De VVD wil niets meer met DSB te maken hebben

Voormalig VVD-leider Ed Nijpels zat tot twee weken terug in de raad van commissarissen. Hij hield sinds 2004 toezicht op de raad van bestuur van de bank. Gerrit Zalm, ook voormalig VVD-leider, zat tot begin dit jaar in de raad van bestuur. Die functie bekleede hij anderhalf jaar. Robin Linschoten is gisteren als lid van de raad van bestuur onder curatele geplaatst. Hij zat sinds juli in de raad van bestuur na het plotselinge vertrek van Frank de Grave – ook VVD – die na het vertrek van Zalm slechts twee maanden in de raad van bestuur meedraaide. 
Linschoten zat vóór zijn bestuursfunctie ruim twee jaar in de raad van commissarissen. De VVD-ers vonden het fijn om bij Dirk te horen. Hij was tenslotte een echte ondernemer. Daar houden VVD-ers van. Hij was succesvol. En trouwens, in zijn omgeving viel ook aardig wat te verdienen. Dus dat hielp ook.
Frans Weekers, Tweede Kamerlid VVD, benadrukt vandaag dat DSB Bank helemaal geen speciale band heeft met de VVD. „De betrokkenen zijn daar puur op persoonlijke titel gaan werken. Daar heeft mijn partij niets, maar dan ook helemaal niets, mee te maken."

Was DSB een VVD-bank? De connectie lijkt eerder toeval dan gepland – een gevolg van contacten. Met Scheringa’s politieke voorkeur heeft het in ieder geval niet te maken: hij is al jarenlang lid van het CDA.

Bron: NRC Handelsblad