Henk Krol: ‘het lag aan anderen, het lag aan de secretaresse’

Henk Krol zei vanochtend bij WNL dat hij zelf weinig te maken had met de financiën van het bedrijf waarvan hij de directeur en eigenaar was. Anderen zorgden voor de boekhouding en die anderen hadden hem niet verteld dat de premie niet werd betaald. Hij weet ook niet - zegt hij - om hoeveel geld het gaat. Vijftig duizend gulden, denkt hij. Hij vindt zelf dat hij weliswaar juridisch verantwoordelijk was, maar dat hij er feitelijk niets aan kon doen. De brieven waarin hij werd gewaarschuwd door de verzekeraar voor het niet afdragen van de pensioenpremies zijn 'door mijn secretaresse weggemoffeld." De mensen om hem heen hebben moedwillig gezorgd dat hij niet achter de feiten kwam. Hij was als 'strijder' bezig met de belangen van homo's en kon zich niet ook nog bezig houden met de boekhouding. Krol denkt dat vijanden van 50Plus ook een rol speelde bij zijn ontmaskering. "Maar ik heb ook toen gedaan wat ik kon".

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan koolraap

  Complot of niet hij had moeten aanblijven.
  Knokken voor je gelijk en de kiezers niet in de steek laten.
  Desnoods een rechtzaak.

 2. Jannie Ooms

  Wat een zwaktebod van Henk Krol. De boekhoudster heeft de premies niet betaald en – kennelijk samenspannend met zijn secretaresse, die de brieven van de verzekeraar zou hebben weggemoffeld – wist hij daarom van niets. En dat moeten wij geloven van deze ijdele ‘strijder’? ‘Door al zijn krachten heen’, zoals hij het zelf nogal pathetisch noemt?

  Als eigenaar van een relatief klein bedrijfje, dat ook nog eens slecht draait, kijk je dagelijks naar de uitgaven en inkomsten. Het kan niet anders of de man spreekt onwaarheid als hij stelt niet te hebben geweten dat het bedrag van de pensioenpremies voor zijn personeel niet werd afgedragen. Dat zou inhouden dat ook de boekhoudster en de secretaresse hun eigen belang opzij schoven en lijdelijk toezagen dat hún pensioenpremie niet werd betaald. Lijkt me iets te veel gevraagd van je personeel, hou loyaal ook.

  Het is terecht dat Henk Krol is opgestapt. Fraudeurs horen niet in de volksvertegenwoordiging.

 3. Pietje_Precies

  mooi dat die relnicht eindelijk is opgehoepeld. De aard van het beestje komt naar boven. Niet met geheven hoofd het strijdtoneel verlaten, maar jammerend en natrappend de aftocht blazen….

 4. Pjotr

  Onze voormalige staats secretaris en later minister van financieen de Jager had een exact gelijk probleem bij enkele van zijn bedrijven, en daar viel niemand over ! SCIJNHEILGHEID ten top; Krol scoorde te hoog.

Reacties niet toegestaan