Beatrix: Kamer laat zich meeslepen door hypes

Zou koningin Beatrix gedoeld hebben op het recente Kamerdebat over het vakantiehuis van kroonprins Willem-Alexander in Mozambique? Of de publieke discussie over de staatstoelage voor het Koninklijk Huis?
Hare Majesteit heeft de Tweede-Kamerleden woensdag een stevig verwijt gemaakt: ze laten zich meeslepen door mediahypes. Parlementslid Arend-Jan Boekestijn (VVD)heeft dat woensdag gezegd tegen RTL Nieuws, na een besloten bijeenkomst van de koningin met Tweede-Kamerleden
Beatrix heeft volgens Boekestijn ook gezegd dat ze zich zorgen maakt over de opkomst van nieuwe partijen, kennelijk doelend op onder meer de PVV van Geert Wilders. "Het zou raken aan de stabiliteit van het land," aldus RTL Nieuws.
Later woensdagavond maakte Boekestijn bekend dat hij de Tweede Kamer zal verlaten. Met zijn openhartige verslag van de bijeenkomst schond hij de afspraak dat Kamerleden niets zouden zeggen over het gesprek met koningin Beatrix.
Update: Arend-Jan Boekestijn heeft helemaal niets misdaan, betoogt Dirk-Jan van Baar op De Dagelijkse Standaard (derde link).

Bron(nen):   RTL Nieuws  RTL Nieuws  Dagelijkse Standaard