Fort Hood: Obama was weer in topvorm

Nu Barack Obama alweer enige tijd president is, krijgt hij allerlei menselijke eigenschappen. En zien we ook dat hij lang niet in alles goed is. 
Maar deze week, bij de herdenking van de slachtoffers van Fort Hood, kon hij weer eens tonen waar hij gewoon het allerbest in is: toespraken houden. 
Volgens het internettijdschrift Slate was zijn toespraak van nog geen 15 minuten een juweeltje. Het was ingetogen, de president had 'mooi materiaal' in handen en wist daar goed mee om te gaan. 
Niet te lang, minder dan 3 minuten, stond hij stil bij de 13 doodgeschoten soldaten. En ook over de schutter was al zoveel bekend dat hij wat dit aangaat niet in herhaling verviel. 
Obama week daarom uit naar de slachtoffers en hun onbaatzuchtige kant, maar ook naar de mensen die ten tijde van het geschiet te hulp waren gekomen - al even genereus. 
Obama is volgens Slate een enorme storyteller, en hij kent de grondregel: show, don't tell. Verder veroordeelde hij de schutter niet, maar beweerde dat de man in een ander leven - zeg maar in het Hiernamaals - alsnog voor de rechter zou verschijnen, een onmisbare opmerking in de Verenigde Staten. 
Zie de tweede link voor de toespraak.

Bron(nen):   Slate  De speech