Personeel: Henk Krol liegt

Personeel van de voormalige Gay-krant kwam gisteren bij Nieuwsuur uitleggen dat de voormalige eigenaar van de krant, Henk Krol, liegt. Krol beweerde eerder dat hij geen idee had dat er geen pensioenpremies werden afgedragen en hij schilderde een idyllisch beeld van een bedrijf waarin een hecht collectief werkte op basis van gelijkheid. Hoe anders was het volgens de 4 personeelsleden die aan het woord kwamen. Ze haalden met name het beeld onderuit dat Krol niet geweten zou hebben van de betalingsachterstanden met de pensioenpremies, omdat brieven voor hem werden weggehouden. Onzin, zeggen zijn werknemers. Hij wilde iedere brief juist zelf zien. "Henk opende zelf alle post. Ook die van het pensioenfonds. Daar was hij redelijk paranoïde in, Als iemand anders brieven openmaakte stond er een razende Henk voor je." Ook het beeld dat Krol wilde schetsen van een gemeenschappelijk besluit om af te zien van de pensioengelden verklaarden de personeelsleden tot een fabeltje. Krol dwong hen daartoe

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Ik vind het nog niet eens zo vreemd dat het gebeurde. Een bedrijf in het nauw doet rare dingen. En om overeind te blijven is soms een harde hand nodig.

  Wat ik wel erg vind is dat hij vervolgens in de 2e kamer zit te fulmineren tegen bedrijven die dat doen, alsof ze de duivel zelf zijn. Dat is precies waar het woord hypocriet voor uitgevonden is. Anderen zwartmaken voor waar je zelf debet aan bent.

  En dat maakt hem totaal ongeloofwaardig als kamerlid, en dus is het logisch dat hij op moest stappen.

  • Heldoppantoffels

   Inderdaad niet zo vreemd dat een bedrijf in het nauw geen pensioengelden afdraagt en tegelijk is dat ook van een zeer bedenkelijke moraal.

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. Pjotr

  Maar met hetzelfde fraude gedrag in het verleden voor zijn politieke ” carriere” kwam minister de Jager wel weg ! Maar zijn partij zat toen aan het roer van de regering, Krol was in de peilingen te bedreigend aan het worden voor de pluche plakkers..

  • RhodBerth

   Het was geen fraude. (anders zou hij nu vervolgd worden door het OM).
   Het probleem is dat dit onderwerp voor 50+ erg belangrijk is voor 50+, en Henk Krol heel hard heeft uitgehaald richting mensen die dit deden, en toen bleek dat hij het zelf had gedaan.

   Zie het meer als de ondergang van Jack de Vries.
   Het CDA is de gezinspartij, als iemand dan z’n gezin verraad en vreemdgaat met z’n adjudant, dan is dat einde oefening.

   Als Marianne Thieme wordt gespot met een bontjas aan tijdens een vossejacht dan is het ook exit voor haar, terwijl Rutte er prima mee weg kan komen.

   (in antwoord op Pjotr)
   • Heldoppantoffels

    Dan is het maar goed dat de PVDA niet zo’n gezinspartij is, aangezien Samson lekker in het potje roert van zijn persvoorlichtster.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • Betweter

    Is het al zeker dat Krol hier niet voor wordt vervolgd dan? Volgens mij was het voor de curator ook een verrassing. Bij hoofdelijk aansprakelijk stellen moet hij het in elk geval terugbetalen. En is het doen van aangifte bij fraude niet verplicht tegenwoordig?

    BTW. Rutte in een bontjas zal niemand van opkijken idd 🙂

    (in antwoord op RhodBerth)
 3. Paulraw

  Ook wel aardig:

  ”Henk Krol is sinds 2003 verbonden aan de Demmink doofpot toen hij samen met Panorama in de pedopraktijken rondom Demmink dook met de onthullingen over het Anne Frankplantsoen in Eindhoven en de Pinocciobar in Praag. Lang verhaal kort: de onthullingen van Krol en De Brouwer zorgden ervoor dat ze een praatje mochten maken met Demmink c.s. waarbij ze een zwijgorder kregen terwijl er ook sprake zou zijn van rectificatie (wat overigens nooit door de Gay Krant zou zijn uitgevoerd). Dat was voor mij het bewijs – samen met de complete beerput die toen zichtbaar werd en die deze zaak linkte aan tal van andere pedo -en misdaadzaken – dat Krol hier flink beet had. De hoogste baas van Justitie die niet overgaat tot dagvaarding om zijn naam te zuiveren maar met een zwijgorder de boel onder de pedopet probeert te houden, heeft een kast vol lijken.

  De exacte reden waarom Krol toegaf aan deze druk terwijl hij over veel bewijs en zelfs een bekentenis van Demmink zelf beschikte, blijft tot op heden een raadsel. Maar naast het feit dat sommige sleutelgetuigen in deze kwestie op mysterieuze wijze een tuin op de buik kregen, waren de armen van Demmink lang. Deze man had in de jaren voordat hij secretaris-generaal werd een machtig koninkrijk gebouwd waarbij veel rechters, officiers van justitie en politiecommissarissen in zijn zak zaten en Krol wist dat dit een tegenstander van formaat was.”

  http://zapruder.nl/portal/artikel/demmink_in_het_hoofd_van_een_aluhoedje/

Reacties niet toegestaan