Wilders haalt Marine le Pen naar de 2e Kamer

PVV-leider Geert Wilders heeft de Franse extreem-rechtse leider Marine Le Pen uitgenodigd voor een ontmoeting in de Tweede Kamer. Hij wil daar met haar praten over verdere samenwerking in hun gevecht tegen de Europese Unie. De partij van Le Pen behaalde gisteren een klinkende overwinning bij een tussentijdse verkiezing en Brignoles, in de Var en bevestigde daarmee de peilingen waarin de partij van Le Pen de grootste is van Frankrijk Marine Le Pen zegt dat vanavond in het tv-programma Nieuwsuur, meldt de Nos. Wilders zocht in april al toenadering tot het Front National, de partij van Le Pen. Met eurosceptische partijen uit andere landen wil hij een blok vormen in het Europees Parlement. Behalve aan het Front National denkt Wilders onder meer aan Vlaams Belang, de UK Independence Party en de Italiaanse Lega Nord. "Ik heb al vaak mijn wens geuit om Wilders te ontmoeten, om een persoonlijk oordeel over hem te vormen", zegt Le Pen. "Ver van het duivelse beeld dat media en politici schetsen. Toen we elkaar voor het eerst spraken, zagen we dat we erg veel overeenkomsten hebben." Wilders bevestigt in Nieuwsuur dat hij Le Pen heeft uitgenodigd in de Tweede Kamer. "Marine Le Pen is een charismatische politica. Partijen als Front National en de PVV kunnen de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager laten zingen."  

Bron(nen):   NOS      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Als Wilders het Front Nationaal aanhangt en daarmee instemt met de methodes waarmee de lokale Front-National volksvertegenwoordigers de greep op de macht behouden in de gemeentes wanneer zij eenmaal zijn gekozen, dan geldt de V van Vrijheid in PVV slechts totdat Wilders is gekozen.

 2. Paulraw

  Wilders heeft gewoon fascistische ideeën alleen durft niemand dat te zeggen omdat hij Israëlhugger is.

  • brabantman

   Mag ik Paulraw fascistisch noemen, door iemand zonder argumenten een etiket op te plakken!

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Als Wilders mensen met de NL nationaliteit wil deporteren naar een land waar hun ouders ooit zijn geboren dan vind ik Wilders een fascist.
    Als PVV in Almere roept dat men bepaalde mensen een knieschot moet geven en we horen Wilders nauwelijks ,dan is Wilders voor mij een fascist.

    (in antwoord op brabantman)
   • Karel Kritisch

    De PVV is geen partij maar een beweging met 1 leider. De leider die alles bepaald. Eens even kijken naar de definitie.. (wikipedia)

    Het begrip ‘fascisme’ is niet eenduidig te definiëren. Het is een
    dermate complex en gevarieerd verschijnsel, dat moeilijk beknopt is te omschrijven. Toch heeft het fascisme een aantal basiskenmerken die het onderscheidt van andere politieke stromingen. Deze zijn:

    Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen. (Dat gaat bij de PVV wel op)

    Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen. (klopt ook)

    Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, voor zover dat is gericht op de omverwerping van de bestaande
    maatschappelijke orde. (Dit doet Wilders niet)

    Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd
    daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden
    toegeschreven. (Wilders is de enige leider en lid van de partij en doet wat hij wil)

    Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur. (Wilders zou het liefst alleen voor het zeggen hebben, maar hij eerbiedigt wel de democratie)

    Het fascisme streeft naar een totalitaire staat — de volledige
    controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele
    organisaties. (Dat lijkt me niet op gaan voor de PVV)

    Het fascisme is extreem nationalistisch. (Niet extreem, wel nationalistisch)

    Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten. (Wilders voert een strijd tegen Europa)

    Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse. (PVV ook en de lagere klasse)

    Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen. (Volgens mij is dit niet aan de orde)

    De PVV lijkt me dus niet fascistisch maar heeft wel wat overeenkomsten. De partijstructuur is in ieder geval niet democratisch.

    (in antwoord op brabantman)
    • Paulraw

     ”Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur. (Wilders zou het liefst alleen voor het zeggen hebben, maar hij eerbiedigt wel de democratie)”

     En dat is nou net waar volgens mij de schoen wringt.Wat gebeurt er als Wilders het echt voor het zeggen zou krijgen.Die knieschotverhalen geven mij dan weinig hoop .
     Denk eerder dat het in de richting zal gaan zoals Cornelis Berend hieronder al treffend heeft omschreven.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Maxo- Max-13

   ha,ha,grappig…

   (in antwoord op Paulraw)
 3. Pietje_Precies

  extreem rechts? lang niet meer zo extreem als toen Pa Le Pen aan de macht was.

Reacties niet toegestaan