlijk. Wel heeft hij een kans, met 1 miljoen moslims in Nederland, om met een paar zetels de kamer in te komen.

 8. DiscuJohn

  Ik ben benieuwd hoe snel deze partij in een verzameling ruziënde moslimgroepjes uiteenvalt. Wat in het Midden-Oosten in het groot gebeurt, gaat hier hoogstwaarschijnlijk in het ‘klein’ gebeuren. Hoe dan ook ben ik fundamenteel tegen de islamisering die op dit moment in hoog tempo voort dendert. Het haalt de balans in ons land (en andere delen van de Westerse wereld) onderuit, en dat gaan we hoe dan ook voelen.

  • BeelaTeismar

   Inderdaad, een niet verlichte stroming heeft niets te zoeken binnen een verlichte stroming. Onder de noemer islam gebeuren er op dit moment vreselijke dingen, kleine kinderen die op straat onder luid allah akbar gejoel doorzeefd worden met kogels. Ja maar…, dat zijn de extremisten wordt er dan gezegd. De paus roept in ieder geval niet op om niet christenen te vermoorden of homo’s van een flat te gooien. Ben ik nu populistisch? Zal wel. Maar ik zie die beelden uit Syrië ook. Iedereen is uit naam van allah elkaar aan het uitmoorden, maar daar moeten we dan maar even doorheen kijken. Koekje bij de koffie?

   (in antwoord op DiscuJohn)
   • Really

    Sterker nog dat hebben de christenen al gedaan WO2 vergeten? Slavenhandel vergeten?

    (in antwoord op BeelaTeismar)
    • Calhoun84

     Wat hebben de Tweede Wereldoorlog en de slavernij (ik neem aan dat je de slavernij in de 17e en de 18e eeuw bedoeld) te maken met het christendom? Het christendom heeft ook foute groeperingen maar het naziregime was seculier/occult en de Arabieren waren ook niet vies van de slavernij.

     Als je nou de inquisitie als voorbeeld had gegeven….

     (in antwoord op Really)
 9. BeelaTeismar

  Lees ook dit
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3506474/2013/09/09/Bruid-8-in-Jemen-overleden-aan-verwondingen-na-huwelijksnacht.dhtml

  Huwelijken met minderjarigen komen vaker voor in Jemen. Eerdere pogingen
  om een minimumleeftijd in te voeren mislukten door tegenstand van islamistische politici.

 10. jan bosscher

  Deze man kan ook weer het trojaanse paard worden, bij die partij.

 11. FritsB

  Een partij opgericht met de grondslagen van de islam als uitgangspunt moet op een gegeven moment in conflict komen met de bestaande Nederlandse opvattingen en waarden. Tel daarbij op de ook bij de christelijke zuilen altijd zichtbaar geweest zijnde onderlinge onverdraagzaamheid en het is duidelijk dat deze partij het niet lang zal redden. De man is een optimist.

 12. PaulusJ

  Dit is een geestelijk zwakke man die zeer beïnvloedbaar is en op zoek naar onderwerping en overgave. Bij gebrek aan eigen levensovertuiging of eigen meningen.
  Onderdanig en volledig loyaal aan hun meester. Blind voor elke nuance
  Het is exact dezelfde kenmerken die beulen, de wreedste moordenaars in oorlogen, zelfmoordterroristen en politieke terreurgroepen opleveren. Gevaarlijk en beïnvloedbaar, maar ook wispelturig en labiel. De toekomst zal bewijzen dat hier niet veel goeds uit zal komen.

 13. Robin

  Yup, en varkens kunnen vliegen.

Reacties niet toegestaan