Ik doe wat ik zeg

Onbetrouwbaarheid is een onmisbare eigenschap voor de politicus die hogerop wil. Wie niet listig is en geen draaikont, heeft bijna geen leven. En weinig perspectief.
Misschien kunt u zich het volgende nog herinneren. 
In de verkiezingscampagne bij de Kamerverkiezingen 2007 stelde Wouter Bos de toekomst van de AOW aan de orde, die regeling kon wat hem betreft wel wat soberder. Hij vond echter het CDA op zijn pad: Ho! Stop! Handen af van de AOW! Daar maakten Balkenende c.s. destijds goede sier mee. 
Inmiddels is de afbraak van de AOW in volle gang, en dat alles onder leiding van premier Balkenende. In samenwerking met zijn CDA-vrienden, zoals minister Donner. Destijds werd Wouer Bos als een ‘draaikont’ weggezet, maar Balkenende is de grootste draaikont onder de draaiers. En brak zonder scrupules een belangrijke belofte.
Nu lezen we dat een nieuwgekozen Amerikaanse gouverneur 4 beloftes, die hij in verkiezingstijd deed, 1 uur na zijn uitverkiezing brak. Het gaat om Bill Owens die gisteren werd ‘ingezworen’ in het Congres. Hj had een aantal beloftes gedaan inzake de nieuwe gezondheidszorg-voorzieningen, die hij gelijk weer inslikte. 
Owens staat er nu gekleurd op, want hij ging al te voortvarend te werk. Tikkeltje te ongedurig.
Van iemand als J.P. Balkenende zou hij nog veel kunnen leren.

Bron(nen):   The Gouverneur Times