Frontale aanval tussen Wilders en ‘zielig, hypocriet mannetje’ Pechthold

Alexander Pechthold waagde het aan Geert Wilders te vragen wat hij vond van de hele en halve nazi's die meededen aan de PVV-demonstratie tegen het kabinet zaterdag jl. Bij die bijeenkomst werden vlaggen meegedragen die bekend staan als NSB-vlag en er waren ook deelnemers die de Hitler-groet brachten. Pechthold vroeg Wilders afstand te nemen van die aanhangers. Wilders werd daarop buitengewoon boos en noemde Pechthold een 'zielig, hypocriet mannetje', die hem durfde wegzetten als een halve Nazi. Hij ging niet in op de uitnodiging afstand te nemen van de ultrarechtsen in zijn aanhang. Eerder gingen Wilders en CDA-leider Buma al verbaal op de vuist. Buma verweet Wilders dat hij al tien jaar niets doet dan afbreken en afkeuren en dat hij, behalve dat ene rampzalige kabinet, nooit iets bijdroeg. Het kwam ook Buma te staan op een scherpe persoonlijke aanval door Wilders. Nederland heeft schoon genoeg van afbraakkabinet. Nederland heeft genoeg van belastingverhogingen, genoeg van PvdA en VVD, genoeg van premier Rutte", aldus Wilders. Hij diende direct een motie van wantrouwen in die alleen door de SP en Partij voor de Dieren werd gesteund.  

50 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wilders is een nazi, Pechthold een NSB-er. Beide opzouten. En die overige 148 leden van de Tweede Kamer ook. Op dit moment is het hebben van geen regering vooruitgang. Weg ermee.

  • MoMeta

   De Belgen deden het inderdaad beter zonder regering dan met als je puur economisch kijkt.

   Overigens is de Tweede Kamer niet de regering.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • RhodBerth

    De Belgen hebben een tientallen procentpunten hogere staatsschuld.
    Op dit moment doet Belgie het iets beter, op de middellange termijn staat Nederland er veel beter voor.

    (in antwoord op MoMeta)
    • MoMeta

     De staatsschuld wordt niet na elke kabinetsperiode gereset. Het is een erfenis dus je dient te kijken naar de economische indicatoren gedurende de periode waar je het over hebt. Bijna alle economische indicatoren in Belgie stonden er beter voor dan in Nederland gedurende de regeringscrisis en nu nog profiteert Belgie er van. Lagere inflatie, lagere werkloosheid, etc.

     (in antwoord op RhodBerth)
   • Dead Silence

    Ik zeg: 1) de Tweede Kamer moet vertrekken, 2) het hebben van geen regering vooruitgang is. Ik zeg dus niet dat de regering onderdeel is van de Tweede Kamer zoals u suggereert.

    (in antwoord op MoMeta)
  • Dutchy

   Lekker genuanceerd weer, uw onderbuik is weer beter? Doe eens normaal en heb een normale reactie in plaats van dit soort onzinnig gebral.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Aanbrengen van nuancering leidt eenmaal tot softe gedachten en daar hebben wij allen de laatste decennia genoeg van moeten aanhoren.

    (in antwoord op Dutchy)
  • Karel Kritisch

   U wilt anarchie? Of een absolute monarchie?

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Geen van beide. Een technocratie zou mijns inziens het beste zijn. Nu regeert de leugen en heeft de huidige generatie politici geen voorstellingsvermogen van de consequenties van hun handelen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
  • RhodBerth

   Het mooie van de democratie is dat zelfs mensen zoals u stemrecht hebben.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ik ben het met u eens. Alleen zal ik er geen gebruik meer van maken, althans voorlopig dan. Er is simpelweg geen capabele aan te wijzen.

    (in antwoord op RhodBerth)
  • Prikker

   Ben ik ‘t wel mee eens. Onze politici vergroten de crisis alleen maar.

   We moeten gewoon een deelstaat van Duitsland worden.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. André Somers

  Het was een bizarre schertsvertoning, en de voorzitter zat duidelijk te slapen. Wilders richtte zich direct tot Pechtold (en Slob), in plaats dat hij via de voorzitter sprak. De manier waarop hij dat deed kan gewoon niet. Pechtold zei niet dat Wilders een (halve) nazi is, hij vroeg hem alleen afstand te nemen daarvan. Wat een zwaktebod van Wilders…

  Dat de SP en de PvdD een motie aan het begin van het debat “gehoord de beraadslagingen” die nog moeten plaatsvinden steunen is ook onbegrijpelijk. Als ze het kabinet naar

 3. kletsmajoor

  Het was een hele achterbakse aanval van Pechtold. Ik hoopte dat Wilders hem vilein te kijk zou zetten als de intrigant die hij op dat moment was. Maar helaas, dat zit niet in het karakter van Wilders. Hij wordt dan boos en gaat schelden. Jammer, hoewel zijn electoraat het waarschijnlijk wel kon waarderen.

  • Dutchy

   “Hij wordt dan boos en gaat schelden. Jammer, hoewel zijn electoraat het waarschijnlijk wel kon waarderen.” daar ben ik ook bang voor.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 4. Dutchy

  Waarom wordt er hier aandacht aan besteed in plaats van echte oplossingen, dit soort uitspraken wordt gehyped. De kop is dus ook op sensatie bewust, de betere lading zou zijn: Wilders weigert afstand te nemen van een gedeelte van zijn extreem rechtste achterban

  • kletsmajoor

   Hij heeft daar al heel vaak afstand van genomen. Ook nu weer nadat hij een beetje was afgekoeld.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    Gewoon afstand van nemen, direct en voorbij is de hype. Ik geloof ook niet dat de heer Wilders een Neo Nazi is. Maar in typische Wilders fashion eerst de aanval kiezen en niet op de issue ingaan.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ja, maar dat zit nou eenmaal niet in zijn karakter. Overigens was dit een debat over de begroting en niet over de demonstratie van de PVV. Dit verwijt werd er aan de haren bijgesleept door Pechtold.

     (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Als dit niet tot zijn karakter behoord, dan behoort de heer Wilders niet in de Volksvertegenwoordiging thuis. De heer Wilders moet hier mee om kunnen gaan zonder tot dit soort laagheden te vervallen.
      Ik vind de heer Wilders al veel langer een uiterst competent politicus die uitstekend de publieke opinie weet te besteden en uitstekend de regels in het parlement voor hem kan laten werken, maar een uiterst incompetente volksvertegenwoordiger, de heer Wilders wil namelijk niks oplossen, niet voor Europa, niet voor Nederland, niet voor zijn eigen achterban. Bovendien krijgt de PVV ook niks gedaan en als ze al iets gedaan dreigen te krijgen, lopen ze weg.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Ik heb wel eens de indruk dat Wilders en andere kaderleden (Bosma) van de PVV een beetje lui zijn. Ze kaarten dan een kwestie aan, vaak met goede leuzen, ook vaak met humor, maar het ontbreekt aan een vervolg. Net of ze het niet verder hebben doorgedacht. Dat kan ook de reden zijn dan Wilders verbaal om zich heen gaat slaan als hij stevig van repliek wordt gediend. Alsof hij geen tegenargumenten meer had verwacht.

      (in antwoord op Dutchy)
 5. Really

  “Hij ging niet in op de uitnodiging afstand te nemen van de ultrarechtsen in zijn aanhang.”

  Dat zegt al genoeg. Maar dat wisten we al. De PVV ers en NSB Nazi’s hand in hand

  • Dutchy

   Nee, dat denk ik niet. Vind dit soort opmerkingen even erg als de opmerkingen van de heer Wilders, beide kunnen gewoon niet.

   (in antwoord op Really)
  • Anna

   De nazi’s en fascisten stonden op het Plein , vreemd dat iedereen die daar was niets van deze walgelijke rechts extremisten heeft gezien , even wat info , de nazi’s heulden in 40-45 met islamieten en zijn anti Israel , de NSBers heulden met de vijand , je zit er dus weer totaal naast , jij bent al net zo’n eng mannetje als kereltje Pechtold , zoek eens op wat Pechtold heeft geflikt als wethouder in Leiden , vervalsing van documenten over zgn. vervuilde grond en malversatie’s heeft geleid tot faillisement van de eigenaar van die grond en uiteindelijk zijn overlijden , ja echt fijn figuur .

   (in antwoord op Really)
   • Guest

    Ik wil ook graag mijn duit in het zakje doen bij deze draad,maar ik ben op moderatie gezet.

    (in antwoord op Anna)
  • RhodBerth

   Ik vind Wilders maar een schreeuwer, maar hij is zeker geen Nazi of racist.
   Sterker nog, zijn Islam kritiek heeft een grote kern van waarheid. Het is jammer dat hij zich nogal overschreeuwd zodat er weinig van de echte boodschap overblijft.

   (in antwoord op Really)
  • Paulraw

   Dat Wilders een Israël-firster is ,wil nog niet zeggen dat hij geen fascist is.
   Zijn geschurk tegen Europese partijen aan die wel antisemitische gedachten erop nahouden en zwaar racistisch zijn spreekt m.i. boekdelen(raar trouwens altijd die aparte vermelding van antisemitisme en racisme overigens .)
   Zijn manier van politiek bedrijven en stemmingmakerij trekt dit soort foute Hitlergroetbrengende figuren nu eenmaal aan ,dan weet hij heus wel.
   De partij houdt er gewoon fascistische gedachten op na en bijbehorende oplossingen ,bijv. de oproep om in Almere het knieschot toe te passen bij criminelen etc.

   (in antwoord op Really)
 6. Guest

  De PVV en Geert Wilders proberen te linken aan Hitler is al geruime tijd een succesvolle tactiek gebleken om elke eerlijke discussie de mond te te snoeren.
  Zodra de publiekelijke opinie te beïnvloeden is en er veel mensen zijn die Wilders een Hitler noemen en de PVV een Nazi partij,is de schade al aangebracht.

  Inhoudelijk blijven is niet iets wat veel mensen graag willen en of kunnen,je gelijk willen halen door op de man gaan proberen te spelen is veel makkelijker aangezien het overgrote deel van het electoraat het iq van een pinda bezit.

  Kan je iemand als slecht en duivels neerzetten,dan hoef je geen inhoudelijke discussie meer te voeren over wat deze persoon zegt en voor staat.

  Daarom gaat men er graag mee door en slaat men het geval van Wilders de plank geheel mis.

  Wilders is een klassiek Neo Liberaal en de PVV is dus een Neo Liberale partij.

  Neo Liberalisme is iets wat niets te maken heeft met met Hitler en Nazisme.

  Wilders en de PVV afrekenen op het aanwezig zijn van mensen die de Pirnesvlag droegen en dezen meteen als NSB ers wegzetten,(wat haaks op neoliberalisme staat) getuigt van weinig inzicht.

  De Prinsenvlag is van oorsprong een vlag die gebruikt werd door Nederlands gezinden.

  Pas nadat de NSB er gebruik van heeft gemaakt is de vlag in de ban gedaan.
  De mensen die de prinsenvlag bij zich hadden op deze dag hebben dit niet gedaan omdat ze NSB of Nazi sympathie hebben ,daar zulle denkbeelden haaks staan op hetgeen waar de PVV voor staat.

  Ik denk er meer aan dat het toch meer het patriottisme uit de orangistische tijd is waar men wat mee heeft en waar deze vlag van oorsprong voor staat.

  Vervelend wordt het als je inhoudelijk bezig wilt zijn en er telkens mannetjes zijn die goedkoop gaan lopen zeuren en wederom de aandacht willen afleiden met de Nazi en Hitler associatie spelletje.
  Ik vindt het ook niet vreemd dat Wilders er zat van wordt.

  Maar dit soort spelletjes werken goed,,aangezien nadenken niet een bezigheid is wat nou erg veel mensen in Nederland beoefenen.
  Ikzelf heb niet veel met Wilders en de PVV op.

  Maar ik gun ze wel een eerlijke kans, en is het ronduit kortzichtig en oneerlijk om dezen proberen ze weg te zetten als Hilter of nazi’s.

 7. Guest

  Graag wel degelijke journalistiek toepassen! Wilders heeft later in het debat alsnog op de vraag van Pechtold gereageerd dat hij deze extremisten als idioten ziet! Hij is het zat dat zijn partijgenoten en kiezers steeds als halve Nazi’s worden bestempeld. Kortom demoniseert Pechtold, maar maakt iedereen zich druk over de woordkeuze van Wilders.

  • André Somers

   Hij werd ook niet voor (halve) nazi uitgemaakt, en begon eerst met een persoonlijke aanval op eerst Pechtold, en daarna toen Slob daartegen protesteerde, Slob. Pas daarna nam hij half/half afstand van “die idioten”. Waarom kon dat niet direct? Waar waren die uiterst onbeleefde uitvallen richting Pechtold en Slob nu voor nodig?

   (in antwoord op Guest)
 8. Guest

  Graag degelijke journalistiek toepassen! Wilders heeft alsnog later in de tweede kamer duidelijk afstand genomen door te spreken over “dit stelletje idioten”. Hij is het zat dat zowel zijn partijgenoten alsmede zijn kiezers steeds als halve Nazi’s worden uitgemaakt. Zo ook hij vertelde aan de NOS-journalist. Kortom demoniseerde Pechtold, maar wederom gaat het nu over het woordgebruik van Wilders.

 9. utsjaermets

  Ik vind het haar van de heer Wilders ook mooi….om maar een duit in het zakje met hoog SBS6/RTL4-gehalte te doen. Het is toch wel droevig hoor, het nivo van ‘discussie’ in de kamer. Alle partijvertegenwoordigers maken zich schuldig aan (indirect) op de man spelen en enkele prominent in het nieuws komende (door hun mooie haardos ;-)) iets meer. Wie heeft het nog over echte problemen en vervolgens over oplossingen ??????? Iedereen loopt weer achter dat grote nieuws aan en verliest het doel uit het oog. Of heeft men stiekem toch een ander doel (dan het oplossen van problemen)…

 10. Harrie Vangangelt

  Wilders… meer en meer het type Janmaat.

 11. Jeroen Biegstraaten

  Ik ga stoppen met deelnemen aan de discussies op deze site,daar er plotseling willekeurig gemodereerd wordt.
  Ik groet u allen.

 12. Jan Leul

  http://www.youtube.com/watch?v=Eb85AnG-ZHY

 13. Jay

  Als Wilders geen extreem rechts is wat is het dan?!!!!!! ik vind Pechthold groot gelijk heeft.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Een partij waar Kamerleden de Armeense genocide ontkennen, moet gewoon de hypocriete mond houden, en ja, als je Wilders dan op een vuige manier schoffeert, moet je niet gek opkijken als Wilders er weer eens een grove aanval tegen over zet.

   (in antwoord op Jay)
 14. Dutchy

  De heer Wilders een Neo-liberaal? Lijkt me niet, hij is conservatief-populistisch met heel veel socialistische invloeden. Je zou trouwens eerst moeten definiëren wat Neo-liberalisme voor jouw inhoud: http://nl.wikipedia.org/wiki/Neoliberalisme

  Dat de prinsenvlag een andere oorsprong heeft mag zo zijn, maar staat als symbool voor iets anders. Net als de Swastika (http://nl.wikipedia.org/wiki/Swastika_(symbool)) Voor de een het meest heilige symbool voor het hindoeïsme en jaïnisme, maar gekaapt door de Nazi’s.

  Ben het overigens met u eens dat de PVV geen Neo-Nazi’s, maar sommige denkbeelden zijn toch bedenkelijk, zoals het wegzetten van hele bevolkingsgroepen.

  Overigens hoor ik weinig echt constructieve zaken van de heer Wilders en de heer Wilders is zelf niet de meest vriendelijk in de manier waarop hij zijn tegenstanders of mensen die het niet met hem eens zijn te bejegenen, om het zacht uit te drukken. Dat betekent dat de heer Wilders de laatste is om hiervoor beschermd te worden. Hij werd uitgenodigd om afstand te nemen van deze mensen tijdens zijn georganiseerde organisatie, in plaats daarvan begon hij de heer Pechtold aan te vallen.

  Als u vind dat de PVV een eerlijke kans verdient, hoe denkt u dan over het feit dat de PVV een motie van wantrouwen heeft ingediend zonder dat de regering een kans kreeg, of andere partijen, om te reageren, vind u dat een eerlijke kans? Alles werkt twee kanten op, ook bij de PVV. De PVV zet zich zelf graag in een hoek, maar het omdraaien leidt vaak tot precies hetzelfde gedrag dat de PVV haar critici verwijdt. Daar mag de PVV aanhang ook kritisch op zijn.

 15. zo maar iemand

  Ik vind het zo’n ordinair stuk onbenul, die Wilders. Met z’n ‘miezerig’. Ok, hij heeft al een tijdje een fittie met Pechtold, en Pechtold kan mijn waardering nou ook niet bepaald wegdragen.
  Maar als je, zoals Wilders, al meer dan 20 jaar in de kamer zit, en je bedient je nog steeds van dit soort schoolpleinpraat, dan gaat dat nooit beter worden. Kennelijk zijn er stemmers die dat prachtig vinden. Lekker rellen en schelden. Laat de oplossing maar zitten.
  O, ja, de dierenpolitie hadden we even, om Graus tevreden te stellen, als een oplossing voor iets. En Limburg heeft er 5 miljoen bij gekregen voor nieuwe uniformen voor zijn Harmonie-orkestjes, danzij Wilders. Want ‘dat is pas echt cultuur’.

  Ik snap werkelijk niet hoe kiezers denken dat Wilders hun (daadwerkelijke!) problemen zou kunnen oplossen; armoede, werkeloosheid, verpaupering, uitgeknepen worden door de grote bazen, corruptie binnen de politiek, onverkoopbare huizen omdat je geen hypotheek krijgt van de bank, stijgende zorg-en leefkosten, misstanden in instellingen en gegraai in de semi-publieke sector.
  Hoe kunnen volwassen mensen denken dat dit opgelost kan worden met een Polenmeldpunt, een dierenpolitie, en grapjes over knieschoten en een kopvoddentaks.
  Dat er woede en frustratie is, dat is duidelijk. Maar hoe ga je die woede omzetten in iets zinnigs?

  • Anna

   Nee zo maar iemand, de PVVDA gaan het uiteraard oplossen , misschien mogen Dhimmy666 , CDA en G.Slinx ook meedoen , nog meer kapot belasten , nog meer de mensen kaalplukken , nee de bende die er nu zit (30 zetels in de peilingen ) weten het wel , haha , voordat je zoveel woorden intikt en alles wat de PVV betreft onderuit trapt , zou ik eerst even de voorstellen van de PVV bekijken . Enne jouw geliefde partijen zijn echt lekker bezig , vandaar de alsmaar omhoog schietende zetels.

   (in antwoord op zo maar iemand)
   • zo maar iemand

    Mijn geliefde partijen? Hoe kom je daar nou bij! Of is het een soort; ‘wie niet voor ons is is tegen ons’?
    En vertel, even inhoudelijk, welke constructieve voorstellen van de PVV heb ik gemist? Ben ik ontzettend benieuwd naar. Weet jij ze?

    (in antwoord op Anna)
    • Anna

     Ja ik ken ze , heb zijn programma gelezen , moet jij ook eens doen Zal er een paar noemen. Belastingverlaging , OS stoppen besparing 4 miljard , we betalen al 50 jaar , bodemloze put , uit de EU , kosten bijna 4 miljard , nokken met die dictatoriale zakkenvullers , 1.5 miljard voor dans en praat cluppies , subsidie vretende werkloze kunstenaars , grenzen dicht voor nog meer lieden die de sociale potjes leegzuigen , de culturele verrijking kost ons al min. 7 miljard per jaar . Voor verdere info hebben we internet je vindt er alles !

     (in antwoord op zo maar iemand)
     • zo maar iemand

      Ik heb het programma ook gelezen, bij de verkiezingen al trouwens. Het viel me op dat er vooral onuitvoerbare voorstellen instonden, en heel veel ‘dit en dat niet meer’. Niet wat er dan wel zou moeten. Stoppen met cultuur, is gebeurd toen Wilders gedoogde. Kost meer dan het oplevert, vooral aan de kleine middenstand (restaurants, taxi’s, hotels/B&B’s). Daardoor meer kunstenaars in de bijstand, tja, was dat wat Wilders wilde? Meer kosten? Kennelijk. Hij heeft nogal een hekel aan mensen die van iets anders dan van Joop vd Ende-musicals en de Harmonie houden. Die zijn links, en links is slecht.

      Uit de EU, is niet haalbaar. De PVV zit daar zijn zakken te vullen onder het mom van ‘dit doen we om aan te tonen hoe erg het is’. Heel krom.
      Belastingverlaging voor wie? Voor de mensen die het goed hebben of die het slecht hebben? Hypotheekrenteaftrek in stand houden, zegt de PVV. Gulden terug. Wat kost dat? Wat levert het op? Kan het überhaupt of is het weer een praatje voor de bühne, om hem meer stemmers op te leveren?
      Dat laatste denk ik wel, Anna. Wilders is een gladde encyclopedie-verkoper. Hij zegt wat je wilt horen en misbruikt je stem voor puur eigengewin. Want what has he done for you lately? Toen hij (gedoog-) macht had, heeft hij toen iets veranderd aan die 24-uursluiers in verzorgingstehuizen? Nee dus. De dierenpolitie was belangrijker.
      Laat je geen zand in de ogen strooien. Analyseer wat hij belooft en wat hij gedaan heeft. En kijk wat haalbaar is. Als iets niet haalbaar is is het alleen maar geschreeuw en gebakken lucht. Kroegpraat.

      (in antwoord op Anna)
 16. Cornelis Berend

  Een van de redenen waarom de EU is bedacht was om te voorkomen dat Europese landen weer tegen elkaar ten strijde zouden trekken zoals in de 2e en 1e wereldoorlog en de eeuwen daarvoor. Die aanpak lijkt redelijk succesvol. Het kost een paar centen, een beetje teveel zelfs, maar denk eens aan het kapotschieten van mensen en cultuurgoed en en inspanningen om zoiets allemaal weer op te bouwen (kijk eens naar Syrië en stel je die verwoesting voor in je eigen wijk….). Dat Wilders, met een groot talent om op te ruien en tweedracht te zaaien, daarnaast magneet van partijleden met een strafblad, van Europa af wil maakt ‘m gevaarlijk… geen Nazi, maar gevaarlijk…

Reacties niet toegestaan