Allah blijkt tegen BH’s

In het zuiden van Soedan heerst honger en chaos. Maar de autoriteiten hebben andere prioriteiten: de jacht op BH’s. Vrouwen die worden betrapt op het dragen van een BH (hoe de kuisheid politie dat vaststelt is onbekend) worden gegeseld.
Je zou zeggen dat er andere zorgen zijn in het door oorlog verscheurde gebied, maar de kleding van vrouwen houdt de Islam nou eenmaal heftig bezig en dus is er in Somalië een kleding-politie die er op toeziet dat er geen BH’s zijn. De Shabaab Wahabi-ideologie (verwant aan het gedachtegoed van Saoedi-Arabië) is tegen alles wat leuk is, want Allah houdt niet van dingen die leuk zijn. Films zijn verboden, er mag niet worden gedanst, muziek is verboden en zelfs vrolijke ringtones wekken de toorn van de Eeuwige, gezegd is zijn naam.
En nu dus ook BH’s, want die wekken lust op en zijn leugenachtig: ze suggereren meer dan er is. En dat is zondig.
In Soedan werd eind juli een  vrouw tot zestig zweepslagen veroordeeld vanwege het dragen van een broek. Ze zijn er maar druk mee, met vrouwenkleding, de geestelijken van de Islam 

Het is ook bijzonder dat ze weten dat Allah tegen iets is dat eeuwen na Mohammed werd uitgevonden. Maar die bijzondere gaven delen de priesters van de Islam met de Paus, die immers ook zeker weet dat Jaweh en Jezus tegen het condoom zijn. 

 

 

Bron(nen):   The Independent