Het S-woord

De gouverneur van Texas, Rick Perry, zei woensdag tijdens een toespraak: "Deze regering verandert Amerika in een socialistisch land." 
Aanleiding voor deze uitspraak is het in zijn ogen lakse beleid van de regering inzake Mexicaanse illegalen. Veel illegalen die in het eveneens zuidelijke Arizona worden opgepakt, gaan per bus naar het stadje Presidio in Texas, alvorens de terugreis naar Mexico wordt aanvaard. 
Maar voordat deze illegalen echt teruggaan, krijgen ze nog een gezondheidscheck en moeten er allerlei documenten worden ingevuld. Dit leidt tot grote bedrijvigheid en is in de ogen van menige kortaangebonden Texaan wel erg veel moeite voor deze (de wet overtredende) vreemdelingen. 
In hun ogen staat de hele behandeling symbool voor een slappe aanpak - en zou er veel harder moeten worden opgetreden tegen Mexicaanse mensen- en drugshandelaren.
Tot op heden werd president Obama slechts voor socialist uitgemaakt door een enkele rechtse commentator. Nu is daar dus ook een bekende politicus bijgekomen. Socialist is voor de meeste Amerikanen een zeer onheuse term, zoiets als een communist. Zeg maar gerust een scheldwoord.

Bron(nen):   Austin American Statesman