Marine le Pen gaat Geert Wilders helpen

De leider van het ultrarechtse Franse Front National Marine Le Pen biedt aan om PVV-voorman Geert Wilders te helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat aanbod doet ze vandaag in een interview met NRC Handelsblad. Nadat de leider van het uiterst rechtse Front National in april al met Wilders had geluncht in Parijs om te praten over samenwerking, zegt ze vandaag in NRC dat ze graag een keer naar Nederland komt voor een tegenbezoek: "Het is belangrijk dat de kiezer ziet dat we niet alleen staan, dat in alle EU-landen vergelijkbare patriottische bewegingen actief zijn. We zouden misschien samen campagne kunnen voeren voor de verkiezingen." Wilders is in het Europa op zoek naar bondgenoten. In veel landen zijn partijen die lijken op de PVV, of die minstens gemeen hebben dat ze anti-europees en anti-Islam zijn

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Als Nigel Farage nou eens eens een NL dependance zou starten……

 2. PaulusJ

  Of hoe je het ook kunt beschrijven als je niet tot op het bot gehersenspoeld bent:

  Marine Le Pene leider van het Franse Front National, een innovatieve moderne partij waarin zowel traditioneel linkse als van oudsher conservatieve standpunten in een mix zijn te vinden, biedt aan om PVV-voorman Geert Wilders te helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat aanbod doet ze vandaag in een interview met NRC Handelsblad.
  Nadat de leider van deze vernieuwende en snelgroeiende politiek stroming Front National in april al met Wilders had geluncht in Parijs om te praten over samenwerking, zegt ze vandaag in NRC dat ze graag een keer naar Nederland komt voor een tegenbezoek:

  “Het is belangrijk dat de kiezer ziet dat we niet alleen staan, dat in alle EU-landen vergelijkbare vaderlandslievende bewegingen actief zijn. We zouden misschien samen campagne kunnen voeren voor de verkiezingen.”

  Wilders is in het Europa op zoek naar bondgenoten. In veel landen zijn partijen die lijken op de PVV, of die minstens gemeen hebben dat ze kritiek hebben op de extreem dogmatisch pro Europese partijen en kritisch zijn op op het ultra Islam vriendelijke beleid en het ontkennen van de ideologische en maatschappelijke problemen met de Islam in hun land.

  Klinkt toch een stuk beter en is meer waarheidsgetrouw.

  Maar 30 jaar linkse indoctrinatie en propaganda poets je niet zo snel weg

  • Bart Matthesius

   Je valt over de term Ultra-rechts? Dat is de FN toch wel, gelet op de achtergrond. Verder zie ik het verschil niet zo maar wellicht mis ik iets.

   (in antwoord op PaulusJ)
   • PaulusJ

    Extreem rechts = fascistisch. Dan zeg je dat mensen nazi’s zijn. Dat zijn deze partijen en mensen niet. Ook al hebben ze wat vreemde eenden in hun partijen. Maar hebben andere partijen (geweldadig links) die niet?
    Wie is er in godsnaam extreem rechts anno 2013, een paar skinheads?

    Daarnaast is anti islam en anti Europees heel wat anders dan Europa en immigratie/islam kritisch. Wat is mis met de Islam een te bestrijden element vinden in onze maatschappij. dat hebben we al decennia met het Christendom gedaan nietwaar.
    Je zet zo mensen met een paar woorden ééndimensionaal weg en dat slaat niet alleen elke dialoog of discussie dood, maakt het onderwerp taboe, al is dat de bedoeling natuurlijk, maar het is volledig onterecht en het stinkt. Het is kapotmaken zonder feiten of argumenten.

    Het is anti democratisch. Nee DAT is fascistisch, je tegenstander met valse propaganda kapotmaken.

    (in antwoord op Bart Matthesius)
  • kletsmajoor

   Dat en gemakszucht. Le Pen (senior) en Wilders zijn na hun eerste optredens meteen in het mapje “Extreem Rechts” geplaatst en weinig journalisten gaan later nog eens na of dat wel terecht is of dat er misschien wat veranderd is bij zo’n partij.

   (in antwoord op PaulusJ)
  • zo maar iemand

   Front National, ‘een innovatieve moderne partij waarin zowel traditioneel linkse als van oudsher conservatieve standpunten in een mix zijn te vinden’. Grappig.

   (in antwoord op PaulusJ)

Reacties niet toegestaan