Tea Party Patriots scoren beter dan Republikeinen

Zeer opmerkelijke peilingen in de VS. Als er nu verkiezingen voor het Congres zouden zijn, dan zou een beweging onder de naam 'Tea Party Patriots' groter worden dan de Republikeinen. 
De Tea Party, genoemd naar de beroemde 'Boston Tea Party' van 1773, een opstand van kolonisten tegen de Britten die het startschot voor de onafhankelijkheidsoorlog gaf, is op dit moment geen nationaal georganiseerde club. 
Als de Tea Party zich weet te organiseren zegt 23 procent van de kiezers op de nieuwe partij te zullen stemmen in de Congresverkiezingen van volgend jaar. 36 procent gaat voor een Democratische kandidaat en slechts 18 procent geeft zijn stem nog aan een Republikein. 
Het zijn maar peilingen, zullen de Republikeinen in Amerika waarschijnlijk zeggen. Maar zeker na de verpletterende nederlaag van vorig jaar zijn dit wel peilingen die serieus genomen zullen worden door de 'Grand Old Party.' Omdat de Tea Party op federaal niveau nog niet georganiseerd is, is er ook geen sprake van een partijprogramma. De kernwaarden van de beweging zijn fors lagere belastingen, een beperktere rol voor de federale overheid en volledig vrije markten. 
Vooral het excessieve uitgavenpatroon en het laten oplopen van de staatsschuld zijn de Tea Party Patriots een doorn in het oog.

Bron(nen):   Politico