Baas van het VN klimaat panel wordt steenrijk. Van het klimaat

Het wordt een mooie dag voor complotdenkers over het klimaat. The Daily Telegraph  bericht dat Rajendra K. Pachauri, de chef van het IPCC, het hoogste klimaatpanel van de Verenigde Naties, een wereldwijd netwerk van zakelijke belangen heeft opgebouwd dankzij het feit dat hij de machtigste klimaatbaas ter wereld is. 
De Indiër is niet alleen de baas van de IPCC< maar heeft zelf nog een andere organisatie opgericht, The Energy and Resources Institute's (TERI). Hij slaagt er in landen grote bedragen te laten storten op de rekening van TERI. Engeland heeft al 10 miljoen pond bijgedragen.
Daarnaast blijkt de slimme klimaatgoeroe klimaatadviezen te verschaffen aan wie daaraan maar behoefte heeft. Als ze geld genoeg hebben. Tot zijn klanten horen Deutsche Bank (100.000 euro's), Toyota Motors (100.000),  Yale University (400.000), daar is hij nominaal hoofd van de klimaat afdeling. De tien miljoen van Engeland heeft Pachauri gekregen om 'de kennis over het klimaat te vergroten.'
Hoeveel TERI verdient is niet bekend. De instelling heeft vestigingen in Europa, Dubai, Amerika en China. Hoeveel Pachauri daarvan krijgt is ook onbekend. En wat TERI doet ook.

Bron(nen):   The Daily Telegraph