Seks met jongetjes achtervolgt Franse minister

De Franse minister van cultuur Frédéric Mitterrand was een van de eersten die Roman Polanski te hulp schoot toen de regisseur in Zwitersland werd gearresteerd omdat hij lang gelegen seks heeft gehad met een meisje van dertien. Die actie lijkt nu als een boemerang terug te slaan op de minister, een neef van oud-president Francois Mitterrand.
De minister is in het defensief gedrongen nu politici van de oppositie een vier jaar oud boek van hem in de strijd hebben gegooid. In het boek met de veelzeggende titel La mauvaise vie (Het slechte leven) beschrijft de homoseksuele Mitterand hoe hij in Thailand als sekstoerist een prachtige tijd beleefde. "Het werd voor mij gewoon om te betalen voor jongens…. De overvloed aan jonge, zeer aantrekkelijke en direct beschikbare jongens bracht me in een staat van opwinding die ik niet langer hoefde te verbergen," aldus het citaat dat voor ophef zorgt. De minister zag er kennelijk ook geen been in om met minderjarige jongens het bed te delen.
Marine le Pen van het Front National opende de aanval door citaten uit het boek voor te lezen op de televisie. Ze drong aan op het aftreden van de minister. De socialisten lijken zich bij die oproep aan te sluiten. Woordvoerders van de partij zeiden geschokt te zijn dat iemand die zich kennelijk aan pedofilie schuldig heeft gemaakt, gewoon minister kan worden. Mitterrand heeft ontkend dat de Thaise jongens met wie hij naar bed ging, minderjarig waren.
De Britse krant The Times stelt dat de Franse regering zich gisteren in een beschamend stilzwijgen hulde.

Bron(nen):   The Times