Mitterrand grijpt in!

Iedereen kan wel denken dat Frédéric Mitterrand alles maar goed vindt, nu hij in opspraak is gekomen als liefhebber van Thaise jongetjes, maar zo zit het natuurlijk niet. De Franse minister van Cultuur is een man van standing en niet iemand die met zich laat sollen.
De zanger Morsay heeft dit gemerkt, nu hij een liedje maakte met bijbehorende clip, J’ai 40 meufs (‘Ik heb 40 wijven’ – zie tweede link) en dat is naar de mening van de minister veel te grof. De bewindsman riep daarom radio, televisie en internet op deze verderfelijke zangkunsten niet uit te zenden en/of te verspreiden.
Eerder al hadden de politiebonden bezwaar aangetekend tegen de song, omdat in het clipje met pistolen wordt gezwaaid en de zanger daarbij uitroept dat de politie moet worden ‘geneukt.’ Moet dat inderdaad? Hoe dan ook:  er wordt in Frankrijk zóveel gerapt en in die raps krijgt de politie er zó vaak van langs, dat de agenten het gewoon niet meer trekken.
Nou zult u denken: ach de politie, dat zijn me een stelletje bekrompen kleinburgers. Terwijl Frédéric Mitterrand een man is van… het vrije woord, van… een libertaire levensinslag, van… van vrije seks!
Sterker nog, toen eerder dit jaar een rapper in opspraak kwam (ene Orelsan) met zijn obscene teksten, werd deze met verve door dezelfde minister verdedigd als een kunstenaar die niet mocht worden beperkt in zijn vrije expressie.
Het verschil tussen de rapper Orelsan en de rapper Morsay?
In het eerste geval was Mitterrand nog niet in opspraak om zijn Thaise hobby – in het tweede geval wel. En is een knieval richting het meer conservatieve electoraat derhalve zeer gewenst.

Bron(nen):   Le Point  YouTube