Botox-belasting [update]

Politiek
door Admin
dinsdag, 24 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de Verenigde Staten is sprake van een zogenaamde Botox-belasting. Democraten kwamen in de Senaat met het voorstel om 5 procent belasting te heffen op cosmetische ingrepen. Op die manier zou de schatkist 5 miljard dollar rijker worden, een welkome compensatie voor de nieuwe (groeiende) gezondheidsuitgaven.
Maar, zo meldt Slate vandaag, de beroepsgroep plastische chirurgie komt in opstand. De business heeft al te kampen met de gevolgen van de recessie en wil dit er niet ook nog eens bij hebben.
Bovendien, zo wordt beweerd, waarom zou je een ingreep die iemand mooier maakt nou uitgerekend in deze tijd duurder maken, juist op het moment dat mensen zoiets meer nodig hebben dan ooit? Verder wordt graag het misverstand uit de weg geruimd dat enkel rijke mensen zich laten verfraaien. Een derde deel van de botox-generatie verdient nog geen 30.000 dollar per jaar, 70 procent verdient minder dan 60.000 dollar. En 85 procent van de patienten die onder het mes gaan, doet dit op krediet... Het moge duidelijk zijn: met een nieuwe botox-belasting is opnieuw de gewone man de dupe.
Bron(nen): Politico Slate