‘Wethouder Den Haag sponsort eigen stichting’

De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool heeft uit de pot voor armoedebestrijding van de gemeente 7000 euro subsidie gegeven aan de stichting Willem Drees Lezing waar hij zelf bestuurslid is. Dat meldt De Telegraaf.
De steun van Kool met belastinggeld is aan het licht gekomen dankzij het nieuwe openbaar subsidieregister van de gemeente Den Haag. De stichting Willem Drees Lezing wil de herinnering aan oud-premier en sociaaldemocraat Willem Drees en zijn betekenis voor de verzorgingsstaat levend houden. De woordvoerster van de wethouder liet weten dat uit het armoedepotje ook zaken betaald worden die zijn bedoeld ter preventie. Ze zegt dat de lezing belangrijk is 'omdat deze ruimte geeft om het debat over de verzorgingsstaat aan te zwengelen'.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Laat me raden, uiteindelijk is die 7000 euro opgegaan aan declaraties en onkosten van de bestuursleden…

 2. Jannie Ooms

  Ik heb niets met Henk Kool en al helemaal niet met de Willem Drees Stichting (ook niet met de andere partijgebonden stichtingen overigens). En dat hij het nodig vindt dat het armlastige Den Haag 7000 euro in de kas van de Willem Drees Stichting stort, vind ik een schandaal. Maar…

  Ik kijk zo eens even naar die foto, het lijkt wel een foto van zo’n treurig feestje van het ziekenfonds, dat terzijde, en ik vraag me af of de PvdA misschien aangeboren is, in de genen zit. Die hoofden dus. PvdA hoofden.

  De altijd blije Jette Klijnsma drukt zich nog even snel naar voren, om er toch maar vooral bij te zijn. En dan Jeltje van Nieuwenhoven, ook al zo’n PvdA hoofd. Ze ziet er uit alsof je er beter geen ruzie mee kunt krijgen. En Mariëtte Hamer, ik meen haar te herkennen, een socialistische bikkel bij uitstek. Het is vooral het oude kader dat er zo uitziet. Misschien leuk voor een promovendus om zich hier eens op te werpen?

 3. Glorix

  Er moet een eind komen aan het baantjes en benoemingencircuit van de
  politieke wanbestuurders. Bindende referenda en directe
  burgemeestersverkiezingen zijn de sleutel !

 4. Dead Silence

  Politici zijn tegenwoordig allemaal zielige mensen, een soort afvalput, en dat blijkt iedere dag.

 5. De Staatsburger

  Het is geen politiek geheim dat socialisten graag Sinterklaas spelen op kosten van de burger.

  • marianne martens

   Laten we het Rugby-veld vooral verbreden met VVD, CDA, PVV. Het publiek ligt al tientallen jaren in de heg of hekken naast het veld.

   (in antwoord op De Staatsburger)
 6. Templein

  Zo’n lezing is zinloos verbaal geweld als reclameman Rutte de oude Drees op de stok steekt en vervolgens het eigen Rutte-vvd-beleid van privatiseren tot afschaffen van de overheid met Drees-allure omkleedt voor € 7000.

 7. Anna

  Een ECHTE PvdAer , Sinterklaas spelen met andermans geld , ze zijn er zo ontieglijk goed in , stelletje hypocrieten !

 8. catchit64

  Als je zijn naam snel uitspreekt klinkt het als Henk Krol 🙂

Reacties niet toegestaan