Hoe groen is David Cameron?

Vrome praatjes zijn link als je eigenlijk niet gelovig bent. Neem nou David Cameron, de talentvolle partijleider van de Britse conservatieven. 
Goedbeschouwd zit hij op rozen. Labour zit als regeringspartij zo te knoeien dat hij alleen maar hoeft toe te kijken hoe premier Brown wegzakt in het moeras om nooit meer boven te komen. So long. Met zijn charisma krijgt Cameron de eerstvolgende verkiezingsoverwinning als het ware naar binnen geduwd, zoals de ganzen in de Périgord worden gevoed.
Maar nee, meneer moet zo nodig groen doen. Op het dak van zijn huis klimmen om daar een zonnecollector te installeren. En verder te pas en te onpas met de ecologische geloofsbeginselen te koop lopen, die in de media zo'n onuitwisbare indruk maken.
Nu onthult The Independent on Sunday hoe Cameron een enorme liefhebber is van privé-helicopters en privé-vliegtuigen. Op zijn eentje rondvliegen is zijn lust en zijn leven, en gelukkig kent zijn partij de nodige miljardairs die hem graag als gast aan boord nemen. 
Volgens de zondagskrant ging het voornamelijk om kleine binnenlandse reisjes die net zo goed per auto of per lijntoestel hadden kunnen worden afgelegd. Maar dat is natuurlijk veel minder aantrekkelijk. En ook niet zo voornaam. 
The Independent was zo vriendelijk alle airmiles op te tellen van de 60 vluchten, zie de prachtige kaart bij het artikel. En heeft ook berekend hoezeer Cameron op deze manier op zijn eentje heeft bijgedragen aan de luchtvervuiling. 
Laten we hopen dat Cameron met deze onthullingen niet van zijn geloof is gevallen, want dat zou natuurlijk jammer zijn.

Bron(nen):   The Independent on Sunday