Mevrouw Berlusconi is gevlucht

Mevrouw Veronica Berlusconi - Lario, hier op de foto, is uit Italie weggevlucht en heeft een veilig heenkomen gezocht in een van haar huizen in het plaatsje S-chanf in het kanton Graubunden. Het ligt in het zuid-oosten van Zwitserland en is bijzonder afgelegen. Samen met haar dochter Eleonora heeft ze de benen genomen met als motief: weg uit de openbaarheid. 
De advocaat van Veronica Berlusconi (53) heeft haar met klem verzocht niets meer tegen de media te zeggen over haar Silvio. In die zin is haar nieuwe woonplaats een uitkomst. 
Of de aanstaande echtscheiding tussen de Italiaanse premier en het voormalige fotomodel met veel verdriet gepaard gaat, is van hieruit niet te zeggen. In ieder geval staan er kolossale belangen op het spel.  
Het media-imperium van Berlusconi zal op enig moment moeten worden verdeeld tussen zijn vijf kinderen. Silvio heeft 2 kinderen uit een eerder huwelijk en 3 kinderen met Veronica. 
De 2 oudsten leiden op dit moment de tv-holding van pappa en de angst bestaat bij de Veronica-clan dat die 2 zullen worden voorgetrokken. Het is nu dus even alle hens aan dek.  
Veronica Berluscone besloot eerder tot een echtscheiding, omdat de premier buiten haar weten aanwezig was geweest bij de verjaardagspartij van het schoolmeisje Noemi Letizia.

Bron(nen):   Neue Zurcher Zeitung