13-jarig Saoedisch meisje krijgt 90 zweepslagen

Een 13-jarig Saoedisch schoolmeisje heeft voor het oog van haar hele schoolklas 90 zweepslagen gekregen omdat ze was betrapt met een mobiele telefoon. Mobiele telefoons zijn op meisjesscholen in het koninkrijk verboden en toen het kind betrapt werd verzette zij zich tegen de Hoofdonderwijzeres.
Drie jaar geleden werden 16 kinderen tussen de 12 en 18 veroordeeld tot 300 tot 500 zweepslagen omdat ze agressief waren geweest tegen hun leraar.
Onder de Saoedische versie van de Sahria is openbare geseling (zie bijgaande archieffoto) verplicht bij morele wandaden zoals overspel, of wanneer je samen bent geweest met iemand van het andere geslacht zonder dat daar een derde bij was. Maar behalve in de verplichte gevallen staat het de rechter vrij de straf ook  uit te delen bij vergrijpen die hij daarvoor ernstig genoeg acht. Zoals een mobieltje in een meisjesklas.
Saoedi-Arabië, de belangrijkste bondgenoot van het westen in het Midden Oosten, wordt geregeerd door de clan der Saoedies. Koning Abdullah heeft na zijn aantreden in 2005 enige voorzichtige hervormingen geprobeerd in te voeren, maar stuitte daarbij op verzet van de clerus en leden van de koninklijke familie die Allah aan hun zijde weten.
Bioscopen zijn verboden en in veel restaurants wordt alleen eten geserveerd aan gezinnen. Er bestaat een zeer actieve religieuze politie, die zorgt dat op straat iedereen zich zedig gedraagt.
Er zijn geen landen ter wereld waar meer openbare geselingen worden uitgevoerd dan in Saoedi-Arabië. Daarnaast worden regelmatig mensen onthoofd en soms ook mensen gekruisigd.
De meeste van de terroristen van 11 september 2001 kwamen uit Saoedi Arabië, evenals Osama bin Laden en heel veel olie.

Bron(nen):   Daily Mail