NSB-vlaggen bij PVV-protest

Op de Koekamp bracht PVV-leider Wilders zijn aanhang bijeen om te protesteren tegen alles en iedereen en vooral tegen Rutte en de Euro. Er waren borden die waren gemaakt door de PVV ("Mark je moet oprutten"), maar er waren ook vlaggen die aanhangers van de PVV zelf hadden meegnomen. De oplettende fotograaf Ruben van Vliet verspreidde via Twitter een foto waarop is te zien dat er een aantal zogenaamde Prinsenvlaggen werden meegevoerd. Die vlaggen heten zo, omdat Willem van Oranje onder die vlag streed, maar is recenter gebruikt door de NSB. Hoe groter de PVV in de peilingen wordt des te interessanter om te onderscheiden wat zich allemaal onder de vlag van Geert heeft verzameld.BUr299UCEAAOxwg

152 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Moraal

  Dit is de Prinsenvlag die de NSB misbruikt heeft dus zeker niet “NSB” vlaggen stelletje kortzichtige dombo’s!
  Als je dit met droge ogen als “NSB-vlag” bestempeld moet je in de spiegel kijken en zien we die echte NSB-er in deze is.

  • Michel R

   Ik respecteer iedereen voor waar hij of zij voor staat en wil best in discussie gaan, zo respecteer ik jouw keuze voor de PVV ook. Maar het grote probleem bij jouw is de ongefunderde haat tegen links.

   Kijk de groene linkse rakkers en dan vooral de extremisten onder die kant heb ik ook een broertje dood aan, net als de extreem rechtse rakkers. Maar je op zo’n manier je laten gaan met teksten als PVV foben, linkse nazi, anti PVV leeghoofden enz.cgeeft aan wat de gemiddelde PVV is.

   Mijn grootste probleem met Wilders en de PVV is de vele geschop naar anderen en met name de PvdA, maar heb hem nooit kunnen betrappen op een oplossing die ervoor zorgt dat we uit deze vertrouwens crisis komen. Daarbij is het niet mogelijk om lid te worden.

   Ja ik heb op de PvdA gestemd terwijl ik in 2010 voor de VVD gestemd had, als Wilder met punten komt met echte oplossingen wil ik het overwegen. Maar het CDA en VVD nooit, en voor de VVD nooit weer.

   (in antwoord op Moraal)
 2. islam criticus

  Dit zijn geen nsb vlaggen ! Leer de geschiedenis kennen dit is voorheen de nederlandse vlag genaamd de prinsen vlag . Dat is heel wat anders

 3. Cornelis Berend

  “NSB-vlag” is misschien wat kort door de bocht, maar ik ben benieuwd naar de motivatie van de dragers. Het hakenkruis stond ook eeuwenlang voor wat anders, en toch verkoop je een dubieuze boodschap als je er een mee neemt naar een politieke bijeenkomst.

  • Moraal

   motivatie? Trots op Nederland!

   (in antwoord op Cornelis Berend)
   • HMH_H

    En dat kan niet met de huidige Nederlands vlag?

    (in antwoord op Moraal)
    • Moraal

     Mensen die veel met de vaderlandse geschiedenis op hebben denken hier blijkbaar anders over. Ga het ze vragen anders. En bijkomend effect is dat geheel links Nederland in een stuip trekt bij het zien van die vlag dus wat betreft kan ik deze actie ook wel extra goed begrijpen.

     (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Dus, deze mensen zijn trots op de oorsprong van deze vlag (geuzenvlag, symbool voor de opstand tegen de Spanjaarden) of wordt deze gebruikt als provocatie tegen links?

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Jij vult het zelf maar lekker in jochie, ik stond niet met die vlag. Met geen enkele vlag om precies te zijn. Trots zijn op je vaderlandse geschiedenis is provocerend voor links. Het moet toch niet gekker meer worden in dit land?

      (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Jouw woorden en jouw conclusie…niet die van mij. Ik stelde alleen de vraag richting jou.. Maar goed, gezien jouw andere reacties is een vraag normaal beantwoorden en conclusies trekken niet jouw sterkste kant. Geeft helemaal niks hoor, gewoon hard blijven schreeuwen en denken dat je gelijk hebt….en vooral de discussie uit de weg gaan. Onvervalst echt PVV geluid…

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Eh een vraag stellen die jezelf al beantwoord.

      “Dus, deze mensen zijn trots op de oorsprong van deze vlag (geuzenvlag, symbool voor de opstand tegen de Spanjaarden)”

      Na deze vraag die jezelf al beantwoordde kom je met een ludieke vraag over provoceren en dan denk jij dat ik daar serieus op in gaat? Man man man

      En wat is volgens jou een “onvervalst PVV geluid”?? Als mensen je met je snoetje op de feiten drukken en je paniek raakt? Wel raar trouwens. PVV stemmers zijn uit alle bevolkingslagen, afkomst, sociale klassen en opleidingsniveau maar volgens jou kan jij AL deze mensen over 1 kam scheren.

      Zo ik hoop niet dat deze spiegel hard in je snoetje kapot springt.

      Sterkte.

      (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Klopt, PVV achterban is inderdaad afkomstig uit alle bevolkingslagen….maar natuurlijk zijn er overeenkomsten tussen de PVV stemmers. Er zijn natuurlijk verschillen tussen alle individuen die stemmen op de PVV, maar het geluid is hetzelfde…veel geschreeuw, weinig inhoud.
      Wel grappig dat jij als ras-echte PVV zelf niet ziet wat “over één kam scheren” betekend.
      Denk daar maar eventjes over na, lieverd!

      (in antwoord op Moraal)
 4. Kees Cornelder

  Natuurlijk is flankpartij PVV een stofzuiger voor mensen die niets met het geldende Haagse ‘systeem’ op hebben. Maar inderdaad, interessant is het wel om eindelijk eens in het openbaar te ZIEN wie er zich zoal achter de eenlidpartij PVV (dat is namelijk Geert Wilders zelf) staan en gaan: boze Nederland-nationalen. Maar om daar nou eentweedrie de NSB van Mussert bij te slepen? Weten die ‘prinsgezinden’ veel…

  • Moraal

   “Eenlid partij” met 15 kamerLEDEN in de 2e kamer 10 in de 1e kamer en 100-en gemeentelijk en provinciaal.

   Beter een “eenlid” partij dan een “eenLUL” partij als de PVDA!

   (in antwoord op Kees Cornelder)
   • Kees Cornelder

    Ken de feiten man. De PVV heeft één lid en dat is de politicus Geert Wilders die tevens de oprichter ervan is. Volksvertegenwoordigers komen formeel gezien slechts op persoonlijke titel in het EP, beide Kamers, in twaalf Staten en in gemeenteraden terecht. Dat zij via een kiesvereniging (ofwel ‘politieke partij’) gekozen worden is meer een organisatorische kwestie. En het is aan elke partij om te bepalen wie op een kieslijst terecht komt, in het geval van de PVV doet dat het enige lid ervan, het Tweede Kamerlid, PVVfractievoorzitter aldaar en enigst PVVlid tevens -partijvoorzitter en politiek leider van de PVV, Geert Wilders. Hier niet mee eens? Pech hebben dan.

    (in antwoord op Moraal)
    • Moraal

     Ja 1 lid en diverse KAMERLEDEN. Wat begrijp jij hier niet aan en welk punt probeer jij nu eigenlijk te maken wanhopige zeikstraal?

     Het is heel goed dat Wilders de enige is die alles bepaald en wie op de lijst komt te staan. Dat weten wij als kiezers en vinden wij meer dan goed. Alleen de anti PVV psychopaten janken hierover en klagen zelfs dat zij niet lid kunnen worden van de PVV. Hahahaha treurvolkje! Sterf lekker …en zo langzaam mogelijk. PVV de grootste partij straks met 1 lid! Wat zijn wij trots op onze held Geert Wilders!

     (in antwoord op Kees Cornelder)
     • marianne martens

      Kees, heeft helemaal gelijk, u kent u geschiedenis/feiten niet en ws al zeker niet de aanloop naar veel grote wereldoorlogen door de eeuwen heen. Het is erg fijn voor u, dat U trots bent op Wilders, de enige echte leider van Europa.Hij heeft in uw ogen al het goede met U voor, denkt U, hij is ook erg democratisch en houdt van het overleg met andersdenkenden/ andere kleuren. Ik zou ,de psychiatrische term komt uit uw hoofd voort en ws, heel ws projecteert U uw eigen gedachten -spinsels op de ander/ anderen. Trouwens links/ rechts is een ouderwets woord, kun je niet meer mee aankomen, net zoals de verzorgingsstaat, wordt nu al weer snel door de media overgenomen naar het andere woordje participatie.
      Vraagje: ” Wat vindt U nu werkelijk van de peilingen van Maurice de Hond?

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      ik ken de geschiedenis en feiten niet omdat ik de feiten aantoon dat de PVV diverse kamerleden heeft? Donderstraal toch op verzuurde linkse Nazi. Discussie is verloren tijd met eencellige gefrustreerde droppies zoals jullie. Wij gaan ons land net verraden. PVV op 1 tijd om de liinkSSe nazis voorgoed uit te schakelen. Daarna gaan we de islam opruimen. Wen er maar aan!

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne MARTENS

      ben niet bang voor bruine taal ( Klemperer ).

      (in antwoord op Moraal)
     • EBteH

      33 zetels…..en geen partij die nog met die mafketel wil samenwerken na al zijn beledigingen van de afgelopen jaren.
      En mocht je de geschiedenis echt kennen….dit doet hij weloverwogen en met opzet, kan die eikel straks namelijk weer krokodillentranen huilen en roepen dat hij gedemoniseerd wordt en dat er sprake is van een cordon sanitaire….En zijn achterban maar weer roepen, Je hebt gelijk Geert!! Zie je, wel iedereen is tegen ons Geert! Zijn we de grootste partij, mogen we nog niet regeren!!
      Alsof jij ooit zou gaan samenwerken met iemand die je al jaren voor rotte vis uitmaakt en publiekelijk vernederd ter meerdere glorie van vooral zichzelf!
      En 33 zetels (van de 150) vertegenwoordigt volgens jouw héél Nederland?? Volgens mij blijft er dan nog een hele grote meerderheid over die er anders over denkt.
      Geertje krijgt pas wat te vertellen bij 76 zetels of meer, en zolang figuren zoals jij met zulke achterlijke en beledigende teksten hun ware gezicht laten zien, lijkt me dat nog ver weg.
      Wen er maar aan!

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      “Geen partij wil met hem samenwerken” dat is weer het bekende gefrustreerde linkse wensdenken. Toen PVV in 2010 24 zetels haalde voorspelde iedereen ook dat de PVV nooit regeringsinvloed zou krijgen en CDA nooit zou gaan samenwerken. En we weten nu hoe het allemaal gegaan is. Ik vraag mij eerder af wie nog wil samenwerken met die idioten van de PVDA? Tja

      Droom lekker verder knul. Niemand kan straks meer om de PVV heen. Vertrek alvast uit dit land, is beter voor je tere linkse hartje.

      (in antwoord op EBteH)
     • EBteH

      En waar gaat Geert dan “zijn” overige 43 zetels vandaan halen denk jij?
      Want we weten idd hoe het allemaal gegaan is, daar gaan mensen niet een 2e keer hun handjes aan branden…niet hun linker noch hun rechter.
      Maar droom lekker verder! en kijk nog even zeer tevreden in de spiegel, blijkbaar krijg je een zeer goed gevoel over jezelf als je een discussie wint….. Dat het voor andere gewoon een hoop dom gelul is, en inhoudsloos schreeuwen en beledigen, dat moet je gemakshalve maar even vergeten (kost jouw geen enkele moeite).

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Oh my god hier heb je weer zo’n irrationeel anti PVV leeghoofd.

      Ik leef echt niet in een illusie dat PVV even 76 zetels binnen gaat halen en zelfstandig als enige partij een regering kan gaan vormen zonder andere partijen. Echter leef ik ook niet zo naïef in een droomwereld dat geen partij met de PVV wil samenwerken. Vraag je je dit nu ook bij d66 en of pvda af? Welke partij wil nog met deze weglopers, leugenaars en landverraders samenwerken? Nee dan denk je bij jezelf “dat komt wel goed”. Nou jongetje denk even terug aan 2010. Iedereen voorspelde dat VVD en CDA nooit zouden gaan samenwerken met de PVV en zo geschiedde. Inhoudsloos geschreeuw en wensdenken is meer weggelegd voor gefrustreerde anti pvv mensen vol met haat , zoals jij.

      Daarom wens ik jou ook oprecht sterkte want ik heb echt medelijden met jou. Inshallah!

      (in antwoord op EBteH)
     • EBteH

      Anti pvv? Inderdaad
      Vol met haat???? Lees je eigen teksten even terug!!
      Ik haat heel weinig…eigenlijk alleen maar het moraal in dit verhaal.
      Maar wellicht is zelfs dat geen haat…eerder verbijstering dat er idd mensen zijn die kennelijk echt zo denken.

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Typerend voor de PVVfoben: Ze hebben zelf niet eens door dat hun aderen gevuld zijn met pure gif van HAAT.

      En vindt je het vreemd dat wij haters haten? Onze politieke leider is al meer dan 8 jaar zijn leven niet zeker, kan geen stap in vrijheid zetten (jullie linkse haters durven dit nog met droge ogen te ontkennen ook) en als je PVV stemmer bent wordt je direct neergezet als racist fascist nazi aanhangers etc etc vindt jij het gek dat wij dit HATEN meneer?? Bespaar mij alsjeblieft je antwoord.

      (in antwoord op EBteH)
     • EBteH

      En linkse nazi’s voorgoed uitschakelen en de islam opruimen, dat noem jij geen fascisme noch racisme?? Zo staan die woorden bijna uitgelegd in het woordenboek, dus wen er maar aan….Je bent een “ras”echte!

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Peilingen van de hond en ALLE andere peilingen geven een positieve trend weer die nu al bijna een jaar lang bezig is! PVV op 1!

      (in antwoord op marianne martens)
 5. islam criticus

  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Prinsenvlag

 6. Moraal

  Waren ook veel VVD-ers aanwezig dus wie gaat hier eigenlijk feitelijk neerzetten dat dit PVV stemmers waren?

 7. Moraal

  De links fascisten moeten altijd wel iets hebben om over te zeikstralen. Liefst alles uit zijn context getrokken en de wereld totaal op zijn kop. Ach geef de stakkers een lolly en heb medelijden!

 8. islam criticus

  hier de echte nsb vlag dag en nacht verschil http://www.politiemuseum.nl/collectiedetails.php?a=objecten&b=9813 zie vergelijkingen met de afa vlag

  • Grietver

   Inderdaad, in de echte NSB vlag zit rood. Zoals het rood achter de swastika, in de Nazi vlag. Dat rood staat voor het socialisme, zoals opgetekend in Mein Kampf. Socialistische vlaggen zal je niet snel aantreffen bij de PVV…

   (in antwoord op islam criticus)
   • HMH_H

    Volgens mij heb jij niet echt Mein Kampf gelezen, maakt ook niet uit. Het rood in de nazi flag staat niet voor het socialisme. De kleuren zijn door Hitler zelf gekozen omdat de kleuren Rood-Wit-Zwart de kleuren zijn van het oude Duitse Keizerrijk. De kleuren van de flag waar Hitler zelf onder vocht als soldaat.

    (in antwoord op Grietver)
    • Moraal

     Mein Kampf lezen is niet voor niets een linkse hobby!

     (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Nja, lezen is een “linkse hobby”….zoals hard schreeuwen de rechtse is.

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Confronteren met de harde feiten uit de praktijk is een rechtse hobby. En hier heeft links het maar heel moeilijk mee. Dan gaan ze al snel weer schreeuwen over Hitler, Nazi, Fascisme, Racisme etc etc. … zo voorspelbaar.

      (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Geen woord gerept over racisme, fascisme, Nazi of Hitler…voel me niet aangesproken ondanks dat ik wel links stem. Dus hoe was het ook alweer….over één kam scheren??
      En oh ja….feiten? Het grappige is dat de PVV dit allemaal feiten noemt, alsof alleen PVV de waarheid spreekt. Volgens mij zijn het geen feiten maar een verschil van mening. En als je dan kan schrijven over een feit, dan heb je het nog mis ook. (Als beschreven over de vlag hierboven)
      Maar goed, geloof maar gewoon dat het feiten zijn hoor….
      Droom maar lekker door…

      (in antwoord op Moraal)
    • Grietver

     Jij hebt ‘m in ieder geval niet gelezen. Uit p496 van deze http://www.barnesandnoble.com/w/mein-kampf-adolf-hitler/1100210044?ean=9780395925034 :

     “In red we see the social idea of the movement, in white the nationalistic idea, in the swastika the mission of the struggle for the victory of the Aryan man”

     (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Gelezen in Duits en Engelse vertaling. Ik zou zeggen, lees het hele hoofdstuk nog eens een keertje over. Misschine ontdenk je dan dat er even voor jou quote geschreven wordt over het behouden van de oude kleuren van de vlag.
      Je moet “the social idea” ook niet verwisselen met “socialist” of “socialism”…toch echt iets anders hoor. Maar leuk gegoogled in ieder geval, goed geprobeert.
      Slaap lekker door….

      (in antwoord op Grietver)
     • Grietver

      Hitler wilde inderdaad de oude kleuren gebruiken, maar daar volgt op geen enkele manier uit dat hij van de drie kleuren de rode moest kiezen als achtergrond. Daar is dus een andere reden voor geweest. Eentje waar jij je blijkbaar niet in wilt verdiepen, want je houdt gewoon op bij de constatering dat ie de oude kleuren wilde.

      Hij wilde ook dat het goed zichtbaar was, zoals bij de commies. Dat zou dan een veel beter argument zijn om rood te gebruiken als achtergrond. Toch vreemd dat dit betere argument je niet is opgevallen tijdens het lezen.

      En als je een *nationale* en *socialistische* beweging hebt en je verwijst met het witte naar het nationalisme… rara waar verwijst het rode dan naar? Ik wil wel een voorzet geven… Hitler noemt het zelf ‘sociaal’. Hij is zeker niet de laatste socialist geweest die zijn socialisme duidt met de term ‘sociaal’.

      (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Raakt wal noch kant…maar goed. Ik zou zeggen, ga je verdiepen in de achtergronden en lees een boek toch echt helemaal om de gehele context te begrijpen.

      Eigenlijk heel simpel…de drie kleuren zouden in de vlag weer terug keren, het rode, het witte en het zwarte.

      Maar je zegt het zelf al:”In red we see the social idea of the movement, in white the nationalistic idea, in the swastika the mission of the struggle for the victory of the Aryan man” = National Socialism = Nazi = toch echt niet links….

      Maar goed, als jij toch de kleuren van de vlag belangrijker vindt (of in dit geval: totaal niet begrijpt) dan de acties van de mensen die de vlag dragen, dan zegt mij dat genoeg over jou als persoon. Ik zal je dan ook maar niet echt heel serieus nemen.

      Slaap lekker verder…

      (in antwoord op Grietver)
     • Grietver

      Ik zou de kleurkeuze van Nazi’s belangrijker vinden dan hun wandaden? Misschien overdrijf je hier.

      Ik beweer overigens nergens dat de Nazi’s links waren. Ik denk dat je de Nazi’s niet in kunt delen in links of rechts, want ze hadden van beiden wat. En van links hadden ze het socialisme. Zo hebben ze dat verwerkt in hun partijnaam en zo hebben ze dat -wat mij betreft- verwerkt in hun vlag met als toelichting dat deze kleur om het sociale aspect van de partij ging. De socialistische kleur verwerkt in de nationalistische 3-kleur. Zoals je zegt, eigenlijk is het heel simpel…

      (in antwoord op HMH_H)
     • HMH_H

      Nationalsocialisme…niet socialisme…..

      (in antwoord op Grietver)
    • Guest

     Jij hebt ‘m in ieder geval niet gelezen. Uit p496 van deze http://www.barnesandnoble.com/w/mein-kampf-adolf-hitler/1100210044?ean=9780395925034 :

     “In red we see the social idea of the movement, in white the nationalistic idea, in the swastika the mission of the struggle for the victory of the Aryan man”

     [mijn eerdere reactie is nergens meer te bekennen; ik hoop dat dit geen dubbelpost wordt]

     (in antwoord op HMH_H)
 9. Calhoun84

  Iedereen weet dat deze vlaggen al jaren worden gebruikt in nationalistische kringen. Het lijkt mij zeer sterk dat orangisten op een demonstratie van de PVV aanwezig zijn.

  • islam criticus

   We leven in een vrij land als er mensen zijn die deze vlag willen dragen is het hun recht .
   Vorige week wapperde de al qaida vlag op een voetbal veld daar hoorde je niemand over

   (in antwoord op Calhoun84)
   • Calhoun84

    Dat klopt, maar dan moeten mensen niet gaan doen alsof deze vlag betekent dat men trots is op Nederland. Al sinds de jaren 30 staan deze vlaggen voor nationaal socialisme en dat is vandaag de dag niet anders.

    (in antwoord op islam criticus)
    • Moraal

     Trots zijn op Nederland is voor de linkse NSB afdelingen natuurlijk verboden.

     Tja dat weten we al een tijdje. Hoe heette die geintje ook alweer een jaar of 10 geleden? “racisme” ofzoiets? Daarna fascisme… oh oh wat een treurvolk toch die linkse landverraders die ons onze trots willen ontnemen. Wij begrijpen dat jullie linkse Nazis liever de zwarte Al quida vlag zien wapperen.

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Niegol

      linkse Nazis…
      En jij wil nog dat iemand je serieus neemt?
      Lees eens een geschiedenisboek voor je je mond opentrekt.

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Goebbels was een extreem linkse Nazi hoor. Ga jij de geschiedenis eens leren dombo. Nazi’s hadden een grote linkse vleugel in hun NSDAP partij, de mythe dat Nazi’s alleen maar rechts waren wordt trots door de linkse psychopaten in stand gehouden. De tijd waarin wij nu leven is het fascisme en nazisme alleen van toepassing op de linkse roergangers met hun ‘vredelievende’ moslimvriendjes. He wat toevallig weer. Nazi’s waren ook erg close met moslims met hun doel Joden uit te roeien.

      Nu terug naar school Niegol en dit keer niet met rode docenten.

      Succes stakker!

      (in antwoord op Niegol)
     • Niegol

      hehehe, wat laat jij je kennen zeg… Zeker een PVV stemmer 😛

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Nadat ik wat feiten onder je neus wrijft mbt liinkse Nazis kom jij terug met een ‘mokerslag van inhoud’ (sarcame):

      “wat jij laat jij je kennen zeg, zeker een PVV stemmer?”

      En dat is dan jouw enige tegenreactie. Hiermee laat juist JIJ jezelf kennen inclusief inclusief jouw inhoudelijke onmacht.

      Kapotgeluld dus, maar hier hebben meer anti PVV platjes last van hoor dus schaam je niet!

      Stakker.

      (in antwoord op Niegol)
     • EBteH

      Jij bent het levende bewijs dat een groot deel van de PVV achterban volgens vele niet deugt…Als figuren zoals jij het voor het zeggen krijgen moeten “we” ons inderdaad grote zorgen gaan maken!!
      Je “hamertje tik” argumenten leggen met een geweldige mokerslag je ware aard bloot.

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Als figuren zoals jij het voor het zeggen krijgen? Ik heb geen ambitie om mij in de politieke arena te begeven. Ik ben niet zo’n held om mijn totale privé leven op te geven en geen stap meer in vrijheid kunnen zetten omdat ik toevallig een mening hebt die linkse fascisten en hun moslimbroeders niet aanstaan.

      Dus maak je geen zorgen, je moet het voorlopig alleen met die nationale volksheld met rechte rug doen.

      Sterkte verder.

      (in antwoord op EBteH)
     • jaap aap

      pfffff, PVV is zelfs geen politieke partij…maar een simpele stichting….nog een bak koffie?
      ik zou hem extra sterk zetten.

      (in antwoord op Niegol)
     • HMH_H

      Op proberen te zoeken, maar nergens kunnen vinden. Linkje misschien of misschien een verwijzing naar het boek waar je dit “feit” in gelezen hebt?

      (in antwoord op Moraal)
     • Calhoun84

      De PVV heeft ook een sterke, economisch linkse vleugel. Wat is dus jouw punt? De NSB en andere nationaalsocialistische partijen waren economisch links en sociaal-cultureel rechts. De PVV is dat ook.

      (in antwoord op Moraal)
 10. Grietver

  Die vlag is eeuwen oud, geintroduceerd door de geuzen en wordt wel vaker gebruikt door de rechterflank. Hij is inderdaad ook gebruikt door de NSB.
  Nu heb ik zelf wel wat aan te merken op de PVV, maar de kop ‘NSB vlaggen bij PVV’ lijkt wel erg op moddergooien.

  • Karel Kritisch

   Ja had zeker wat genuanceerder gemogen inderdaad.

   (in antwoord op Grietver)
  • jaap aap

   Niet door de Geuzen, die hadden hun eigen vlag….

   Het is het strijdvaandel van Willem de Zwijger, die het prinsdom Orange erfde van een neef/oom (René de Challon).

   Oorspronkelijk was de vlag van het prinsdom Orange, Wit en Blauw…

   Willem de Zwijger heeft de Oranje baan aan toegevoegd voor zijn strijdvaandel

   (in antwoord op Grietver)
   • Grietver

    Lekker op tijd jaap. Maar volgens mij is er geen consensus over de ontstaansgeschiedenis van onze vlag. Waar het rood-wit-blauw vandaan komt wil ik me niet aan branden. Maar meerdere bronnen op de interwebs weten te melden dat het oranje er in is gebracht door de geuzen. Ik vermoed bij wijze van steun aan de prins. Laten we het de prinsenvlag noemen 🙂

    (in antwoord op jaap aap)
 11. Glorix

  Het oranje blanje bleu is de prinsenvlag, de vlag uit de gloriedagen van de Nederlandse republiek, de vlag uit de Nederlandse gouden eeuw. De huidige rood wit blauwe is de vlag die de Franse bezetter Napoleon ons heeft opgedrongen. Het is te triest voor woorden dat we die bezettersvlag tot op de dag van vandaag behouden hebben.

 12. knier

  Mooi voorbeeldje van hoe de media in staat is manipulatief z’n verketterend werk te doen.
  Ik ben geen PVV fan maar dit slaat als een tang op een varken, had van WIK toch wel iets ethischer gedrag verwacht.

 13. Moraal

  Straks is Willem van Oranje ook nog besmet. Of mogen we niet weten dat NL ooit Onafhankelijkheidsstrijd heeft gevoerd?

 14. Anna

  Man man als het over de PVV gaat zoeken ze in alle gaten om ook maar iets te vinden om de partij te bashen en onderuit te trappen ! Eerste geluiden er waren maar 500 demonstranten , was uiteraard niet vol te houden wegens beeld materiaal . Wij waren er en er kon/mocht niemand meer bij , schattingen tussen 3500 en 4500 , wij hebben mensen op het Plein ontmoet die weggestuurd waren , wegens “het is vol ” argument van politie , jaja heel erg democratisch . Op het Plein een provocerend zooitje AFA de nieuwe facisten , onbeschoft schreeuwend en uit op problemen , die dan weer in de schoenen van de zgn PVV tokkies , racisten en nazi’s konden worden geschoven , maar dat lukte dat zooitje ongeregeld niet , we gaven ze totaal geen aandacht .Hoop dat dit ook in andere plaatsen gaat gebeuren , wij zullen er weer zijn , hebben daar leuke en hardwerkende patriotten ontmoet , mensen die van ons land houden , thats it !

 15. Moraal

  Lekker inhoudelijk zijn die anti PVV platjes toch altijd he? Over de inhoud hoor je ze nooit praten, omdat ze dondersgoed weten dat ze het dan afleggen. Om de inhoud te vermijden gaan ze dan eindeloos over een paar vlaggen of hoeveel leden een partij heeft discussiëren, alles wordt dan uit zijn context getrokken en dan als toetje wordt hun favoriete onderwerp: de Tweede wereldoorlog erbij betrokken.

  Die linkse platjes zijn zo voorspelbaar en triest ik krijg er gewoon oprecht medelijden mee. Wat een wanhopige stakkers zijn het.

  • Karel Kritisch

   Wat ben jij een miezerig mannetje. Geert staat er om bekend dat hij debat ontwijkt. Hoe hypocriet kan je zijn! En daarbij heeft het niet heel veel zin om met jou over inhoud te praten omdat je nogal een achterlijk ventje bent die nergens verstand van heeft. Je bent nog te dom om te poepen. En ik ben geeneens links. Flapdrol.

   (in antwoord op Moraal)
   • Moraal

    Welke debat ontwijkt Geert Wilders dan? Het ‘debat’ dat jij een extreem linkse dorpsgek bent? Jij zelf ontwijkt het debat van de aanslag van je islamitische broeders in Kenia gelegitimeerd adv de vredelievende korantektse surah 8:39

    Als jij zegt dat ik dom ben zie ik dat als een groots compliment. Bedankt daarvoor!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Welk debat jochie. Ieder weldenkend mens vind zo’n aanslag toch verachtelijk en Al Shabaab terroristen? Weer zo’n rare reactie.

     (in antwoord op Moraal)
    • Karel Kritisch

     Kijk eens naar de algemene beschouwingen. Die man heeft nooit echte oplossingen. Mensen kunnen de boom in ja.

     (in antwoord op Moraal)
   • Moraal

    En maar schelden daar zijn de linkse Nazi’s kampioen in!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dit zijn de scheldwoorden die Geert Wilders in het parlement gebruikt. Zo beschaaft is deze man. En linkse nationaal socialisten? hahah maak jezelf niet zo belachelijk man. Op je favoriete blogje scheld je in elke post. Hypocriet.

     (in antwoord op Moraal)
  • Karel Kritisch

   Als ik jou vraag om wat inhoud dan reageer je niet meer. Net Geert maar dan ben jij nog vele malen onbeschofter. Jou manier van communiceren is zo zwak dat het eigenlijk niet eens zin heeft om te doen. Je zult niemand ooit overtuigen als je zo radicaal loopt te schreeuwen.

   (in antwoord op Moraal)
   • Moraal

    Inhoud? Ik heb wel wat beters te doen dan tegen een blok beton van leegheid te praten. Als we inhoudelijk gaan disucssieren zinn we zo weer uitgepraat want dan wordt al snel weer het Nazi/ racisme/ fascisme blok opengetrokken door de inhoudelijk onmachtige linkse hypcriet

    Ik was allang klaar met jou intens treurig haatzaaiend sujet! Ga maar in je eigen zuur gaar koken! Een discussie met een kind van 1 jaar is nog zinvoller.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Hahah gast. Ben jij uberhaupt wel Nederlands? Een blok opentrekken? In zuur gaar koken? hahah Je kan niet eens fatsoenlijk Nederlands spreken en je haalt alle gezegden door elkaar. Je kan me nu echt wegdragen. Een Tokkie met een grote onderbuik. Maar wat vind jij dan haatzaaien? Als ik jou bijdragen lees kan ik er niets anders van maken dat jij je politieke opponenten nogal haat en dood wenst. Zoek hulp. En een leraar Nederlands..

     (in antwoord op Moraal)
   • Moraal

    Jij bent een linkse Nazi…ga jij maar proberen dit inhoudelijk te verwerpen. Vuile vieze schoft! Een miezerig gefrustreerd links kankerventje met het verstand van een doodgetrapte mug.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dit bedoel ik dus.. wat een niveau, wat een frustratie. Dit gaat je vast een ban opleveren. Te sneu voor woorden.

     (in antwoord op Moraal)
    • Karel Kritisch

     Ik denk eigenlijk dat Geert Wilders niks met jou te maken wil hebben. Jij bent zo’n verschrikkelijke asociale. Hij zou jou het liefste in zo’n tuigdorp wegzetten. Je blog gaat nergens over en is van een bedroevend niveau. Ik denk dat Pim Fortuijn zich nog omdraait in zijn graf van die haatstukjes van je. En maar schelden. Maar misschien, heel misschien begrijp je dat het meer zegt over jezelf dan over mij. En iedereen kan dat lezen hier. Jij hebt geen moraal, ook al noem je jezelf zo. Je had geen ontoepasselijker naam kunnen kiezen. Mijn God, dat ze nog bestaan.

     (in antwoord op Moraal)
 16. Rick

  Ik word zo moe en misselijk van die linkse rukeenden. Die gelijk maar alles rascisme en fascisme vinden. Als je maar lichtelijk laat blijken trots op je land te zijn, ben je een fascist. Ons land word weggeven aan europa, ons werk word gepikt door mensen van buiten Nederland, onze schatkist word leeg geplunderd door gelukszoekers. Jullie vinden dit allemaal normaal. Jullie zijn gewoon een stel landverraders. Vroeger hingen jullie met zijn alle aan de schandpaal of aan de galg. Burn in hell.

  • Anna

   Ja , pek en veren zijn niet aan te slepen voor het landverradende , alles onder het kleed schuivende , dove en blinde linksvolk ! Ze hebben blijkbaar nog steeds niet in de gaten dat we in de afgrond donderen .

   (in antwoord op Rick)
   • Karel Kritisch

    De afgrond is veroorzaakt door het kapitalisme. Onverantwoordelijk gedrag van de banken oa. Daar heeft linkse ideologie niks mee te maken. Dom wicht.

    (in antwoord op Anna)
    • Moraal

     Als je kapitalisme zo haat doe dan je Apple computer uit hypocriete drollenvanger en lever je uitkering in die ik voor jou verdient!

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik kan je verzekeren dat ik meer belasting betaal dan dat jij doet.
      Oh jij denkt dat deze crisis een andere oorzaak heeft? Vertel..

      (in antwoord op Moraal)
  • Niegol

   nee hoor, alleen als je je als een xenofoob opstelt, NSB vlaggen paradeert, fascistisch gedachtengoed verspreid, politieke tegenstanders met oneliners zwartmaakt en minderheden of andersdenkenden van alles wat mis gaat in de maatschapij de schuld geeft.
   Dan is het rascisme en fascisme…
   Lees uw geschiedenis en leer uw les.

   (in antwoord op Rick)
   • Rick

    Dat is de prinsenvlag, misbruikt door de NSB. Wie moet er hier nu geschiedenis leren? Links is overal tegen, ook tegen zichzelf. Maar heb gister gezien wat voor een raar volkje het is. Rare hippies met blauwe haren en dreadloks. Mensen die totaal niet weten hoe de maatschappij werkelijk in elkaar zit. Je ogen blijven sluiten voor de werkelijkheid is geen optie meer. Er liepen gister bij onze demonstratie, gewoon hardwerkende trotse nederlanders. Ouderen, jongeren. In jouw ogen dus allemaal fascisten. In mijn ogen zijn de antifas de fascisten. Een gezwel van de samenleving, wat gelukkig niet verder uitzaaid.

    (in antwoord op Niegol)
    • Niegol

     over lezen gesproken…

     ik heb niemand iets genoemd. Alleen aangegeven wanneer de benoeming rascist en facist op zn plek is 😉

     Als die vlag inderdaad geen NSB associatie heeft (of niet primair), hoef je je niet aangesproken te voelen.

     Wie de schoen past enzo, maar beschuldig me er niet van dat ik die schoen iemand opdring.

     Rechts voelt zich ook door iedere scheet aangevallen 😛

     Overigens stem ik zelf rechts vh midden, mag mezelf directeur noemen (doen mn collegas immers ook) en heb ik al heel erg lang geen raar kapsel meer (was trouwens een origineel punk kapsel, dan kan je mn leeftijd ook raden denk ik) heb alleen een hekel aan blinde volgers die geen weerwoord kunnen hebben zonder zich aangevallen te voelen.

     Kijk nou eens even hoe zeer je je aangevallen voelde door mijn eerste comment, en wat er nou echt staat. Voel je je nog steeds door die definitie aangesproken?? Ik hoop t niet!

     (in antwoord op Rick)
     • Rick

      Zo hard reageer ik nou toch ook weer niet. En ook niet persoonlijk op jou. Ik ben gewoon erg pissig, hoe ons land weg word gegeven aan europa. En ja dan ben ik boos op een linkse rakkers, die alles maar op zijn beloop laten. Vroeger was je een held als je voor je land opkwam, nu ben je een rascist. Fijne avond!

      (in antwoord op Niegol)
     • Karel Kritisch

      Flauwe kul man. Als je had opgelet zaten in de vorige kabinetten altijd VVD of CDA. Dat zijn geen linkse partijen knul. ‘Linkse rakkers’ zitten vooral bij de SP en die zijn helemaal niet zo pro Europa. Misschien moet je eens voor de gein een verkiezingsprogramma lezen voordat je gaat roeptoeteren.

      (in antwoord op Rick)
    • Karel Kritisch

     Ik heb echt niks met dat links/rechts denken. Denken in stereotypen. Het is zo kleingeestig. Maar als je Geert hoort toeteren in de 2e kamer dan denk ik wel; welk weldenkend mens stemt er nu op zo’n schreeuwlelijk met brevet van onvermogen?

     (in antwoord op Rick)
   • Anna

    Racisme ?? Ja hoor uiteraard , islamieten zijn een ras , lees een geschiedenisboek , dan ontdek je dat , volgens jou het ahum islamitische ” ras” 275 miljoen mensen hebben afgeslacht in 1400 jaar , met stip op 1 wat betreft massa moorden !

    (in antwoord op Niegol)
    • Niegol

     Eh nee… dat is nog steeds de zeer Linkse Mao Zedong.
     Algemeen erkend als de grootste massamoordenaar ooit. Hij deed t namelijk in een veeeeeellll kortere tijd 😉
     Op twee staat trouwens de Belgische koning Lodewijk, zie geschiedenis van Congo.

     En geef eens aan waar ik Islamieten een ras noem? Zie ik namelijk niet staan…

     (in antwoord op Anna)
    • marianne MARTENS

     Een gelovige die islamiet is geen ras maar iemand, die een Godsdienst heeft.en in zijn /haar dagelijkse leven probeert deze Godsdienst te integreren. Het Geschiedenisboek van u bestaat niet of is anders opgepikt, maar wel geschreven door mensen die de Geschiedenis niet kennen. Waar gaat het bij U nu eigenlijk over ? U krijgt alle ruimte om u mening te vertellen, wat u ook met verve doet. Wat zijn u grote bezwaren? Waarom heeft u geen oog voor andere zaken zoals uitbuiting van Polen, Roemenen, Bulgaren, die terecht hier of ergens anders hun bestaan wettelijk proberen op te bouwen om geld te verdienen voor familie. Veel Nederlanders werken of studeren in het buitenland.Ten zuiden van Nederland worden ze overigens uitgekotst.Trouwens de Europeanen( Karel V,( Z ) – Amerikanen samen met Romeinen/Grieken/Perzen ( Klassieken ) Russen, hebben een veelvoud aan mensen gedood, gemarteld en hele maatschappijen ontwricht. Maar wat wilt u nu? U kunt nogmaals overal alles zeggen wat u wilt. Moet ik het met u eens zijn. Neen, dat zal ik niet doen, omdat een Maatschappij samenhang behoort te hebben en geen scherpe tegenstellingen. Er zijn veel groepen, die dit nu niet onderschrijven. Kijk nu eens naar het commentaar van de Duitsers over de huidige verkiezingen, het is helder en genuanceerd. het kan hier niet, we zijn plat en grof. Andere groepen kunnen niet de schuld krijgen voor deze negatieve ontwikkelingen. Te eng denkend omdat het te complex is. Een zondebok -groep in een samenleving, krijgt alles over zich heen van de frustraties van de z.g. tijdelijk meer machtige groepen en leidt af van de werkelijke problemen in die groep en een samenleving.

     (in antwoord op Anna)
     • Moraal

      islam is geen religie maar een gewelddadige ideologie

      Elke dag opnieuw bewijs hiervoor. Meest recente:

      http://politiekincorrectblog.blogspot.nl/2013/09/religion-of-peace-strikes-again.html

      Sterkte ermee.

      (in antwoord op marianne MARTENS)
     • marianne MARTENS

      dank voor je blog, het zien van deze mensen maakt dat we dit toch met de meeste mensen samen niet willen, wettelijk niet acceptabel om burgers het zicht/hoop, op een verder leven onmogelijk te maken.

      (in antwoord op Moraal)
     • EBteH

      Laat ‘m nog maar even toeteren….Met zulke teksten en “interessante” links haken hoogstwaarschijnlijk meer mensen af, dan dat wij ooit met ons zgn “links gelul” voor elkaar krijgen!

      (in antwoord op marianne MARTENS)
     • Karel Kritisch

      Dat is geen bewijs dat is een extreem rechts blog.

      (in antwoord op Moraal)
     • Moraal

      Het heeft ook niets met bewijs te maken maar met rationele vraagtekens. Jouw avatar is trouwens extreem links. Zucht

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Anonymous is niet links. Zucht.

      (in antwoord op Moraal)
     • Davy Goossens

      Die avatar is gebaseerd op V for Vendetta, die eigelijk zich dan weer baseerde op Guy Fawkes, die totaal niet revolutionair-links maar counterrevolutionar-reactionair-katholiek was.

      Hij wilde juist een katholieke monarchie ipv een protestantse.

      Juist dat masker is nu populair bij linksmensen die iedereen verwijten niks van geschiedenis te kennen!

      (in antwoord op Moraal)
     • H. Didous

      Een gewelddadige ideologie is heel iets anders dan geloven in een God en zijn profeten. Joden en christenen doen dat ook. Dus, doe nou eens je huiswerk zelf i.p.v. Gekke Geertje het denkwerk voor je laten verrichten man. Je gebruikt precies zijn woorden omdat je de hersenen mist om zelf een eigen mening te bedenken.

      (in antwoord op Moraal)
     • Karel Kritisch

      Tja Marianne, helaas komen er ook mensen op WIK die niet vooraan hebben gestaan bij het uitdelen van intelligentie. Die hun onderbuikgevoelens er even zo uitkotsen. Ze hebben eigenlijk geen idee van wat ze roepen en geen greintje kennis. Hun ideeën zijn desastreus en gevaarlijk. Helaasheid der dingen..

      (in antwoord op marianne MARTENS)
    • Karel Kritisch

     Welk geschiedenisboek leest u?

     (in antwoord op Anna)
   • HMH_H

    “If it looks like a duck, sounds like a duck and swims like a duck….guess what…it’s a duck!”

    (in antwoord op Niegol)
  • een linkse

   jij weet echt niet zo te lezen waar links voor staat hé… eerst in gaan verdiepen en dan pas een oordeel voor je leugens gaat verspreiden rick

   (in antwoord op Rick)
  • Karel Kritisch

   Doe even normaal man. Ga liever naar lost en found.. misschien dat ze je verstand daar gevonden hebben. Het waren geen linkse regeringen die veroorzaakt hebben waar jij zogenaamd zo boos over bent. Het ligt sowieso wat genuanceerder dan dat jij zegt. Maar over landverraders gesproken. De prinsenvlag werd veelvuldig gebruikt door de NSB en nu gebruikt de PVV hem ook. De prinsenvlag staat voor de Heel Nederlandse gedachte en wordt hedendaags gebruikt door groepen zoals de NVU en Voorpost. Deze groepen worden geleid door figuren met Neonazistische denkbeelden. Dat zijn feiten. Daarnaast zoekt Geert Wilders contact met nationalistische partijen in Italië, Belgie, Frankrijk etc. welke in het verleden ronduit antisemitische en xenofobe uitspraken hebben gedaan en nog doen. Dat heeft niets te maken met trots op je land zijn. Feiten, Rick, de feiten.

   (in antwoord op Rick)
   • Rick

    Stel je niet zo aan man. Karel wijsneus. Het is gewoon de prinsen/geuzenvlag. Aanstellerij om hier een probleem van te maken. Maar geert word te groot en dan ga je dit gejank krijgen. Zie euroslaaf pechtold. Hetzelfde gejank als bij Pim.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Ik vond Pim Fortuijn echt heel wat genuanceerder dan Geert. Geert had geen schijn van kans gehad als Pim nog zou leven.

     (in antwoord op Rick)
  • H. Didous

   Jij mag geen fascist worden genoemd maar je mag anderen omwille van hun opvattingen wel landverraders noemen. En zo mogen opgehangen worden en branden in de hel. Wat een fascistoïde gedachtegoed man.

   (in antwoord op Rick)
 17. Desperanto

  Ondertussen zijn de eerste foto’s opgedoken van PVV aanhangers die tijdens de bijeenkomst de hitler-groet brengen.
  Zou Wilders daar afstand van nemen?

  • Anna

   Dat moeten dan een paar rechts extremisten zijn ( dat tuig kon , omdat ze waarschijnlijk vroeg waren zo het terrein op ) die proberen , met alle denkbare middelen de PVV (( pro Israel )) in extreem rechtse hoek te brengen , wij waren daar en hebben er niet 1 gezien , jammer he , nou ja je kan het proberen , bashen is zo triest , fervent PenW / DWDD kijker ?

   (in antwoord op Desperanto)
   • H. Didous

    “…bashen is zo triest..” Tenzij je de islam en de moslims bashet, dan ben je een held.

    (in antwoord op Anna)
  • Moraal

   Bullshit foto van die zogenaamde “Hitlergroet” Als mensen juichen kan je van iedereen wel een “Hitlergroet” eruit pikken .Frame voor frame. Enne Heeft Emile Roemer al afstand genomen van zijn achterban die met borden met massa moordenaar Karl Marx erop rondliepen tijdens zijn demonstratie?

   (in antwoord op Desperanto)
   • Karel Kritisch

    Wie heeft Karl Marx vermoord dan? Je kan Marx echt niet verantwoordelijk houden voor het Stalinisme of Maoïsme. Dat is net zoiets als Jezus verantwoordelijk houden voor de kruistochten. Marx is grondlegger van economische, filosofische en sociologische gedachten. Een Duitse denker. Hij had nooit kunnen bevroedden dat zulke machtswellustelingen misbruik van zijn ideeën gingen maken om zichzelf te verheerlijken en het land ten gronde te richten.

    (in antwoord op Moraal)
    • RhodBerth

     Marx was inderdaad geen slecht mens, hij was een idealist.
     Wel is het zo dat zijn theorie in de 21e eeuw bewezen is onzin en luchtfietserij te zijn. Nu nog met Marx vlaggen rondlopen is een duidelijk bewijs van politieke incapabiliteit. Daar zou Roemer dus best afstand van mogen nemen. Als hij dat niet doet zegt dat net zoveel over Roemer, als het over Wilders zou zeggen als hij geen afstand van fascisten zou nemen.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Moraal

     Nee natuurlijk je kan Marx niet verantwoordelijk houden voor het Stalinisme maar Geert Wilders kan je wel ongefundeerd verantwoordelijk maken voor de daden van Breivik en de grote linkse held: Adolf Hitler. Dan zijn de linkse dorpsidioten niet zo ‘genuanceerd’ en vooral: RATIONEEL dan bij Marx.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Omdat zij het doen doe jij het ook? Marx is geen moordenaar en Geert ook niet. Zo simpel is het.

      (in antwoord op Moraal)
    • Michel R

     eens.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Davy Goossens

     Wat een onzin.

     http://mises.org/daily/1937

     Heb jij uberhaupt het communistisch manifest al is gelezen?

     Marx stelt iets voor wat onvermijdelijk tot totalitarisme moet leiden (zoals central banking en overheidseducatie, eigendomsbelasting, erfbelasting etc).

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Achteraf is makkelijk praten ja. En communisme is inderdaad niet levensvatbaar.

      (in antwoord op Davy Goossens)
     • Davy Goossens

      Niks achteraf praten.

      Frederic Bastiat, Gustave de Molinari, Ludwig von Mises, Carl Menger, Eugen von Bohm Bawerk bewezen allemaal al dat socialisme niet kon werken, a priori.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Neen dat is een theoretische opvatting, geen empirisch bewijs.

      (in antwoord op Davy Goossens)
     • Davy Goossens

      economie is geen empirische maar a priori wetenschap.
      http://mises.org/daily/2944/Misess-Apriorism-Against-Relativism-in-Economics

      daarnaast is het empirisch bewijs niet noodzakelijk tegenstrijdig met de a priori claims gebaseerd op de austrian school.
      wiki.mises.org/wiki/Austrian_predictions

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ja en vooraanstaande economen zijn het over belangrijke vragen nog steeds niet eens. We hebben ook nog niet een economisch echt duurzaam model. Ik denk dat Marx een andere utopie voor ogen had met zijn ideologie dan maoïsme of stalinisme.

      (in antwoord op Davy Goossens)
   • Michel R

    http://kafka.antenna.nl/?p=4817

    Is het nog steeds bullshit??

    (in antwoord op Moraal)
 18. Jan Leul

  Dom gezwets, is gewoon de Geuzenvlag

  • jaap aap

   Hmmmmmmmm, nee, de Geus is geen horizontale driebaansvlag, de geuzenvlag wordt hedendaags door de Kon. Marine gevoerd, deze met rood ipv. oranje…

   Maar de geuzenvlag uit 1590, was oranje, ipv rood….net als bij de prinsenvlag…orange, blanche, bleu….

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Geus_%28vlag%29

   (in antwoord op Jan Leul)
 19. Hobbykip

  Neo-nazi’s hebben niks te zoeken bij de PVV……. PVV is uitgesproken pro Israel…….. nee, ze kunnen beter terecht bij de SP:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters

  • SP

   die uitspraak is duidelijk genoeg om de gelovigheid van wilders te bevestigen… NIET DUS! de sp is tenminste een nette club daar hoor jij niet in thuis!

   (in antwoord op Hobbykip)
 20. Karel Kritisch

  De NSB vlag is rood-zwart met het logo van de NSB. Dit is de prinsenvlag inderdaad. De vlag die de republiek had in de tachtig jarige oorlog. Later ook door de NSB gebruikt inderdaad en tegenwoordig door extreem rechts en aanhangers van de groot/heel Nederlandse gedachte.

 21. Really

  Ok als dit de prinsenvlag is en de NSB heeft het misbruikt. Mag ik ook een hakenkruis de hindoe teken gebruiken?

 22. Myconius

  Hoewel de vlag vaak de Prinsenvlag wordt genoemd is er geen bewijs dt deze vlag ooit door de geuzen/prins is gebruikt. De afbeeldingen van vlaggen die we hebben zijn al vanaf het begin rood wit blauw. In het officiele circuit is deze vlag nooit door Nederland, maar wel door RSA gebruikt.
  De NSB heeft de vlag in haar partijpropaganda gebruikt. Dit was de reden dat de Kroon nog eens bevesigde dat dit niet de vlag van Nederland of het Nederlandse koningshuis is. Tegenwoordig zijn het vooral neonazi’s van Stormfront en de NVU die deze vlag gebruiken.
  En de PVV natuurlijk, want dit is niet de eerste keer dat de PVV zich schaart achter deze vlag. Bosma had hem zelfs in zijn fractiekamer hangen.

 23. H. Didous

  Waarom niet gewoon de Nederlandse vlag, het zijn toch Nederlanders die Nederland zogenaamd willen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het kan zijn dat ze deze vlag kozen vanwege Prins Willem van Oranje, maar deze lieden zijn tegen het Koningshuis. En zelfs het koningshuis gebruikt rood-wit-blauw met een oranje sliert. Veel waarschijnlijker wordt deze vlag gehanteerd vanwege de aandacht die de NSB eraan heeft gegeven. Vooral nu de dragers uit extreem-rechtse hoek komen. Wat geen verbazing zou moeten wekken, dat ze zich graag aansluiten bij Wilders gezien hun afkeer van allochtonen.

 24. Davy Goossens

  Dit is net zo debiel als claimen dat elke swastika op een boeddhistische tempel, op nazi-sympathiën zou duiden.

Reacties niet toegestaan