Berlusconi kiest er voor een taakstraf te gaan doen

Silvio Berlusconi die een stadspark schoffelt. Op twitter worden al veel grappen gemaakt nu blijkt dat de miljardair werk doen voor de gemeenschap verkiest boven huisarrest. Dat heeft een van zijn advocaten aan een persbureau laten weten. Berlusconi werd onlangs ook door het hoogste rechtscollege veroordeeld tot 4 jaar gevangenis vanwege fraude. Vanwege zijn hoge leeftijd - hij is 77 - werd de straf omgezet in 1 jaar huisarrest of een taakstraf. Hij kiest nu, volgens zijn advocaat, voor de taakstraf. Doorgaans bestaat een taakstraf uit klusjes doen in de ouderenzorg of onderhoud in de openbare ruimte

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Slim. Reken maar dat hij zijn taken creatief gaat invullen.

  De pers erbij. Hij kan dan afgeven op het huidige systeem, reclame maken voor zijn nieuwe partij.
  Het park dat hij aanveegt kan hij sponsoren met een Berlusconibank (met praalkoppen er bovenop die lijken op Berlusconi).
  Of hij laat zich filmen met een oudje in het verzorgingshuis waarin hij tomatensoep uitdeelt. Hij kust haar, belooft een politiek cadeau als ze op zijn nieuwe partij stemt. Het tehuis krijgt natuurlijk ook een cadeautje met zijn naam. Bijvoorbeeld een groot beeldscherm in de hal waarop de films, tv-uitzendingen van Berlusconi geprojecteerd worden.

  Steeds weer laten de autoriteiten zich verrassen, nadat ze denken Berlusconi een kopje kleiner te hebben gemaakt. De Italianen zijn gek op Tijl Uilenspiegels, zeker op rijke Uilenspiegels. Rijke mensen worden in onze samenleving geërotiseerd, zijn de nieuwe helden, behalve de bankiers dan. Zelfs als zo’n iemand haarimplantaten heeft en een lijf dat met botox en siliconen is gevuld.

Reacties niet toegestaan