Agnes Jongerius wil burgemeester van Utrecht worden

Agnes Jongerius is een van de belangrijkste kandidaten om burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht op te volgen. De voormalige FNV-voorzitter heeft inmiddels gesolliciteerd naar de baan die eind dit jaar vrijkomt. Dat schrijft het AD. Jongerius sprak voor de zomer met vertrouwelingen over haar kansen en strategie. Die consultatieronde pakte positief uit. Inmiddels heeft ze haar motivatie overgebracht aan commissaris van de koning Willibrord van Beek. Hij zal advies uitbrengen aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.
Haar kansen worden wisselend ingeschat. Jongerius woont al sinds haar studententijd in Utrecht en heeft een krachtige uitstraling, maar haar PvdA-achtergrond werkt in haar nadeel: die partij leverde namelijk ook al de laatste twee Utrechtse burgemeesters.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De volgende ramp in aantocht. Hoera.

 2. Templein

  Als ik in Utrecht zou wonen, zou ik blij zijn met haar.
  Ze woont er in de buurt, is dus bekend met de stad. Ze weet alles af van sociale verbanden en ze weet hoe belangrijk de economie is.
  Ze kan groot denken, maar ook in het klein en naar menselijke maat.

  • marianne martens

   Zou haar inderdaad maar snel aanstellen. Iemand die hersens, begaafd is en als bestuurskundige van wanten weet, goed contact maakt met alle lagen van de bevolking. Ze kan ook zalen met VVD’ers enthousiast meren. Mijn God, wat een vreemd beeld weer van deze vrouw, eigenlijk angstaanjagend. Laten we het eens over bestuurlijk moreel onafhankelijk gedrag hebben van vooral mensen uit de Rechtse Hoek.

   (in antwoord op Templein)
 3. Jannie Ooms

  Van de regen in de drup, dat denk ik.

 4. Herman

  nog een socialistische rat in Utrecht?

 5. Diederdick

  Ik stem voor Henk Westbroek, jochie

Reacties niet toegestaan