Al Qaida bedreigt Duitsland opnieuw

Een week voor de Bondsdagverkiezingen is opnieuw een videoboodschap verspreid waarin Duitsland door Al Qaida wordt bedreigd. Duitsland dient zich onmiddellijk uit Afghanistan terug te trekken op straffe van een verschrikkelijke wraakactie. 
De video is door de Duitse geheime dienst als 'echt' bestempeld. Op luchthavens en stations zijn sinds vrijdag de veiligheidsmaatregelen toegenomen.
Eerder al is een vergelijking gemaakt met aanslagen in Spanje in 2006. Vlak voor de verkiezingen pleegde Al Qaida destijds bloedige terreuraanslagen met als gevolg: veel doden en een nieuwe regering die zich ijlings terugtrok uit Irak en de samenwerking met president Bush in de strijd tegen het terrorisme opzegde. Vanuit het perspectief van de terreurorganisatie bezien een droomscenario.
In zekere zin is voor Al Qaida de grond in Duitsland nu vruchtbaar om te zaaien; driekwart van de Duitsers is tegen deelname aan de strijd in Afghanistan en om die reden - en ook omdat kanselier Merkel onlangs liet doorschemeren niet gelukkig te zijn met de oorlog aldaar - is Duitsland inzake Afghanistan al 'the weakest link' genoemd.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung