Huurlingen feesten erop los in Kaboel

Militaire huurlingen die verantwoordelijk zijn voor de bewaking van de Amerikaanse ambassade in Kaboel, blijken zich te buiten te gaan aan buitensporig gedrag: zuippartijen, prostituées, pesterijen en vernederingen.
Van het wangedrag wordt melding gemaakt in een brief van een toezichthouder (POGO) aan de Amerikaanse minister Hillary Clinton. De brief leest als het script van shockerende, platte lachfilm, zo schrijft de nieuwssite Mother Jones.
De bewaking van de ambassade is uitbesteed aan het particuliere beveiligingsbedrijf ArmorGroup, dat al eerder zware kritiek kreeg te verduren omdat de bewaking grote hiaten zou vertonen. In de brief wordt nu gemeld dat liefst tien procent van de medewerkers van ArmorGroup zich bij de toezichthouder heeft gemeld met klachten over intimidaties.
Ook superieuren zouden betrokken zijn bij de intimidaties (waaronder het urineren op mensen) en de slemppartijen, waarvan ook beeldmateriaal bestaat. Een aantal foto's is al uitgelekt via de nieuwssite Gawker. Militaire medewerkers van de ArmorGroup die weigerden aan deel te nemen aan de zuippartijen en ander wangedrag, zouden zelfs zijn ontslagen.
De brief maakt ook melding van een chronische onderbezetting in Kaboel, wat leidt tot een bijzonder hoog verloop en een gebrek aan motivatie.

Bron(nen):   Mother Jones  Gawker  The Times