Al Gore op heterdaad betrapt op leugens

Gisteren sprak de Paus van de CO2 tot de gelovigen in Kopenhagen. Speciaal voor de gelegenheid had hij een primeur: er was nieuw wetenschappelijk bewijs dat het allemaal nog erger was. Applaus. Hij onthulde dat er een zeer grote kans is dat de Noordpool over 5 jaar ijsvrij is. "Deze onderzoeksresultaten zijn heet van de naald. De modellen geven  Dr [Wieslav] Maslowski aanleiding dat er een kans van 75 procent dat de hele Noordpool gedurende de zomer helemaal ijsvrij zal zijn in 5 tot 7 jaar."
Maar nu de inconvenient truth. De klimatoloog waarop Al Gore zich beriep liet hem per ommegaande zakken. "Ik zou nooit proberen iets met zo'n quasi nauwkeurigheid te voorspellen."
En de woordvoerder van Gore heeft inmiddels namens de staatsman ingebonden. Gore en Maslowski hebben elkaar een aantal jaren geleden eenmaal ontmoet en bij die gelegenheid heeft de wetenschapper de uitspraak niet gedaan.
Als de waarheid, zoals Gore meent, zonder te overdrijven al erg inconvenient is, waarom moet je er dan nog dingen bijliegen?
Vragen, vragen/

Voor de liefhebbers: zie ook het YouTube -filmpje waar staatsecretaris Timmermans in het nauw wordt gebracht als zijn kennis over het klimaat wordt getoetst.

 

Bron(nen):   The Times  Video: Timmermans en het klimaat